تهران- ایرنا- اعضای شورای اسلامی شهر تهران،در نشست امروز -۲۳ آذر- خود، طرح الزامات و اولویت های تدوین بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری تهران را تصویب کردند .

به گزارش ایرنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز یکشنبه در دویست و پنجاه و پنجمین جلسه خود، بررسی طرح الزامات و اولویت های تدوین بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری تهران را. ر دستور کار قرار دادند.

«مجید فراهانی» رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران درباره این طرح گفت: با توجه به تداوم شرایط ناشی از همه گیری و در پیش بودن تدوین و ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ ضروری است بودجه ریزی در سایه کرونا به عنوان وجه تمایز بودجه سال ۱۴۰۰ با بودجه سالهای گذشته مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: غفلت از این مهم در فرآیند بودجه ریزی سبب خواهد شد تا غافلان با چوب بودجه از رویا پردازی بیدار شوند.

فراهانی عنوان کرد: بودجه در بردارنده برنامه های ما برای دستیابی به اهداف به همراه پیش بینی مالی مورد نیاز در دستیابی به اهداف است.

عضو شورا ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ به عنوان سال سوم اجرای برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران نیازمند توجه به تکالیف مقرر برای اجراء در این سال هستیم.

وی گفت: در مورد بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری تهران، طرح الزامات و اولویت های تدوین بودجه شهرداری تهران را با تاکید بر ارتقاء و بهبودتاب آوری شهر در برابر خطرات ناشی از بحران های طبیعی، شیوع و همه گیری کرونا، کاهش آسیب های اجتماعی با تاکید بر نقش و مسئولیت اجتماعی مدیریت شهری، ارائه خدمات پایدار و با کیفیت به منظور نگهداشت شهر و تامین نیازهای شهروندان با تاکید بر هوشمند سازی، تهیه کرده ایم.

وی افزود: همچنین اصلاح فرآیندها و بهبود روش ها و کاهش هزینه اداره شهر، توجه به عدالت در توزیع منابع و توجه به مناطق و محلات کمتر توسعه یافته، جهت دهی به منابع برای تکمیل پروژه های نیمه تمام شهری اولویت دار از طریق مولد سازی دارایی ها و بهبود کیفیت زندگی شهروندان از طریق توجه به توسعه محلی با اجرای پروژه های محلی به منظور رفع مشکلات محلات از دیگر اولویت ها است.

فراهانی تاکید کرد: برغم این موارد یکی از مفقوده‏ های مهم مدیریت شهری که اثرش را اکنون و در نتیجه شیوع کرونا بیش‌از پیش نشان می‌دهد، سیاست اجتماعی و رفاهی شهری است که باید مورد توجه شورای شهر و مدیران شهری قرار گیرد.

وی ادامه داد: باید برای شهرداری سیاستگذاری اجتماعی در دستور کار قرار گیرد و براساس آن شهرداری در قالب ایفای مسئولیت اجتماعی شهری بخشی از فعالیت ها و اقدامات خود را بازآرایی کند.

وی تاکید کرد: حوزه‌هایی مانند توانمندسازی اجتماعی، مسکن اجتماعی و استیجاری، مشاغل غیررسمی، سلامت اجتماعی، بی‌خانمان‌ها، کارگران فصلی، کودکان کار، مهاجران، ازجمله حوزه‌های ضروری برای توجه به ایفای مسئولیت اجتماعی شهری به شمار می روند که شهرداری باید با تسهیل گری زمینه حضور، اقدامات مشترک با حضور شرکت ها و موسسات غیر دولتی برای ایفای مسئولیت اجتماعی را فراهم کند.

کمبودهای بودجه در حوزه فرهنگی اجتماعی جدی است

«الهام فخاری» عضو شورای شهر تهران در بررسی کلیات بودجه ۱۴۰۰ و با در نظر گرفتن بودجه مکفی برای سازمان‌ها و معاونت اجتماعی که درآمد آن‌ها تحت تأثیر شیوع کرونا قرارگرفته، گفت: واقعیت موجود در سازمان‌ها و شرکت‌ها گویای کمبودهای بودجه‌ای جدی در حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران است.

وی افزود: در طول دو سال گذشته شورای پنجم بر درآمدزایی از حوزه فرهنگی و اجتماعی تأکید داشت و متاسفانه بودجه این حوزه کاهش یافته بود.

فخاری با بیان اینکه، با توجه به وضعیت همه‌گیری کرونا، فعالیت اجتماع شهری متفاوت و اجتماع‌های فرهنگی ناممکن شد، گفت: هرچند خدمات اجتماعی برای گروه‌های در معرض آسیب بیشتر شده اما هیچ جایگزین، نگاه ویژه و رویکرد مشخصی نسبت به این حوزه اتفاق نیفتاده است.

عضو کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: دولت نیز هیچ توجه و یاری ویژه‌ای به شهرداری‌ها در مقابله با کرونا نداشته است لذا اگر رویکرد بودجه‌ای شهرداری توجه ویژه‌ای به این مورد داشته باشد مشکلات و دشواری‌های این حوزه کمتر خواهد شد.

به گفته وی، بسیاری از خدمات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران متأثر از کووید -۱۹ و ممنوعیت اجتماعات شهری دچار اختلال و مشکلات شده است..

لزوم توجه به پیاده‌محوری در بودجه ۱۴۰۰

«بهاره آروین» عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در الزامات تدوین بودجه ۱۴۰۰ به نظر می‌رسد انسان‌ها در شهر دیده نمی‌شوند، بر لزوم توجه به پیاده‌محوری در این طرح تاکید کرد.

وی گفت: اگر در کل مصوبه یک جا بحث پیاده‌محوری را نداشته باشیم، الزامات تدوین بودجه با آنچه که در این چهار سال در شورای پنجم پیگیری کرده‌ایم سازگار نخواهد بود.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که ما در بودجه ۱۴۰۰ هیچ‌کجا انسان‌ها را در شهر نمی‌بینیم؛ این در حالی است که شورای پنجم همواره بر پیاده‌محوری تاکید داشته است.

به گفته وی، پیاده‌محوری یعنی ما بتوانیم در شهر راه برویم اما متاسفانه به اندازه کافی به حقوق پیاده‌ها توجهی نمی‌شود.

آروین با اشاره به اینکه در طرح هر ماموریت دارای سه محور است، اظهار داشت: برای اینکه این فرمت به هم نخورد بهتر است دو بند اول ماموریت‌های حمل و نقل و ترافیک باهم تلفیق شوند، چراکه هردو این بندها ناظر به توسعه و نگهداشت ناوگان حمل و نقل عمومی هستند.

در نهایت اعضای شورای شهر تهران طرح الزامات و اولویت‌های بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری تهران را تصویب کردند.