شهرکرد - ایرنا-دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، با اشاره به تلاش برای رفع موانع تولید در بخش کشاورزی گفت: تاکنون ۹۰۰ پرونده واحدهای تولیدی کشاورزی در ستاد تسهیل و رفع موانع استان تشکیل شده است و مورد بررسی قرار گرفته است.

دلشاد جهانبخشی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مشکلات ۶۲ درصد پرونده‌های تشکیل شده مربوط به بخش بانک‌ها، ۱۵ درصد مربوط به مشکلات آب، سه درصد مربوط به مشکل بیمه تامین اجتماعی و ۲۰ درصد باقیمانده مربوط به صدور مجوز طرح‌ها بوده است.

وی اظهار داشت: برای رفع مشکل این طرح‌ها، بانک‌ها اقدام به تمدید و تقسیط تسهیلات کرده‌اند که برای اجرای آن با ۷.۵ درصد تسهیلات در قالب پیش‌پرداخت کل تسهیلات تا پنج سال تقسیط موافقت شده است.

دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه رفع مشکلات طرح‌های بزرگ در حوزه کشاورزی در زمینه تولید و اشتغال تاثیرگذار است، افزود: رفع مشکل مجتمع کشت و صنعت سامان، رفع مشکل فرآیند تکمیل مجتمع سه هزار راسی دامپروری، رفع مشکل تولید جوجه یکروزه از مهمترین طرح‌های است که در ستاد تسهیل بررسی و مشکلات آنها رفع شد.

جهانبخشی افزود:هم‌اکنون مهمترین مشکل فعالان حوزه کشاورزی در استان با بانک‌ها برای دریافت سرمایه در گردش است که همکاری بانک‌ها در این زمنیه برای بخش تولید رضایت بخش نیست.

وی به سامانه "بهین‌یاب" برای پرداخت سرمایه در گردش اشاره کرد و گفت:بانک‌ها موظف هستند طبق ماده ۴۷ قانون ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ۱۵ درصد منابع و مصارف خود را برای بخش کشاورزی هزینه کنند در حالی که بانک‌ها این قانون را اجرایی نمی‌کنند و این امر یکی از موانع این حوزه در استان است.

به گفته وی، بانک‌ها با بیان اینکه بین منابع مصرفی و منابع بانکی تناسب وجود ندارد از پرداخت این تسهیلات ممانعت می‌کنند،در حالی که باید ماده قانونی برای رفع مشکل سرمایه در گردش فعالان این بخش اجرایی شود.

وی تصریح کرد:تقویت حوزه کشاورزی بر تقویت سایر بخش‌های اقتصادی نیز تاثیرگذار است و باید برای اقتصادی کردن حوزه کشاورزی برنامه‌ریزی جدی انجام شود.

به گزارش ایرنا، هم‌اکنون ۶۷ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه ۱.۵میلیون تن انواع محصولات در استان در حوزه کشاورزی فعال است.