شراره کاووسی عصر دوشنبه در نشست خبری با موضوع لایحه بودجه ۱۴۰۰ اظهار کرد: اعتبارات تملکی استان معادل ۱۷۶ میلیارد تومان بود که سال ۹۸ تنها ۵۵ درصد تخصیص داشت که شاهد رشد ۲۰ درصدی در تخصیص این اعتبار هستیم و اکنون ۷۵ درصد تخصیص داشته است.
وی اضافه کرد: همچنین در موضوعاتی همچون توسعه و تکمیل راه های روستایی ۷۵ درصد تخصیص داده شده است ؛ ضمن آنکه از اعتبارات متوازن نیز ۳۴ درصد اختصاص یافته است که نسبت به پایان سال مالی۹۸ ، میزان تخصیص مان ۵۵ درصد بود که ۹ ماهه سال ۹۹ درصد تخصیص به ۷۵ درصد رسید .
وی با اشاره به تلاش دولت برای تحقق تخصیصی ها تصریح کرد: در بحث اعتبارات ملی و طرح های ویژه رتبه گیلان در بین ۳۱ استان کشور بین ششم تا هفتم است.
وی همچنین از ابلاغ اعتبار ۲۸ میلیارد تومانی از محل اعتبارات سه درصد نفت و گاز در سال ۹۹ خبر داد و تصریح کرد: از محل مالیات بر ارزش افزوده نیز با ۵۱ میلیارد تومان ابلاغ اعتبار مواجه هستیم که نشان دهنده رشد ۳۵ درصدی است.
کاووسی با اشاره به ابلاغ اعتبار ۹ میلیارد تومانی از محل توسعه و تکمیل راه های روستایی استان گفت: دولت در بودجه امسال با وجود فشار تحریم و مشکلات ناشی از شیوع بیمار کرونا، سعی کرده مبالغ تخصیصی را افزایش دهد و تمرکز تخصیص به صورت نقدی است.
وی با اشاره به تخصیص ۳۱ درصدی اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده در بخش پروژه های ورزشی استان اضافه کرد: در حوزه توسعه و تکمیل راه های روستایی نیز ۷۵ درصد تخصیص داشتیم.
کاووسی، با بیان اینکه تخصیص سال ۹۹ نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، اضافه کرد: امسال ۳۳ پروژه ملی ویژه در گیلان با اعتبار ۳۰۵ میلیارد تومان توسط ۱۲ دستگاه اجرایی در دست اقدام استِ ضمن آنکه ۳۳ طرح استانی ویژه مربوط به هفت دستگاه اجرایی داریم.
وی همچنین با اشاره به ابلاغ اعتبار ۴۵۲ میلیارد تومانی از ردیف های مختلف به گیلان طی هشت ماهه امسال اظهار کرد: از این میزان، ۳۸۰ میلیارد تومان تخصیص یافته که معادل ۸۴ درصد است، در حالی که تخصیص دوره یک ساله گذشته ۸۳ درصد بود.
معاون برنامه و بودجه گیلان، با بیان اینکه از ۳۸۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیصی، ۱۲۶ میلیارد تومان مربوط به ۳۳ طرح استانی ویژه است، ادامه داد: امسال دولت بر اتمام پروژه های نیمه تمام تاکید دارد از این رو ، برای اتمام این پروژه ها، ۱۵۸ میلیارد تومان ابلاغ اعتبار داشتیم که صد درصد تخصیص داشته است.
وی با اشاره به وجود ۵۲ پروژه نیمه تمام در استان در حوزه آبرسانی روستایی، اتمام فضاهای آموزشی و مجتمع های فرهنگی، خانه های بهداشت، مجتمع های میراث فرهنگی و پایگاه های هلال احمر، گفت: ۱۳ پروژه از ۲۹ پروژه مصوب سفر استانی رئیس جمهور در سال ۹۴ به اتمام رسیده که از جمله آن می توان به راه آهن گیلان، آزادراه رودبار، کنارگذر لنگرود، محور سنگر - سیاهکل، آبرسانی به ۲۰۰ روستا، افتتاح بیمارستان های لنگرود، آستارا، لاهیجان و رضوانشهر و چهار سد لاستیکی اشاره کرد.
معاون برنامه و بودجه گیلان، با بیان اینکه ۸۵۴ میلیارد تومان از این اعتبار مربوط به هزینه های جاری ۲۴ دستگاه است، اظهار کرد: همچنین ۴۲۷ میلیارد تومان اعتبارات تملک استان است که جایگاه چهاردهم را داریم.
وی با اشاره به مقایسه بودجه سال ۹۹ نسبت به سال گذشته اظهار کرد: از محل قانون بودجه ۹۹، رقمی معادل ۹۴۱ میلیارد تومان به استان گیلان ابلاغ اعتبار شده که ۵۰ درصد آن مربوط به اعتبارات متوازن است.
وی با اشاره به سهم ۲۵ درصدی اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای استان در بودجه امسال، افزود: این اعتبار معادل ۲۳۶ میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته ۴۴ درصد رشد را نشان می دهد.
معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان اعتبارات متوازن گیلان را یک هزار و ۷۸ میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: ۴۲۴ میلیارد تومان برای طرح های استانی ویژه ابلاغ شده که رتبه ششم استان و در اعتبارات پروژه های ملی ویژه نیز رتبه هفتم را داریم.
کاووسی، به رتبه دهم استان گیلان در بودجه هزینه ای نیز اشاره و بیان کرد: اعتبارات از محل سه درصد نفت و گاز و اعتبارات متوازن استان نیز افزایش داشته که نسبت به بودجه ۹۹، رشد ۹۳ درصدی را نشان می دهد.
معاون برنامه و بودجه گیلان، با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۰ برای استان ۴۴ پروژه ملی ویژه پیش بینی شده است، گفت: همچنین ۳۳ طرح استانی ویژه در لایحه بودجه سال آینده خواهیم داشت.
مشاور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان نیز، اعتبارات هزینه ای را مربوط به هزینه های دستگاه های اجرایی در ارائه خدمات به مردم دانست و اظهار کرد: اعتبارات تملک نیز مربوط به پروژه های عمرانی است که به صورت مداوم برای اجرای آنها از طریق دولت تامین اعتبار می شود.
محمدتقی اقدامی، با بیان اینکه از سال ۹۴ تا ۹۸ شاهد رشد متناسب ۲۰ درصدی در سال هستیم، اظهار کرد: در حوزه اعتبارات هزینه ای از ۳۵۳ میلیارد تومان به ۶۵۱ میلیارد تومان در سال ۹۸ رسیدیم که رشد ۱.۸ درصد را نشان می دهد.
وی با اشاره به رشد دو برابری اعتبارات عمرانی استان طی سال های ۹۴ تا ۹۸ یادآور شد: اعتبارات عمرانی از ۷۴۶ میلیارد تومان به ۱۳۹۰ میلیارد تومان رسیده است.
اقدامی، با بیان اینکه مجموع اعتبارات استان در سال ۹۴ از یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به ۲ هزار و ۴۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ رسیده است، عنوان کرد: ۳۲ درصد اعتبارات هزینه ای و ۶۸ درصد آن برای پروژه های عمرانی است.
استان گیلان، از شمال به دریای خزر متصل بوده و دارای مرز آبی با کشورهای حاشیه این دریا میباشد و از طریق آستارا نیز دارای مرز خاکی با جمهوری آذربایجان است ، از غرب به استان اردبیل، از جنوب به استان زنجان و قزوین و از شرق به استان مازندران محدود میشود. مساحت گیلان بیش از ۱۴ هزار کیلومترمربع و جمعیت آن طبق سرشماری ۱۳۹۵، دو و نیم میلیون نفر است .استان گیلان به ۱۶ شهرستان تقسیم شده که عبارتند از: آستارا،آستانهاشرفیه، املش، بندر انزلی، تالش، سیاهکل،شفت،رشت،رودبار،رودسر، رضوانشهر،صومعهسرا،فومن،لاهیجان،لنگرود، ماسال .