به گزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، «مهدی صادقی نیارکی» در نشست شورای مدیران معاونت امور صنایع با حضور نایب رئیس کمسیون صنایع اتاق بازرگانی تهران افزود: ادامه این روند علاوه بر رفع بخش عمدهای از مشکلات کمبود مواد اولیه، گشایش خوبی در بخش تولید کشور در آیندهای رقم خواهد زد.
وی ضمن تشریح مهمترین سیاستها و تصمیمهای وزارت متبوع در صیانت از بخش صنعتی کشور، از تدوین اسناد راهبردی برای چهار زنجیره صنعتی پوشاک، لوازم خانگی، طلا و صنایع غذایی خبر داد و گزارشی از وضعیت آینده اقتصاد فناوری و تصویر آن بر اقتصاد ایران ارائه داد.
صادقی نیارکی ضمن تاکید بر تدوین سند راهبردی برای چهار زنجیره صنعتی با همکاری تشکلهای تخصصی از تشکیل نشستهای هم اندیشی با واحدهای صنعتی پیشتاز در فناوریهای نوین خبر داد.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: امروز تقاضای جهانی نفت رو به کاهش است و همه کشورها به سمت فناوریهای نوین حرکت میکنند و در کشورمان نیز باید بستر برای توسعه فناوریهای نوین در صنایع پیشتاز فراهم شود.
وی افزود: برگزاری نشستهای هم اندیشی و ترغیب صنایع به حرکت به سمت فناوریهای نوین میتوان بستر را برای حضور نخبگان در چرخههای صنعتی فراهم ساخت.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اصلاح و بازنگری ردیفهای تعرفهای و اولویت بندی تعرفه اجزا و قطعات و ملزوم های بخش تولید کشور گفت: تداوم این روند رفع بخش عمدهای از مشکلات کمبود مواد اولیه را ممکن خواهد ساخت.
نایب رئیس کمسیون صنایع اتاق بازرگانی تهران نیز به ارائه گزارشی درباره «۱۰ مگاترند آینده اقتصاد فناوری و تصویر آن بر اقتصاد ایران» پرداخت.
کلاهی صمدی از عصر جدیدی به نام تلفیق فناوریها نام برد و گفت: عصر تلفیق فناوریها که هوش مصنوعی، چاپ سهبعدی، تولید بافتهای زنده، حسگرها، واقعیت افزوده و بلاکچین بخشی از آن است، آغاز شده و هیچ قسمتی از زندگی، کسب و کار یا محیط انسان بدون تغییر نخواهد بود. بدین ترتیب، کاهش تصاعدی بهای پردازش، موتور محرک تغییرات است.
وی افزود: فناوریهای نوین، در ابتدای امر کمی بیش از انتظار، زمان نیاز دارد تا خود را بازیابد و سپس بسیار سریعتر از آنچه تصور میشود، همهگیر و کارا میشوند.
به گزارش ایرنا، صادقی نیارکی پیش از این گفته بود، چهار محور فعالیت وزارت صنعت برای امسال به عنوان جهش تولید (با هدف توسعه و تعمیق ساخت داخلی) مدیریت واردات و توسعه صادرات، تکمیل طرحهای بزرگ نیمه تمام و مدیریت و تنظیم بازار در دستور کار قرار دارد.
وی تأمین مواد اولیه و ساماندهی تولیدات داخلی را دو مأموریت مهم این وزارت ذکر کرد و افزود: ارزش تولیدات کشور در بخشهای مختلف اقتصادی و صنعتی ۱۰۵ میلیارد دلار تخمین زده میشود که از این میزان ۲۵ میلیارد دلار برای تأمین مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز است.