ساری - ایرنا - شهردار پل‌سفید از برنامه‌ریزی و جذب سرمایه‌گذار برای اجرای هفت پروژه تجاری-تفریحی بزرگ در این شهر ، افزایش دو برابری بودجه شهرداری و افزایش بیش از سه برابری جذب کمک دولتی خبر داد.

به گزارش ایرنا، جذب سرمایه‌گذار به منظور اجرای پروژه‌های تجاری و تفریحی و افزایش درآمد شهرداری با هدف بهبود شرایط اقتصادی این شهر که دروازه ورودی مازندران از محور سوادکوه محسوب می‌شود، به عنوان اولویت‌های شهرداری پل‌سفید مورد توجه مدیریت شهری قرار گرفته و به گفته شهردار این شهر، تا کنون نتایج مثبتی نیز داشت.

حسن یحیی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به رشد ۱۰۰ درصدی درآمد این شهرداری از زمان پذیرفتن مسئولیت شهرداری در پل‌سفید گفت: از ۱۹ ماه پیش تا کنون تلاش زیادی داشتیم تا درآمدهای شهرداری را با استفاده از روش‌های قانونی افزایش دهیم. با کمک مسئولان شهر و شهروندان توانستیم بودجه این شهرداری را از ۶ میلیارد تومان به ۱۲ میلیارد تومان برسانیم که خوشبختانه تحقق بودجه طبق برنامه پیش می‌رود و احتمال متمم خوردن آن نیز وجود دارد.

افزایش بودجه و پروژه‌های عمرانی

وی افزود: خوشبختانه مجموع درآمد شهرداری پل‌سفید از زمان پذیرفتن مسئولیت تا امروز به رقم ۲۲ میلیارد تومان رسیده که در نگاه مقایسه‌ای نسبت به ۱۹ ماه پیش از این دوره، دقیقاً دو برابر رشد را نشان می‌دهد. در همین بازه زمانی میزان کمک‌های دولتی جذب شده برای شهرداری پل‌سفید نیز از ۹۰۰ میلیون‌تومان به ۳ میلیارد تومان افزایش یافت.

این مسئول با اشاره به قرار داشتن پل‌سفید در ورودی مازندران و عبور میلیون‌ها مسافر و گردشگر از این شهر در سال، خاطرنشان کرد: شهرهای ورودی هر استان معمولاً ظرفیت بیشتری برای ثبت شدن در ذهن گردشگران دارند و نخستین تصویر از آن استان را در ذهن مسافران ثبت می‌کنند. بر همین اساس پل‌سفید با توجه به طبیعت زیبایی که دارد، نیازمند یک سری زیرساخت‌های ویژه اقامتی و گردشگری است تا صرفاً محلی برای عبور مسافران نباشد و فضا و شرایط توقف و اقامت مسافران در این شهر نیز فراهم شود. چرا که اقامت مسافران می‌تواند اقتصاد این شهر را متحول کند.

شهردار پل‌سفید: حجم پروژه‌های عمرانی این شهرداری تا سه برابر بیشتر شد.

شهردار پل‌سفید با بیان اینکه حجم پروژه‌های عمرانی این شهرداری تا سه برابر افزایش یافته است، گفت: برای ایجاد شرایط مناسب توقف و اقامت گردشگران و مسافران در پل‌سفید، چند برنامه ویژه توسط شهرداری در نظر گرفته شده و در حال پیگیری است.

ساخت مجتمع رفاهی

یحیی‌پور با بیان اینکه واگذاری یک زمین ۱۳ هزار متری از سوی اداره کل راه و شهرسازی به شهرداری پل‌سفید برای اجرای پروژه‌های عمرانی یکی از این اقدامات است، افزود: یکی از پروژه‌های مهم شهر برای بهبود سیما و منظر شهری، بهسازی دروازه ورودی جنوبی شهر با کمک معاون فنی و عمرانی استانداری و رئیس سازمان مدیریت برنامه‌ریزی مازندران است که کلنگ اجرای این پروژه به زمین زده شد و تا کنون نیز ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

به گفته شهردار پل‌سفید قرار است در این محوطه با کمک آب منطقه‌ای یک بازارچه سنتی با امکانات رفاهی و زیرساختی ایجاد شود تا به عنوان مرکز توقف برای مسافران و گردشگران و فروش محصولات سنتی شهر مورد استفاده قرار گیرد. طراحی اِلمان شهری برای دو میدان شهر و زیباسازی میدان‌ها با نورپردازی نیز از دیگر پروژه‌های در دست اجرای این شهرداری است.

پروژه تجاری اداری شهر

وی افزود: برنامه‌ریزی برای اجرای یک پروژه بزرگ شهری در پل‌سفید نیز انجام شد و با جذب و مشارکت سرمایه‌گذار قرار است بزودی کلنگ ساخت پروژه‌ای تجاری، اداری و درمانی در محوطه ساختمان قدیم عمارت شهرداری پل‌سفید به زمین زده شود. این پروژه طبق برنامه‌ریزی‌ها در چهار فاز ساخته خواهد شد.

شهردار پل‌سفید از برنامه‌ریزی برای ساخت یک برج مسکونی در کنار ایستگاه راه‌آهن این شهر نیز خبر داد و گفت: برای اجرای این پروژه نیز از مشارکت سرمایه‌گذار بهره گرفته خواهد شد.

این مسئول از جذب و ورود یک سرمایه‌گذار به پل‌سفید برای ساخت مرکز تجاری و تفریحی بین‌راهی در محدوده شهری نیز خبر داد و گفت: قطعه زمینی در محدوده خروجی شمالی پل‌سفید توسط یک سرمایه‌گذار خریداری شد و طرح ساخت یک مجتمع تفریحی خدماتی بین راهی نیز توسط او به شهرداری ارائه شده است که برای دریافت مجوز قرار است این طرح به کمیسیون ماده ۵ ارسال شود تا پس از دریافت مجوز، عملیات اجرایی پروژه آغاز شود. این پروژه در لاین جنوب-شمال مورد استفاده مسافرانی که وارد مازندران می‌شوند قرار خواهد گرفت.

مجموعه‌های تفریحی ورودی و خروجی شهر

یحیی‌پور افزود: برای مسیر شمال-جنوب نیز قرار است در محدوده خروجی جنوبی پل‌سفید و نزدیکی دوآب در حریم شهری، یک مرکز خدمات بین راهی شامل پمپ بنزین و CNG، استراحتگاه و فروشگاه توسط شهرداری ایجاد شود که هم سبب ایجاد درآمد پایدار برای شهر می‌شود و هم توقف مسافران و افزایش رفاه آن‌ها در پل‌سفید را به دنبال دارد.

شهردار پل‌سفید با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های زیرساختی موجود در پل‌سفید به وسیله مشارکت‌جویی از سایر نهادها برای اجرای پروژه‌های مشترک، اظهار کرد: یکی از اقداماتی که طی ماه‌های اخیر برای افزایش ظرفیت خدماتی و اقامتی و تفریحی این شهر در زمینه گردشگری انجام شد، برنامه‌ریزی برای تبدیل محوطه دانشگاه آزاد پل‌سفید به مجموعه رفاهی و گردشگری است.

وی افزود: با کمک فرماندار و همراهی و موافقت رئیس دانشگاه آزاد استان مازندران تصمیم گرفته شد که مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی جنب پلیس‌راه پل‌سفید به یک مجموعه گردشگری تبدیل شود. در این پروژه پیشنهادی، ساخت تله‌کابین هم مد نظر قرار دارد. البته فعلاً این طرح در مرحله مطالعات قرار دارد و به اجرا رسیدن آن شاید زمان زیادی نیاز داشته باشد.

یحیی‌پور با اشاره به مشکل ترافیکی مرکز شهر پل‌سفید و اقدام دولت برای ساخت پل کابلی در این شهر برای رفع معضلات ترافیکی، اظهار کرد: این پروژه که از شهریور ۱۳۹۸ کلنگ آن به زمین زده شد، همچنان در حال اجراست. البته به دلیل مشکلات اعتباری موجود و شرایط اقتصادی پیش آمده در کشور، با سرعت کمتری اجرای آن پیش می‌رود.

زهکشی شهر

شهردار پل‌سفید به ساماندهی آب‌های سطحی و روان‌آب‌های پل‌سفید با اجرای پروژه زهکشی در برخی نقاط شهر نیز اشاره کرد و گفت: پل‌سفید به دلیل ساختار جغرافیایی و ویژگی‌های توپوگرافی به روش‌های زهکشی و هدایت آب‌های سطحی متفاوتی نسبت به سایر شهرها نیاز دارد. به همین دلیل برای نخستین بار در این شهر مطالعات علمی زمین‌شناسی و زهکشی و هدایت آب‌های سطحی انجام شد که آب‌های سطحی و چشمه‌های روان بالادست شهر را جمع‌آوری می‌کند.

وی افزود: این روان‌آب‌ها معمولاً در سراشیبی شهر به لایه‌های زیرین خانه‌ها یا معابر نفوذ می‌کرد و سبب رانش می‌شد. اما با صرف هزینه حدود یک میلیارد تومان توانستیم در یک قسمت از شهر با انجام زهکشی علمی سالانه دو میلیون متر مکعب روان‌آب را هدایت کنیم.

شهردار پل‌سفید بر ضرورت توجه بیشتر به شهرهایی مانند پل‌سفید در تخصیص اعتبارات به منظور پیشگیری از مشکلات ناشی از رانش زمین تأکید کرد و گفت: نقاط زیادی در پل‌سفید برای پیشگیری از رانش به ساخت دیواره حفاظتی نیاز دارد. ساخت دیواره حفاظتی در حاشیه رودخانه مرکز شهر هم ضروری است که برای اجرای آن به تخصیص اعتبارات ویژه نیاز داریم.

یحیی‌پور ضمن قدردانی از مسئولان شهرستان سوادکوه و استانداری و همراهی اعضای شورای شهر، خواستار توجه بیشتر به این شهر به عنوان دروازه ورودی مازندران شد و گفت: یک شهردار و شهرداری فقط در صورتی که اعضای شورای شهر با هم منسجم و یکدل باشند و شهروندان نیز مدیران شهری را در اجرای پروژه‌ها همراهی کنند می‌تواند موفق و عملگرا باشد. انتظار می‌رود که مسئولان حمایت بیشتری از شهرهای اینچنینی داشته باشند و اعضای شورای شهر نیز در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف مهمی مانن د جذب سرمایه‌گذار و ایجاد مشوق برای سرمایه‌گذاران شهرداری را همراهی کنند.