به گزارش روز یکشنبه آستان قدس نیوز حجتالاسلاموالمسلمین احمد مروی در پیام خود آورده است: جنبش اسلامی نیجریه نه تنها وحدت ملی را در این کشور نگسسته بلکه روح همگرایی و همبستگی با تمام قشرهای ملت خود را مبنای کار خود قرار داده است و دولت نیجریه باید بداند که این جنبش تهدیدی علیه منافع ملی آن کشور نیست و بهترین مسیر، گفت و گو با این جنبش است.
وی تکریم شهدای زاریا را از جمله مصادیق تعظیم شعائر اسلامی بر شمرد و افزود: خون پاک شهدای زاریا، نیجریه و جهان خفته در غفلت را به خود آورد و آوای جاننواز عدالتخواهی و خداجویی و حقطلبی را در گوش تاریخ به صدا درآورد، شکوه عقلانیت، تفاهم مذهبی و وحدت ملی را در دیدگان جهانیان به تصویر کشید و اینچنین بود که در پرتو روح بلند این شهیدان، زاریا به نگین آفریقا اعتلا یافت و شهادت ایشان نقطه عطفی در تاریخ معاصر نیجریه شد.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه این پیام، سویه دیگر شهادت شهدای زاریا را ترجمان تحجرگرایی و جمود فکری، خشونتطلبی، انحطاط اخلاق و ستیز با حقوق بشر دانست و خطاب به کسانی که دستشان به خون شهدای زاریا آلوده است تاکید کرد: ترور و کشتار، خشونت و طرد نشانههای عجز و شاهدی استوار بر پیروی از جهل است و صد البته که پایههای این تفکر و رفتار همانا سست و در تضاد با عقل سلیم و فطرت پاک انسانی است و دست انتقام خداوند مقتدر در دفاع از مظلومان از آستین برون و در کمین است.
مروی افزوده است: تلاش این جنبش بر حاکمیت اسلام و احترام به مسلمانان در قوانین نیجریه، فقرزدایی و توسعه عدالت اجتماعی و اقتصادی نیجریه، جایگزینی تفاهم و گفتگو بهجای ترور و تکفیر، کاربست عقلانیت اجتماعی و روحیه تساهل در تعامل با فرقه های اسلامی، آن را به نقطه عطفی در تاریخ اسلامگرایی نیجریه مبدل کرده است.
تولیت آستان قدس رضوی خودآگاهی فرهنگی، سیاسی، اجتماعی در سطح ملی و فرا ملی، عقلانیت وحیانی در نقد و نظر، تقریب مذاهب بر پایه محورهای مشترک معرفتی و اعتقادی و پرهیز از فرقهگرایی، تکفیر و خشونت، قرآن محوری در اندیشه و راهبرد، محبت اهلبیت (علیهمالسلام) ، ظلمستیزی و حقگرایی، همگرایی اجتماعی و انسجام ملی، پرهیز از اقدامات مسلحانه، توسعه دانش و معرفت دینی،تعاون و همیاری اجتماعی را از مهمترین مؤلفههای این جنبش برشمرد و تاکید کرد: جنبش اسلامی نیجریه جریانی کاملاً برآمده از درون ملت بزرگ و مسلمان نیجریه است و نسبت دادن آن به بیرون از مرزها نوعی فرافکنی و خلاف حکمت است.
مروی ادامه داد: این جنبش، از روح اسلام الهام گرفته است و کپی شده هیچ جریان و انقلابی نیست؛ گرچه الهام گرفتن از انقلابهای بزرگ و عدالتخواهانه بشریت و بهطور ویژه عاشورا عین حکمت و در این جنبش اسلامی مشهود است، اما این امر را باید راز اصلی طهارت و سلامت این جنبش و اخلاص و شفقت آن برای احیای اخلاق و عدالت و ظلمستیزی جهانی به شمار آورد.
وی با بیان اینکه جنبش اسلامی نیجریه به رهبری شیخ زاکزاکی، هیچ تهدیدی علیه منافع ملی و مصالح راهبردی ملت و دولت نیجریه نیست ادامه داده است: شنیده نشده که این جریان کوچکترین اقدام مسلحانه یا تروریستی علیه مخالفان خود کرده باشد واین به معنای آن است که تمام خشونتها علیه آن، یک طرفه بوده است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: تخریب نمادها و مراکز تجمع پیروان جنبش اسلامی نیجریه همچون حسینیه بقیهالله، ترور و کشتار پیروان جنبش و حبس رهبری فکری آن نقض قوانین ملی و بینالمللی است و اتهامات برساخته و بیاساس علیه آنان همگی نشان از هراس و سرکوب برنامهریزیشده از سوی جریانی بهظاهر مرموز و در واقع آشکار برای اهل دقت دارد.
در ادامه این پیام آمده است: ترس و وحشتی که بر تار و پود عنکبوتی جریان مخالف جنبش اسلامی نیجریه افتاده مثلث تحجرگرایی، استکبار و صهیونیزم است که در سده اخیر، در مقابل جنبشهای اصیل اسلامی برخاسته از متن ثقلین صفآرایی کرده و دستان پلیدش به غارت و کشتار پیروان این جنبشها آلوده است.
مروی با اشاره به اینکه فاجعه زاریا پیش از آن در قانای لبنان، غزه فلسطین، یمن و سوریه هم تکرار شده ولی ره بهجایی نبرده است نوشت: فراخوان جنبش اسلامی نیجریه به تقریب و تفاهم و پرهیز از خشونت و تکفیر، نقشه شوم جریان استکبار، صهیونیزم و تحجرگرایان را در تفرقه امت اسلامی برهم زده و گرایش فزاینده جوانان نیجریه و آفریقا به آرمانهای این جنبش به عنوان پشتوانههای مردمی و اثرگذار آن، لرزه بر اندام این مثلث انداخته است.
وی تاکید کرد: نگرانی شدید این مثلث از گسترش فرهنگ ظلمستیز و امیدبخش عاشورا و مهدویت در آفریقا و جهان اسلام یکی دیگر از دلایل ترس از جنبش اسلامی نیجریه و سرکوب آن ناشی از ترس از گسترش اندیشههای حیاتبخش، انقلابی و بیبدیل امام خمینی (ره) بهعنوان تنها شخصیت مبارز و نستوه جهان اسلام در برابر تحجر، استکبار و صهیونیزم است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: دولت نیجریه باید توجه داشته باشد در کشوری که بزرگترین گروه تروریستی آفریقا یعنی بوکوحرام به عنوان همپیمان رسمی داعش یکهتازی میکند و خون ملت نیجریه را به ناحق و با رهیافت تکفیر و ترور میریزد، برخورد با جریانی سیاسی و کاملاً مسالمتآمیز رفتاری بخردانه نیست، بلکه اقدام علیه امنیت ملی و نوعی خودکشی تلقی میشود.
او در پایان این پیام با درود به روح پاک تمامی شهیدان، حقجویان و عدالتطلبان بهویژه شهدای سربلند زاریا از کنار مضجع نورانی علی بن موسیالرضا(ع)، برای سلامتی و رهایی روحانی عالیقدر، شیخ تقریبی مظلوم زاریا و رهبر شیعیان نیجریه – سید ابراهیم زکزاکی – دعا کرده و دوام و پویایی این نهضت صلحجو، عدالتطلب و حماسه جاویدان این شهیدان را از خداوند بزرگ خواستار شده است.
ارتش نیجریه در سال ۹۴ با حمله به حسینیه شیعیان این کشور و خانه علامه شیخ ابراهیم یعقوب زکزاکی رهبر جنبش اسلامی در شهر زاریا در ایالت کادونا صدها تن را به خاک و خون کشید و شیخ ابراهیم زکزاکی را به همراه همسرش بازداشت و زندانی کرد.