حسن وحید روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اگر چه امسال شمار آتش سوزی های استان نسبت به سال قبل افزایش داشته، اما با مقایسه متوسط سطح درگیری آن با آمار ۹ هکتاری میانگین کشوری این شاخص، درمی یابیم که کمتر از یک دهم درصد از گستره عرصه های طبیعی این استان درگیر آتش سوزی بوده است.
وی افزود: وقوع ۱۲۲ آتشسوزی در عرصههای طبیعی این استان امسال گسترهای بین ۳۴۰ تا ۳۵۰ هکتار را درگیر کرد اما خوشبختانه متوسط حریق در مساحت به کمتر از سه هکتار کاهش یافته است.
وی افزود: امسال با توجه به هشدارهای منابع طبیعی و برنامه هایی که برای مقابله با آتش اجرا شد آتش سوزی ها به محض وقوع با همکاری مردم خاموش می شد و این اداره کل توانست با مشارکت جوامع بومی و محلی، آتش سوزی ها را مدیریت کند.
وی در مورد علل وقوع آتش سوزی ها نیز گفت: بارندگی های خوب بهار امسال موجب افزایش پوشش گیاهی در منابع طبیعی استان شد اما پس از آن و با کاهش بارندگی ها پوشش گیاهی رو به خشکی رفت و همین امر موجب شد تا با اندکی بی احتیاطی آتش سوزی حادث شود.
وی به شیوع بیماری کووید ۱۹ و تعطیلی بوستان ها نیز اشاره کرد و گفت: استنباط ما این است که تعطیل شدن بوستان ها و مراکز گردشگری مردم را بیشتر از قبل به طبیعت و کوهستان کشاند و یکی از علل افزایش آتش سوزی ها نیز همین امر و سهل انگاری در خاموش کردن آتش بود.
وی با بیان اینکه آتش سوزی های خراسان شمالی هیچ زمان تبدیل به بحران نشده است، اظهار داشت: در برخی از استان ها خاموش کردن آتش ۱۰ روز نیز طول کشید اما در استان ما خاموش کردن هیچ آتش سوزی بیش از پنج ساعت به طول نینجامیده است.
وی افزود: با دستور و پیگیری استاندار خراسان شمالی تجهیزات اطفای حریق مناسبی نیز به استان داده شده که در خاموش کردن به موقع آتش سوزی ها موثر بوده است.
لایههای اطلاعاتی پهنهبندی و سوابق آتشسوزیهای استان خراسان شمالی نشان میدهد که ۷۰ درصد عرصههای مرتعی و جنگلهای این استان در شرایط بحرانی و نیمه بحرانی قرار دارد.
گستره حوزه منابع طبیعی خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این میزان یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار هم جنگل است.