خبرگزاری آناتولی، این اقدام را در چارچوب اجرای توافق ریاض عنوان کرد و افزود: این در حالی است که خروج افراد مسلح شورای انتقالی و نیروهای دولتی (دولت مستعفی منصور هادی) از خطوط تماس در استان ابین واقع در جنوب یمن ادامه دارد.
نیروهای دولتی و شبه نظامیان شورای انتقالی روز جمعه عقب نشینی از خطوط تماس در ابین را به منظور اجرای بندهای نظامی این توافق که نوامبر ۲۰۱۹ میان دو طرف امضا شد، آغاز کردند.
یک عضو کمیته میانجیگری که خواست نامش فاش نشود، گفت یک تیب وابسته به نیروهای انتقالی روز شنبه استان عدن را به سوی جبهه های نبرد با حوثی ها (جنبش انصار الله) در شمال استان الضالع (جنوب) ترک کرد.
این کمیته ماه اوت گذشته با عضویت چند افسر سعودی و شخصیت اجتماعی یمنی تشکیل شد و ماموریت آن نظارت بر آتش بس میان نیروهای دولتی و شورای انتقالی در ابین بود.
وی یادآورشد که تا امروز از هر طرف، ۳ تیپ نیرو، خطوط تماس در ابین را ترک کرده است.
وی افزود: روزند عقب نشینی نیروهای دوطرف در روزهای آتی نیز ادامه خواهد یافت.
شورای انتقالی جنوب یمن در سال ۲۰۱۷ پس از برکناری عیدروس الزبیدی استاندار پیشین عدن توسط منصور هادی و با حمایت ابوظبی تشکیل و هدف آن استقلال دوباره بخش جنوبی یمن اعلام شد.
شورای انتقالی جنوب از اواسط اردیبهشت در استانهای جنوبی یمن به مرکزیت شهر عدن، دولت خودمختار اعلام کرد که با مخالفت جامعه جهانی روبه رو شد.
در آبانماه ۹۸ با میانجیگری سعودیها، توافقی میان شورای انتقالی جنوب و دولت مستعفی یمن در عربستان امضا شد که به توافق ریاض شهرت یافت.
از مهمترین بندهای توافق ریاض، استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن در مدت ۷ هفته، متمرکز شدن نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانههای کشور و دفاع، مقابله مشترک با جنبش انصارالله زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان بود.