شهرکرد -ایرنا- مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت اجرای طرح یاریگران زندگی در مدارس گفت: در سال تحصیلی جدید ۶۰ درصد مدارس استان مجری این طرح است.

فرحناز قائدامینی شنبه شب در جلسه شورای مبارزه مواد مخدر استان افزود: این طرح با هدف ظرفیت سازی برای جلب مشارکت همسالان در پیشگیری اولیه از اعتیاد و رفتارهای پرخطر در چهار سطح مدرسه‌ای، منطقه‌ای، استانی و کشوری در حال اجراست.

وی اظهار داشت: طرح یاریگران زندگی در سال تحصیل جدید در یکهزار و ۲۰۰ مدرسه استان در دست اجراست.

وی افزود: در این طرح با تشکیل و شبکه سازی همیاری دانش‌آموزان، محله و توانمندسازی آنها در زمینه پیشگیری اعتیاد و رفت‌های پرخطر زمینه ای فراهم می شود تا دانش‌آموزان به همراه والدین ، مدرسه و ذینفعان محلی رفتارهای پرخطر دانش‌آموزان طراحی، حمایتی و مستندسازی شود.

به گفته وی، بالابردن نرخ پوشش طرح، ارتقاء کیفیت برنامه هویت بخشی و شبکه سازی این طرح، حمایت‌جویی و اجرا و مستندسازی، از پروژه‌های این طرح است که در هر سه مقطع تحصیلی اجرا می‌شود.

قائدامینی به تشکیل کانون یاریگران زندگی در ۳۰ درصد مدارس استان اشاره کرد و گفت: این کانون با عضویت مدیر مدرسه، معاون پرو شی ، دانش‌آموزان، نماینده دبیران و انجمن اولیا و مربیان و اعضای تشکل‌های دانش‌آموزان شکل گرفته است.

به گفته وی، در سال تحصیلی جدید ۵۳۱ مدرسه در استان کانون طرح یاریگران زندگی را تشکیل داده اند.

وی به فعال ساختن نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد و مواد مخدر و مشاوره همتایان در بین دانش‌آموزان، همسالان و همتایان  اشاره کرد و گفت: اجرای طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) نیز در دست اجراست.

نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در بین دانش‌آموزان چهارمحال و بختیاری ۱.۱ درصد است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به اینکه طرح یاریگران زندگی در راستای کاهش ورود جوانان و دانش‌آموزان به چرخه اعتیاد فعالیت دارد، گفت: بر اساس شیوع شناسی انجام شده، ۱.۱ درصد جمعت دانش‌آموزی استان اعتیاد دارند که این نرخ در کشور ۲.۲ درصد است. 

سید قدیر مرتضوی افزود: افزایش مهارتهای زندگی، آشناسازی جوانان و دانش‌آموزان با مضرات مواد مخدر و همچنین عوارض مصرف، باعث شده است زمینه ورود این قشر به چرخه اعتیاد کم شود.

وی با اشاره به گسترش فضای مجازی در بین مردم به خصوص جوانان  و دانش‌آموزان گفت: کارگروه فضای مجازی و تولید محتوا در این فضا در استان با همکاری سمن‌ها و تشکلهای مردمی ، فعالان حوزه مجازی در استان فعال شده است.

به گفته وی، این فضا به منظور افزایش فعالیت‌های پیشگیرانه در حوزه اعتیاد، جلوگیری از تبلیغ مواد مخدر و مصرف مواد مخدر، تولید محتوای آموزشی خاص در حوزه پیشگیری فعال شده است.

کشفیات مواد مخدر ۹ درصد افزایش داشت 

فرمانده انتظامی چهارمحال  و بختیاری با اشاره به افزایش ۹ درصدی کشفیات مواد مخدر در سالجاری گفت: از ابتدای سالجاری در حوزه مقابله با مواد مخدر اقدامات خوبی انجام شده است و تاکنون ۲ تن و ۵۵۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف و ضبط شده است.

سردار منوچهر امان اللهی افزود:  در این مدت ۲ هزار و ۴۸۸ نفر عوامل تهیه و توزیع مواد مخدر در استان دستگیر شدند و در راستای برخورد با خرده فروشان امسال ۲۸۶ طرح در استان اجرا شد.

به گفته وی ،در این مدت ۶۴۴ نفر خرده فروش مواد مخدر دستگیر شد و بیش از  ۹۰ کیلوگرم مواد مخدر کشف و ضبط شد.  

وی اظهار داشت: در راستای مقابله با مواد مخدر و  توزیع این مواد در طول سال طرح‌های مقابله ای در مناطق مختلف و با  اولویت مناطق پرخطر اجرا می‌شود.

امان اللهی افزود: در سالجاری جمع‌آوری و برخورد با خرده فروشان مواد مخدر ۳۲ درصد افزایش داشت و این  استان جز استان‌های برتر در حوزه برخورد با خرده فروشان مواد  مخدر در سطح کشور است.

وی اظهار داشت: در سالجاری ۲۵ باند مواد مخدر منهدم و ۱۱۱دستگاه خودرو توقیف شده است.

وی از دستگیری ۱۰۰ معتاد متجاهر در استان خبر داد و گفت: یکهزار و ۲۶۹ طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در سالجاری در استان انجام شده است.

 فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری گفت: در این مدت ۲۸ واحد منزل مسکونی نیز پلمب شده است.

وی به افزایش نظارت بر محورهای پر تردد و پر خطر استان در حوزه قاچاق کالا و ترانزیت مواد مخدر  از جمله محور لردگان به بروجن تاکید کرد و گفت: نظارت بر اماکن خالی، مخروبه و خالی از سکنه نیز باید از سوی شهرداری ها افزایش پیدا کند.

به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی جدید ۲۱۰ هزار دانش‌آموز در مقاطع مختلف تحصیلی مشغول تحصیل هستند.