سید راشد جزایری روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران این استان افزود: ۴۰۲ محله برای اجرای طرح سلامتمحور در استان سازماندهی شده است که تاکنون این طرح در ۱۵۵ محله فعال شده است.
وی ادامه داد: در همین راستا یک هزار و ۹۷ تیم در قالب سه هزار و ۲۹۱ عضو در محلات استان فعال شده است و به اجرای طرح سلامتمحور بسیج در قالب طرح شهید سلیمانی میپردازند.
جزایری تصریح کرد:در این طرح سه تیم مراقبتی، حمایتی و نظارتی با مشارکت بسیج، مرکز بهداشت، هلال احمر و نیروهای داوطلب مردمی تلاش دارند تا با قطع زنجیره انتقال ویروس از تعداد بیماران سرپایی، بستری و در نهایت مرگ و میرهای ناشی از بیماری کووید۱۹ جلوگیری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برنامهریزی شده تا ظرف یک هفته آینده پوشش محلات استان در قالب این طرح به ۵۰ درصد برسد و تا دیماه تمامی محلات استان زیرپوشش این طرح قرار گیرند.
جزایری، تقسیمبندی محلات استان را گام مهمی در اجرای این طرح برشمرد و گفت: طرح سردار شهید سلیمانی هفت راهبرد را پیگیری میکند که برای عملیاتی کردن این راهبردها ۹ قرارگاه عملیاتی در استان تشکیل شده است.
وی، تشدید نظارت بر پروتکلهای بهداشتی را نخستین راهبرد اجرای طرح شهید سلیمانی عنوان کرد و افزود:«تست گسترده، هوشمند و هدفمند»، «بیماریابی فعال، قرنطینه و رهگیری هوشمند»، «آموزش، اطلاعرسانی و فرهنگسازی»، «حفاظت از گروههای آسیبپذیر شامل سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای»، «تعیین و اعلام هوشمند محدودیتها» و «تقویت فرایند درمان سرپایی و کاهش حداکثری موارد بستری» شامل دیگر راهبردهای این طرح میشود.
جزایری در ادامه، بیتوجهی به رعایت فاصله اجتماعی و همراهی نامناسب برخی دستگاههای اجرایی در ارائه خدمات الکترونیک و غیرحضوری به گروههای هدف خود را مهمترین چالشهای کنترل ویروس کرونا در استان دانست و گفت: تنها ماسک زدن در پیشگیری از شیوع کرونا کفایت نمیکند بلکه باید دیگر پروتکلهای بهداشتی به ویژه فاصله اجتماعی نیز رعایت شود.
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه این استان هماینک در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار دارد، تصریح کرد: وضعیت نارنجی به معنای وضعی پرخطر است از اینرو مردم باید توجه داشته باشند که همچنان در رعایت پروتکلهای بهداشتی و همراهی با محدودیتهای هوشمند آذرماه همراهی مناسبی داشته باشند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.