تهران – ایرنا – خبرگزاری فرانسه در گزارشی اعلام کرد که مقام های سعودی، کارزار جدید و گسترده بازداشت مخالفان به بهانه مقابله با فساد را آغاز کرده اند که طی آن تاکنون چندین مقام بلندپایه نظامی، دولتی و دیوان سالار بازداشت شده اند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این گزارش با اشاره به دستگیری ده ها شاهزاده، سیاستمدار و بازرگان در سال ۲۰۱۷ نوشت که کارزار جدید «مینی ریتز» نام دارد که به بهانه اختلاس و سوءاستفاده ، مخالفان را بازداشت می کنند.

خبرگزاری فرانسه افزود : تحقیقات سازمان رسمی ضد فساد عربستان سعودی (النزاهه) که در رسانه دولتی منتشر شده است نشان می دهد که دو رشوه گیر که پول های غیر قانونی را در اتاقک زیر شیروانی، گاو صندوق های زیرزمینی و حتی در یک مسجد پنهان کرده بودند، بازداشت شدند.
در اجرای این عملیات طی ماه‌های گذشته تاکنون ده ها نفر بازداشت شده اند و پول هایی غیرقانونی آنها نیز مصادره و تحویل خزانه دولت سعودی شد که تمجید مردم را به همراه داشته است؛ مقام های سعودی برای گزارش دادن هر گونه فساد یک شماره تلفن اختصاص داده است.  
یکی از مسوولان محلی که مایل به ذکر نامش نبود در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت که پیام حاکمان سعودی به مفسدان این است که «شما دیگر به (هتل) ریتز نخواهید رفت، بلکه به یک زندان واقعی می روید.»
وی افزود «هر فردی که رشوه می‌گیرد، می ترسد و می گوید که نفر بعدی  بعدی من هستیم.»
سازمان رسمی ضد فساد عربستان سعودی (النزاهه) در گزارش خود با تاکید بر جدیت این کارزار اعتراف کرده که در اکتبر یکی از کارکنانش را به اتهام فساد بازداشت کرده است.
گروهی از مقامات، شاهزاده‌ها و کارمندان دولتی عربستان از چند ماه گذشته به بهانه مشارکت در فساد دستگیر شده‌اند.  
در همین پیوند، «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی  ۱۳ آبان ۹۶ دستور تشکیل سازمان مبارزه با فساد به ریاست پسرش محمد را صادر کرد و به دنبال آن ده‌ها نفر از شاهزادگان و مسوولان فعلی و پیشین سعودی بازداشت شدند.
به دنبال این دستگیری ها، بن سلمان ولیعهد سعودی توانست بیش از ۱۰۶ میلیارد دلار پول نقد، اجناس قیمتی و اموال گران‌قیمت دیگر را در قبال آزادی برخی از شاهزادگان، از آنان دریافت کند.
 نوامبر ۲۰۱۷ (آبان ۹۶) حدود ۳۸۱ نفر در عربستان به اتهام فساد مالی و اختلاس بازداشت و بیشتر آن‌ها در هتل «ریتزکارلتون» در ریاض زندانی شدند. در حال حاضر از این عده هنوز چند نفر در بازداشت به سر می‌برند.
محمد بن سلمان ولیعهد سعودی با دفاع از موج بازداشت مسئولان کنونی و پیشین عربستان و آنچه مبارزه با فساد خوانده است، مدعی شد که وی تلاش می‌کند با این کار، اقتصاد کشورش را اصلاح کند.
 سازمان‌های حقوق بشری، اقدام عربستان برای بازداشت کسانی که از آن‌ها به عنوان مفسد اقتصادی یاد می شود، حذف مخالفان بن سلمان برای جانشینی پدر ارزیابی می کنند تا اقدامی که رسانه‌های عربستانی از آن به عنوان پرونده مبارزه با فساد تعبیر می‌کنند.