سید راشد جزایری روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: برنامهریزی شده است تا در طرح "هر خانه یک پایگاه سلامت" در هر خانواده یک نفر که دارای شرایط کافی باشد به عنوان رابط بین خانواده و نظام سلامت برای آموزش نکات بهداشتی و پروتکلهای مقابله با کرونا داوطلب شود.
وی با اشاره به ویژگیهای سفیران سلامت، تصریح کرد: ترجیح داده میشود که فرد داوطلب خانم و شخص با نفوذی در خانواده باشد و بالای ۱۸ سال سن داشته باشد.
جزایری با بیان اینکه سفیران سلامت ۲۲ مورد آموزش برای مقابله با شیوع ویروس کرونا فرامیگیرند، اظهار داشت: این آموزشها در نهایت به خودمراقبتی که اصلیترین مبحث آن زندگی با کووید ۱۹ است منتج میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به تعریف خودمراقبتی، افزود: تمامی اقداماتی که افراد انجام میدهند تا بتوانند از سلامت خود برای جلوگیری از بروز بیماری مراقبت کنند، در حیطه خودمراقبتی تعریف میشود که شامل علم آگاهی نسبت به زمان مراجعه به پزشک، اقدامات اورژانسی پیش از مراجعه به پزشک، مراقبت از خود در زمان بیماریهای غیرواگیر و اقدامات پیشگیرانه میشود.
جزایری با اشاره به شناسایی ۲۶۶ هزار خانوار در استان، تصریح کرد: از این تعداد تاکنون ۹۲ هزار خانوار معادل ۴۰ درصد مجموع خانوارهای استان زیرپوشش طرح سفیران سلامت و هر خانه یک پایگاه سلامت قرار گرفتهاند.
وی خاطرنشان کرد: تلاش میشود خانوادههای زیرپوشش این طرح تا پایان سال به ۷۰ درصد افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.