به گزارش ایرنا، سیدعلی حاجسیدعلیخانی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به نگهداری راهها بهعنوان یکی از وظیفههای ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان افزود: عملیات راهداری در سه بخش نگهداری رویه آسفالت، تامین ابنیه فنی و ایمن سازی راهها انجام می شود.
وی با اشاره به وجود ۱۳ هزار ۷۰۰ کیلومتر راه آسفالته و یکهزار و ۹۴۰ کیلومتر بزرگراه ادامه داد: استان کرمان در طول شبکه راهها در رتبه دوم کشور و در احداث بزرگراهها در جایگاه دوم کشور قرار دارد که این راهها با اقدامات مختلف نگهداری میشوند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان گفت: ۵۲۰ کیلومتر روکش آسفالت، اجرای آسفالت حفاظتی و ۱۱۵ هزار مترمربع لکه گیری و ۳۵۰ هزار مترطول درزگیری آسفالت در راههای این استان اجرا شده است.
کرمان پایلوت کشور در استفاده از تکنولوژیهای نوین نگهداری راهها
وی با بیان اینکه امسال از شیوه های جدید و تکنولوژی روز برای ترمیم آسفالت محورهای ارتباطی استان استفاده شد اضافه کرد: یک روش نوین در زمینه جوان سازی آسفالت برای نخستین بار در کشور به عنوان پایلوت در استان کرمان اجرا شد که از این روش برای درزگیری و ترمیم آسفالتهای ترک خورده محور سیرجان - بندرعباس استفاده کردیم.
حاجسیدعلیخانی افزود: بازیافت آسفالت گرم را در محور شهربابک - انار استفاده کردیم که در این روش آسفالت موجود را جمع آوری و همزمان اصلاح، جوانسازی و اجرا میشود که این مهم نیز یک تکنولوژی جدید در کشور محسوب میشود.
ترمیم ۸۵ دستگاه پل و ۱۰۰ هزارمترمکعب لایروبی رودخانهها در کرمان
وی عنوان کرد: اقدامات مناسبی در حوزه تامین ابنیه فنی امسال انجام شد که موجب کاهش خسارتها در بارندگیهای اخیر و سال گذشته شده و ۸۵ دستگاه پل بزرگ استان کرمان را با استفاده از امکانات امانی و فعلی ترمیم کردیم.
وی یادآورشد: امسال با حمایت معاونت امور عمرانی استانداری کرمان بستر رودخانههای استان کرمان را برای کاهش خسارتهای سیل تنظیم و لایروبی کردیم که در این حوزه ۱۰۰ هزار مترمکعب کار خاکی انجام شد و ضمن تخلیه پل های مسدود، مسیر رودخانهها را به سمت پل ها هدایت و از ایجاد خسارت از جاده جلوگیری کردیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان گفت: همچنین ۵۰۰ کیلومتر شیب شیروانی جادههای این استان اصلاح شد که این اقدام حوادث واژگونی خودرو و تلفات جاده ای را میکاهد.
اقدامات راهداری در ایمنسازی راهها و کاهش حوادث جادهای کرمان
وی اضافه کرد: ۱۴ هزار کیلومترخط کشی، ۳۱ کیلومتر گاردریل و بلوک حفاظتی، ۳۸ نقطه پرحادثه را در بخش ایمنی راههای استان کرمان ایمنسازی کردیم، آشکارسازی و ایمن سازی ۱۳ دماغه راه انجام شد.
حاجسیدعلیخانی گفت: ۵۷ درصد از حوادث رانندگی شمال کرمان ناشی از سرعت زیاد و واژگونی با علت عمده خستگی و خواب آلودگی است لذا امسال از ۳۵۰ هزار متر شیارهای لرزاننده طولی و عرضی در جادههای این استان استفاده کردیم.
وی تصریح کرد: ۹۸۰ متر حفاظ پل روی پل های بزرگ اجرا کردیم اما بهعلت محدودیت منابع مالی تمامی نیاز استان پوشش داده نشد و در این زمینه بیشترین بهره را از ماشین آلات و امکانات موجود بردیم و حداقل نیاز راهها را تامین کردیم اما همچنان راههای بسیاری نیاز به بهسازی دارند.
وی با اشاره به نقش مجتمعهای خدماتی رفاهی بین راهی بر کاهش حوادث رانندگی افزود: ۴۰ مجتمع بین راهی فعال در استان و ۲۵ مجتمع در مرحله احداث داریم و ۱۳ پروانه بهره بردرای از سال گذشته صادر کردیم.
وی خاطرنشان کرد: دولت با عملیات آسفالت ورودی و خروجی مجتمع ها را با اعتبار سازمان راهداری انجام میدهد که ۱۳ مجتمع با اعتبار ۶ میلیارد تومان برای کمک به سرمایه گذاران این حوزه امسال اجرایی شد.
حمل بار ناوگان راهداری کرمان پنج درصد افزایش یافت
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان گفت: این ادارهکل در حوزه نگهداری راهها و حمل و نقل (بهره برداری از راهها) به مردم خدمات ارائه میکند.
وی عنوان کرد: حوزه حمل و نقل این ادارهکل در ۲ بخش بار و مسافر اقداماتی از جمله سیاست گذاری، مدیریت و نظارت را انجام می دهد که در سال گذشته تا ابتدای امسال ۳۲.۶ میلیون تن از مبدا کرمان به داخل و خارج استان حمل شده که پس از اصفهان و خوزستان سوم کشور هستیم.
حاجسیدعلیخانی افزود: ۲۳ میلیون تن حمل بار از ابتدای امسال تاکنون جابهجا شده که نسبت به سال ۹۸ به میزان پنج درصد افزایش را نمایش میدهد و عمده بار از معادن، سیمان و مواد نفتی استان کرمان بوده است.
وی بیان داشت: ۱۸ هزار راننده و ۱۳ هزار ۵۰۰ کامیون در حوزه حمل و نقل بار استان کرمان فعال هستند و عمر متوسط ناوگان باربری این استان ۱۴.۸ سال است در حالی که این آمار در کشور ۱۶.۲ درصد است لذا ناوگان ما وضعیت مناسب تر و سن کمتری دارند.
وی با بیان اینکه ۲۹۴ شرکت، موسسه و شعبه حوزه حمل بار در استان کرمان در حال خدمت رسانی هستند افزود: اعداد اعلام شده گواهی میدهد که جایگاه استان در حمل و نقل جادهای کشور مهم ارزیابی می شود و حوزه حمل و نقل بر اقتصاد کرمان تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه هفت پایانه مسافر در استان کرمان وجود دارد که از این میزان ۲ مورد بخش خصوصی و پنج مورد در مالکیت شهرداری قرار دارند گفت: این ناوگان در سال گذشته ۶.۴ میلیون مسافر از مبدا کرمان به مقاصد داخل و خارج این استان جابه جا کرد که از این حیث در رتبه پنجم کشور قرار گرفتیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان عنوان کرد: کشور و این استان با محدودیتهای ناشی از ویروس کرونا امسال شاهد کاهش مسافران حمل و نقل عمومی بود و از ابتدای امسال تاکنون ۲.۹ میلیون مسافر جابه جا شدند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بهمیزان ۲۷ درصد کاهش را نشان میدهد.
وی افزود: سه هزار و ۸۰۰ خودروی مسافربری عمومی، ۷۰۰ دستگاه اتوبوس، ۸۰۰ مینی بوس و بیش از ۲ هزار سواری کرایه در استان کرمان داریم و عمر متوسط ناوگان مسافر استان ۱۳ سال و این آمار در کشور ۱۲ سال اعلام شده است.
هشت مدرسه حاشیه راههای کرمان ایمنسازی شد
وی با بیان اینکه ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان در حوزه وظایف آموزش همگانی هرسال آموزش مدارس و پنجگانه را در روستاها برگزار می کند گفت: امسال به علت فقدان حضور فیزیکی دانشآموزان، آموزش مستقیم را در مدارس نداشتیم که در این راستا هشت مدرسه حاشیه راه را با نصب علایمم تابلو و خط کشی ایمن سازی فیزیکی کردیم و همچنین کلیپ هایی تهیه و در اختیار دانش آموزان قرار گرفت.
حاجسیدعلیخانی اظهار داشت: آموزش پنجگانه طی سالهای گذشته برای موتورسواران، سرنشینان خودرو و ادوات کشاورزی در روستاها و محل های تجمع کلاس های فیزیکی برگزار می شد گفت: امسال وسایل ایمنی را تهیه و در این مراکز توزیع شد.
وی ادامه داد: همچنین در این زمینه یکهزار و ۹۷۰ کلاه ایمنی برای موتورسواران و خودروهای وانت و ادوارت کشاورزی با ۲ هزار و ۵۰۰ برچسب آشکارسازی شدند و این اقدام در ۱۲ شهرستان استان کرمان اجرا شد.
راهداری زمستانی در ۲۲ گردنه برفگیر کرمان آغاز شد
وی با اشاره به وسعت و تنوع آب و هوایی استان کرمان گفت: ۲۲ گردنه برفگیر در شمال استان قرار دارد که این گردنهها ۹۳۰ کیلومتر از جاده ها را تحت تاثیر قرار می دهد که از روز ۱۵ آذر تا ۱۵ فردرین سال بعد راهداری زمستانی را با استقرار در گردنه ها آغاز می کنیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان با اشاره به اینکه امسال استقرار نیروها در گردنههای استان به علت بارندگی اخیر از ۱۰ روز زودتر آغاز شده است بیان داشت: آغاز رسمی این طرح از روز گذشته در گردنه خانهسرخ سیرجان با همکاری دستگاه های موثر در امدادرسانی جادهای کلید خورد.
وی افزود: علاوه بر تجهیز ۱۳ راهدارخانه جاده ای، ۱۵۰ دستگاه ماشینآلات سنگین و ۴۰ دستگاه خودرو کمک دار و ۲۸۰ نیروی راهدار طی این طرح در گردنههای استان کرمان مستقر می شوند.
وی با اشاره به پیش بینی هواشناسی مبنی بر بارندگی مطلوب طی سال جاری تصریح کرد: نمک مصرفی هشت هزار تن و ماسه ۸۰ هزار تن پیش بینی و تهیه و به راهدارخانه ها حمل شده است.
سامانههای هوشمند جادهای کرمان به ۱۴۹ دستگاه رسید
حاجسیدعلیخانی با بیان اینکه مدیریت سامانههای هوشمند جادهای هدایت و نظارت جریان ترافیک استان را انجام میدهد گفت: وضعیت مناسبی طی سالهای گذشته در تعداد این سامانهها نداشتیم که با پیگیری مسوولان استان کرمان و کمک سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ۱۱۱ سامانه ثبت تخلف به صورت ملی و ۱۵ مورد استانی در مصوب شده است.
وی ادامه داد: این آمار مجموع سامانههای شمال استان کرمان را به تعداد ۱۴۹ دستگاه می رساند که از این میزان ۱۰۱ سامانه اکنون نصب و فعال هستند و مابقی به صورت آزمایشی راه اندازی شده و پنج مورد مشکل برق دارند.
وی افزود: این سامانهها سرعت متوسط را می توانند ثبت کنند و با این اقدام با تخلفات بین ۲ دوربین نیز برخورد میشود که در این زمینه سرعت های متوسط برای ناجا ارسال شده که تکمیل شبکه سامانه تا اواخر امسال انجام میشود.
نقش سامانههای کرمان در مهار کرونا
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان گفت: ۹۱ سامانه ترددشمار کمک بزرگی در کنترل بیماری کرونا و اعمال محدودیت ها داشتند و از این روش هرروز پلاک ها را استخراج به ستاد کرونا ارسال می شود که از آن استفاده می کنند.
وی یاداور شد: ۱۴ سامانه پیام متغیر در جاده های استان کرمان داریم که بیشترین آمار در کشور محسوب می شود و پیام های ترافیکی را می توانیم با ارسال پیامک روی دوربین ها ارسال کنیم و وضعیت محورها و آب و هوا از طریق این تابلوها اطلاع رسانی میشود.
وی افزود: ۲۷ دوربین نظارت تصویری در گردنه ها نصب شده و از این روش اطلاعات به مرکز مدیریت راهها ارسال و به صورت شبانهروزی وضعیت تردد راهها رصد و نظارت میشود که از این میزان چهار مورد امسال کار شده است.
حاجسیدعلیخانی اضافه کرد: ۶ سامانه توزین در حال حرکت در محورهای ارتباطی استان کرمان نصب شده که مشخصات خودرو و تناژ را کنترل می کنند.
وی تاکید کرد: سامانه ۱۴۱ راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان نیز به صورت شبانهروزی تمامی اطلاعات راهها را در اختیار مسافران قرار می دهد و توصیه می شود افراد پیش از سفرهای ضروری از اطلاعات موجود در این سامانه استفاده کنند.
وی ادامه داد: تمامی مشخصات، طول مسیر و مسدود شدن راهها در اختیار افراد قرار می گیرد و همچنین رسیدگی به شکایات از طریق سامانه ۱۴۱ قابل رسیدگی و انجام است.
نامگذاری هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان گفت: اطلاعرسانی صحیح از اقدامات، روحیه نشاط و امیدواری را بین مردم گسترش میدهد و این وظیفه بر عهده خبرنگاران قرار دارد.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۶۲ در بهبوهه جنگ تحمیلی حجمی از کالاهای اساسی و ملزومات جبهه ها با مشکل مواجه شدند که در این زمینه واردات و صادرات از پنج بندر اصلی کشور انجام می شد.
وی افزود: بنادر آبادان بوشهر و امام خمینی کارایی لازم را به علت جنگ نداشتند و در سیستم حمل و نقل بوشهر و بندرعباس به علت نداشتن کارایی سه بندر پاسخگو نبود که امام خمینی(ره) با صدور فرمان تاریخی در روز ۲۶ آذر ماه سال ۶۲ برای رفع مشکل کالاهای اساسی به مردم اطمینان خاطر دادند و همچنین رانندگان را به حملونقل این کالاها فراخواندند که در فرصت کم کالای مورد نیاز کشور از این بنادر حمل و مشکلی ایجاد نشد.
حاجسیدعلیخانی تصریح کرد: لذا در سال ۷۶ با پیشنهاد وزارت راه و ترابری وقت روز ۲۶ آذرماه به عنوان روز ملی حمل و نقل در تقویم ملی ثبت شد.
وی با تبریک به تمام افراد فعال در حوزه راهها گفت: راهداری زمستانی در محورهای ارتباطی استان کرمان همزمان با فصل سرما آغاز میشود و اول دی ماه برای این فعالیت راهداران بهعنوان روز راهدار معرفی شد و از ۲۶ آذرماه تا اول دی هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری نام گذاری شده که برای تقدیر از افراد این عرصه و اطلاع رسانی خدمات دولت برگزار می شود.