مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب‌ با بیان اینکه تولید محصولات گلخانه‌ای و پرورش قارچ خوراکی ظرفیت مناسبی برای جهش تولید است، گفت: سالانه ۶۳ تن قارچ در در این شهرستان تولید و به بازار عرضه می‌شود.

علی دیانتی روز دوشنبه در حاشیه بازدید از یک واحد پرورش قارچ خوراکی در روستای "جارچلو" از توابع میاندوآب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در  این شهرستان ۲۷ واحد پرورش قارچ خوراکی به مساحت ۶ هزار متر مربع وجود دارد که از این تعداد ۱۷ واحد به مساحت سه هزار و ۵۰۰ متر مربع فعال و ۱۰ واحد نیز نیمه فعال است که با سه مرحله کشت به طور میانگین ۶۳ تن در سال قارچ خوراکی در آنها تولید و به بازار عرضه می‌شود.

وی افزود: با فعالیت واحدهای تولید قارچ خوراکی در این شهرستان برای ۳۴ نفر به‌طور مستقیم و ۶۸ نفر به‌صورت غیرمستقیم زمینه اشتغال فراهم شده است. 

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب‌ تولید محصولات گلخانه‌ای و پروش قارچ را ظرفیت مناسبی برای ایجاد جهش در تولید دانست و گفت: با مشاوره فنی و ارایه تسهیلات در بخش گلخانه‌ای و قارچ می‌توانیم در این بخش تولید مناسبی داشته باشیم.

دیانتی اظهار داشت: امروزه پرورش قارچ خوراکی اهمیت بسزایی پیدا کرده است، چرا که بالا بودن قیمت انواع محصولات پروتئینی و مضرات استفاده از این مواد، موجب باز شدن فضا برای ورود محصولات پروتئینی سالم‌تر با ارزش غذایی بالا نظیر قارچ به فرهنگ مصرف عموم مردم و اقتصادی شدن تولید قارچ شده است.

وی بیان کرد: قارچ‌های خوراکی ارزش غذایی بالایی دارند و به همین دلیل می‌توانند در کنار دیگر محصولات غذایی ‌میهمان همیشگی سبد غذایی خانواده‌ها شوند.

علاوه بر پرورش قارچ خوراکی در میاندوآب، هشت واحد گلخانه‌ای به مساحت ۲۲ هزار و ۵۵۰ متر مربع در این شهرستان فعالیت می‌کند که سالانه حدود ۱۱۰ تن انواع سبزی و صیفی، ۳۰۰ هزار شاخه گل، ۱۱۲ هزار و ۸۰۰ گلدان گل زینتی و نهال در گلخانه‌های این شهرستان تولید و عرضه می‌شود.

میاندوآب دارای ۸۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۵۲ هزار هکتار اراضی آبی و ۳۰ هزار هکتار اراضی دیم است و سالانه بیش از ۵۰ نوع محصول زراعی و باغی به میزان ۹۵۰ هزار تُن در آنها تولید می‌شود.