طاهره مسافری تختی روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: پژوهش «چرا لانه پرندگان با هم فرق دارد؟» اثر محمد غلامی و رئوف عاطفی و امیرحسین کبابخواه سه عضو کانون پارک لاله بندرعباس به مربیگری راضیه سلیمانیپور رتبه نخست را کسب کرد.
وی ادامه داد: رتبه دوم به طور مشترک از مرکز بستک به ۲ پژوهش«علت آتشسوزی جنگلها و مراتع چیست؟» توسط فردوس جوان جان و کیمیا حبشی به مربیگری فاطمه رشید و «مواد افزودنی به غذاها چه تاثیری بر رشد کپکها میگذارند؟» نوشته امیرحسین رحمانی و مصطفی حاجیزاده از کانون پرورش فکری بستک به مربیگری زهرا رحمانی، تعلق گرفت.
مسافری تختی گفت: رتبه سوم نیز به پژوهش« مقایسه نگهداری مواد غذایی در یخچال و فضای آشپزخانه» از سوی هومن نساج با راهنمایی خاتون سعدینی مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیریک رسید و پژوهش «آیا کفشدوزکها کفش می دوزند؟» از ستیا کریمی و الهه قادری نونهالان کانون گلشهر بندرعباس با راهنمایی فاطمه تقیزاده عنوان شایسته تقدیر را دریافت کردند.
به گفته کارشناس واحد آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری هرمزگان، در مجموع ۱۱ عنوان پژوهش کودک و نوجوان در دوازدهمین جشنواره کشوری هفته پژوهش شرکت داده شد.
وی با بیان اینکه این جشنواره استانی با هدف ترویج فرهنگ پژوهش و تشویق کودکان و نوجوانان استان هرمزگان به این فعالیت تاثیرگذار برگزار شد، بیان داشت: گفت: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و حضور نداشتن کودکان و نوجوانان در مراکز، فعالیت های هفته پژوهش به صورت غیر حضوری و برخط ( آنلاین) برگزار می شوند.
مسافری تختی در بخش دیگری پژوهش را راهکاری برای تقویت تخیل و قدرت خلاقیت در کودکان دانست و بیان داشت: هدف از طرح توسعه تحقیق و پژوهش (اقدام پژوهی) در کانون، تغییر نگرش مربیان به شیوههای علاقهمندی کودکان و نوجوانان به بحث تحقیق و پژوهش است.
بازدید مجازی کودکان و نوجوانان از کتابخانه «لویی آراگون» در حومه پاریس
کارشناس واحد آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری هرمزگان افزود: کارهای پژوهشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان باید توسعه یافته و بنیادی باشد و پژوهش های مرتبط با بخش های مختلف کانون ارزشیابی شود.
وی تقدیر از شرکتکنندگان در جشنواره کشوری هفته پژوهش، ارائه کتاب مجازی پژوهشهای کودک و نوجوان در سال جاری، انجام فعالیتهای پژوهش محور در مراکز فرهنگی هنری، برپایی نمایشگاه مجازی از پژوهشهای انجام شده و نشست مشترک با اداره کل محیط زیست بخشی از برنامههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان از ۲۲ تا ۲۷ آذرماه جاری عنوان کرد.
مسافری تختی افزود: تقدیر از مربیان و اعضای پژوهشگر استانی، تجلیل از محمد خطیبزاده و علی رضایی دو نویسنده هنرمند و پژوهشگر پیشکسوت و مشهور هرمزگانی و بازدید مجازی از کتابخانه «لویی آراگون» در حومه پاریس بخش دیگری از برنامههای پژوهشی امسال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان است.
طرح اقدام پژوهشی مربیان پرورشی کودک و نوجوان در کشور از سال ۹۰ شروع شده و بعد از سه سال این طرح به صورت مستقل در سایر استانها کلید خورد و در استان هرمزگان نیز از سال ۹۵ ، هفت اقدام پژوهشی انجام شد.
در سال ۹۶ نیز هفت اقدام پژوهی و پنج پژوهش کودک در عنوان های مختلف فیلم، مستند، کتاب و مقاله در جشنواره هفته پژوهش شرکت کردند.
مربیان مراکز کانون پرورش فکری شماره یک و سه بندرعباس از سال ۹۵ به صورت جدی اقدام به کار پژوهشی کردند که مورد توجه کانون پرورش فکری در تهران قرار گرفت و در این مدت از آنان به عنوان برگزیدگان استانی تجلیل شده است.
کانون پرورش فکری کودک و نوجوان هرمزگان در سال ۹۶ در جشنواره پژوهش کانون پرورش فکری خوش درخشید و در این جشنواره طرح پژوهشی قشم با عنوان «چگونه میتوان از لاک پشتهای پوزه عقابی حمایت کرد؟» به راهنمایی فرحناز شهنوازی و با همکاری الکا چوبینه، مهسا ابراهیم پور، سنیه سرفراز و آتنا کهندل پور به عنوان برگزیده انتخاب شد.
همچنین در این جشنواره از پژوهشهای برتر شامل «چگونه ماهیگیران به وسیله مشتا ماهی صید میکنند؟» به راهنمایی طاهره مسافری توسط آناهید دهقانی پور از مرکز شماره ۳ بندرعباس و پژوهش مرکز فرهنگی هنری کانون فین با عنوان «بازی های مورد علاقه دانش آموزان پسر دبستان فین» به راهنمایی زهرا خرمی فرد و با همکاری همایون جعفرپور، مهدی محمودی و محمدجواد استاد زاده قدردانی شد.
با توجه به فراگیری ویروس کرونا و لزوم رعایت شیوهنامههای بهداشتی، برگزیدگان هفته پژوهش روز ۲۵ آذر ۱۳۹۹ به صورت مجازی معرفی و جوایز آنها بهزودی ارسال خواهد شد.
۲۵ تا ۳۰ آذر ماه به عنوان هفته پژوهش نامگذاری شده است.
درحال حاضر ۱۵ مرکز ثابت، ۲ مرکز پستی و ۲ مرکز سیار در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان فعال هستند.