حسن شمسیپور روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: مهمترین کالاهای اساسی و ر راهبردی بازار چهارمحال و بختیاری شامل برنج، روغن، قند، شکر، گندم، آرد، انواع گوشت، حبوبات، لوازم خانگی، رب گوجه، چای، لبنیات، میوه، صیفیجات، مصالح ساختمانی، لوازم یدکی خودرو و سایر اقلام است.
وی افزود: حفظ حداقل کالاهای اساسی و رصد و پایش موجودی انبارهای دولتی و بخش خصوصی در چهارمحال و بختیاری در دستور کار قرار دارد.
شمسیپور تصریح کرد: افزایش ناگهانی و بیش از حد قیمت کالاهای مورد مصرف خانوارها بررسی، مطابق با شرایط اقتصادی کشور تعدیل و از رشد بیمورد قیمتها جلوگیری میشود.
وی یادآور شد: البته بهعلت محدودیتهای ارزی، واردات لوازمخانگی ممنوع شد و جهش قیمت ارز نیمایی تامین مواد اولیه در بورس با افزایش قیمت مواجه شد و در نهایت قیمت انواع لوازمخانگی نسبت به سال گذشته افزایش یافت.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بازار استان مدتی بهعلت مشکلات ترخیص مواد خام روغن در گمرک، با کمبود روغن خوراکی بهویژه روغن پخت و پز مواجه شد.
وی گفت: در این راستا یکهزار تن روغن خوراکی جذب و از طریق یکهزار و ۴۵ فروشگاه در سطح چهارمحال و بختیاری توزیع شد.
شمسیپور تاکید کرد: برای جلوگیری از هرگونه تخلف، روند توزیع روغن خوراکی در این فروشگاهها مورد بررسی و نظارت قرار گرفت.
وی افزود: بهمنظور جبران بخشی از کمبود روغن در حوزه صنعت چهارمحال و بختیاری، ۳۰۰ تن روغن جذب و برای توزیع در اختیار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گذاشته شد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: ۳۰۰ تن روغن نیز برای واحدهای صنفی مانند شیرینیپزیها، رستورانها، اغذیهفروشیها، ساندویچیها و نانفانتزیها جذب و توزیع شده است.
وی یادآور شد: قیمت مصوب هر قوطی ۱۶ کیلوگرمی روغن جامد یک میلیون و ۷۰۰ هزار ریال بود که این نرخ بهعلت کمبود در بازار ملی و استانی تا ۶ میلیون ریال هم رسید.
شمسیپور اظهار داشت: این قیمت در روند تولید محصول توجیه نداشت و ضمن توقف تولید، باعث افزایش تخلف میشد.
وی گفت: در همین راستا روغن مورد نیاز واحدهای تولیدی صنفی و صنعتی تا زمان رسیدن بازار به شرایط مطلوب و عادی، بهموقع تامین شد.
به گزارش ایرنا، هماکنون افزونبر ۴۴ هزار واحد صنفی زیرمجموعه ۹ اتاق اصناف و ۱۶۶ اتحادیه در چهارمحال و بختیاری خدماترسانی و فعالیت میکند.
از این تعداد هشت هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی، هفت هزار و ۲۰۰ واحد خدمات فنی، ۲۳ هزار و ۷۰۰ واحد توزیعی و چهار هزار و ۹۰۰ واحد خدماتی مشغول به فعالیت است.
در سالجاری هفت هزار و هفت پروانه کسب، چهار هزار ساعت آموزش، ۲۴ مورد بررسی شکایت از سازمانهای صنفی، مجوز صدور کالای دخانی، قیمتگذاری و تسهیلات انجام شده است.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی افزونبر ۹۷۹ هزار نفر است.