کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از دیرباز تا کنون محل رفت و آمد کودکان و نوجوانان امروز و دیروز بوده است و نقش مهمی در شکوفایی استعداد کودکان و آیندهسازان این کشور دارد.
این مجموعه مهم فرهنگی به لحاظ کار حرفهای در استعدادیابی فرزندان جامعه، یاریگر آموزش و پرورش است و بسیاری از شخصیتهای هنری و فاخر تربیت شده کانونهای پرورش فکری هستند.
کانون به رغم داشتن ظرفیتهای مهم و حرفهای، اما در روستاها و مناطق دوردست در شهرهای هرمزگان به دلیل کمبود امکانات فرهنگی و اجتماعی و یا بعضا به دلیل وجود فرهنگهای سنتی برخی از خانوادهها علاقهای به حضور فرزندانشان به خصوص دختران درمکانهای عمومی نداشته باشند که این موضوع لزوم گسترش کتابخانههای سیار روستایی رو بیش از پیش میطلبد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان و فرماندار حاجیآباد روز دوشنبه در نشستی با یکدیگر به بیان ظرفیتها و کمبودها و ایجاد شرایط بهتر در بخشهای نوسازی و بهسازی کانون برای کودکان و نوجوانان این شهرستان پرداختند.
فرماندارحاجیآباد در این نشست با بیان اینکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نقش مهمی در شکوفایی استعداد کودکان دارد، خواستار توجه بیشتر به نیروی انسانی و تجهیزات این مرکز در شهرستان شد.
حمید جهانگیری ادامه داد: کانون سابقه طولانی در حوزه تربیت دارد و میتواند با شکلگیری فرهنگ کار و مسوولیتپذیری در بین کودکان از معضلات اجتماعی در آینده جلوگیری کند.
وی ضمن اعلام حمایت کامل از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حاجیآباد در خصوص پیشنهاد راهاندازی کتابخانه سیار روستایی، از اختصاص خودرو کتابخانه سیار روستایی استقبال کرد.
فرماندار حاجیآباد گفت: با توجه به تعداد زیاد و پراکندگی روستاهای شهرستان این کار گام بزرگی در نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی خواهد بود.
راهاندازی کتابخانههای سیار ابتداییترین امکانات به کودکان و نوجوانان است
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان نیز با اشاره به دو شعار «آینده را باید ساخت و زندگی کردن تمرین میخواهد» در کانون، فعالیتهای کانون را در روند شکلگیری شخصیت کودکان و نوجوانان و ایجاد تحرک و پویایی اجتماعی در بستر فرهنگی را بسیار موثر دانست.
پروین پشتکوهی، خدماترسانی وانجام فعالیتهای فرهنگی از جمله کتابخانههای سیار شهری و روستایی کانون را فراتر از اعداد و ارقام توصیف کرد و بیان داشت: تجهیز و راهاندازی کتابخانههای سیار ابتداییترین امکانات و امری ضروری است تا کودکان و نوجوانان به تساوی از فعالیتهای کانون از جمله کتابخوانی به صورت رایگان استفاده کنند.
وی با یادآوری این مطلب که راهاندازی کتابخانه سیار روستایی در حاجیآباد در برقراری عدالت فرهنگی و در جبران کمبودهای فرهنگی کودکان و نوجوانان این شهرستان بسیار اثرگذار است، خواستار حمایت نهادهای اجرایی شهرستان حاجیآباد شد.
درحال حاضر در استان هرمزگان، ۲ کتابخانه سیار روستایی در شهرها و روستاهای بندرعباس و فین فعال است.
این ۲ کتابخانه سیار روستایی شهرستان بندرعباس و بخش فین مهرماه سال ۹۸ همزمان با هفته ملی کودک (۱۳تا ۱۹مهر) در کانون پرورش فکری کودکان شماره یک به بهره برداری رسید.
درحال حاضر ۱۵ مرکز ثابت، ۲ مرکز پستی و ۲ مرکز سیار در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان فعال هستند.