دبیر اجرایی جشنواره تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری خراسان شمالی در آیین تجلیل از برگزیدگان پژوهش استان گفت: در قانون برنامه ششم توسعه و در بودجه سال ٩٩ بر تخصیص یک درصد اعتبارات به امر پژوهش تاکید شده است.
حسن پارسی پور افزود: هفت محور و ٩ عنوان پژوهشی در کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان تعیین شده است که به زودی فراخوان آن برای شرکت بخش های دولتی و خصوصی اعلام خواهد شد.
وی اعتبارات پژوهشی استان در سال جاری را حدود پنج میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: نمایشگاه هفته پژوهش و فن بازار امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی و نمایشگاه آن در ١۵٨ غرفه با حضور دانشگاه های استان، شرکت های علمی و فناوری، مراکز آموزش عالی و شرکت های فن بازار و پژوهشگران بخش خصوصی برگزار شد.
وی گفت: ١١٣ غرفه نمایشگاه مربوط به بخش فناوری و مراکز رشد بود که نشان دهنده ظرفیت و پتانسیل بالای استان در این حوزه است.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان شمالی نیز پژوهش را موتور و محور توسعه جوامع دانست و افزود: ساخت زیربنای پژوهش در کشور باید از مدارس و از طریق دانش آموزان آغاز شود.
علی بیگ زاده افزود: راه برون رفت از بحران کرونا و مشکلات این بیماری، تحقیقات کاربردی و پژوهش است که در کشور ما نیز از ابتدای شیوع این ویروس، کارهای تحقیقاتی خوبی شکل گرفته است.
وی افزود: جاری بودن فرهنگ تحقیق در تمامی حوزه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی الزامی است.
بیگ زاده خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش و پرورش اقدامات خوبی در حوزه پژوهش انجام شده است که تاسیس پژوهشسراهای دانش آموزی و اجرای طرح پژوهشی معلمان از جمله این کارهاست و امروز سنجش سطح دانایی در یک جامعه بر اساس شاخص میزان تولید و مصرف اطلاعات است.
در پایان این مراسم از ۲۲ پژوهشگر و فناور خراسان شمالی که در نمایشگاه پژوهش خراسان شمالی که از ۱۵ آذرماه آغاز شده بود، شرکت کرده بودند، تجلیل شد.
۱۲۲ شرکت فناور، ۱۸ شرکت دانش بنیان و ۱۴ صنعت خلاق زیر پوشش پارک علم و فناوری خراسان شمالی فعالیت می کنند.