تهران - ایرنا - دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با ابراز تاسف از اینکه مانایی ترک اعتیاد در کشور پایین است و ۸۰ درصد معتادان به مصرف دوباره مواد بازمی گردند، گفت: این امر ناشی از وجود نقص در تکنیک‌های درمانی اعتیاد است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اسکندر مومنی روز سه شنبه در نشست تخصصی ویدیو کنفرانسی مدیران کل و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور که با هدف ارائه دستاوردهای علمی و اجرایی مبارزه با مواد مخدر و همزمان با ۲۵ آذر روز پژوهش با حضور سورنا ستاری معاون علمی فناوری رییس جمهوری برگزار شد، افزود: راهبردها و برنامه‌های ستاد بر اساس نتایج پژوهش ها است.

وی افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر جلسات متعددی با نخبگان حوزه های درمان، پیشگیری و مقابله برگزار کرد که پژوهش های خوبی هم صورت گرفته و بر اساس آن زیرساخت های خوبی فراهم شد که شرایط کرونا و تحریم هم باعث توقف آن نشده است.

مومنی با یادآوری اینکه این کار، حاصل تلاش نیروی انتظامی، قوه قضاییه، وزارت بهداشت و درمان، سازمان بهزیستی، سپاه و بسیج است، تاکید کرد: همه شاخص های کمی و کیفی ما بر اساس این راهبردهای علمی پیشرفت خوبی داشته تا آنجا که در حوزه مقابله با هزینه کمتر ضربات بیشتری به قاچاقچیان وارد شد.

دبیر ستاد با تاکید بر اینکه کشفیات 6 ماه اول امسال از کل سال۹۲ و ۹۳ بیشتر است، تصریح کرد: زیرا تمرکز بر مرزها، باندهای بزرگ و اولویت بندی مرزهای شرقی و همچنین بر کارهای اطلاعاتی بیشتر شده است.

با استفاده از سیستم شاد، چهل هزار مدرسه تحت پوشش طرح یاریگران قرار گرفتند

وی افزود: در سال های گذشته به دلیل تمرکز بر حوزه های درمانی و مقابله، در حوزه پیشگیری از همه ظرفیت ها استفاده نشد که خوشبختانه با اجرای طرح یاریگران و با اولویت آموزش و پرورش و مشارکت خوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همه دستگاه ها، ۲۰ هزار مدرسه در گام اول پیش بینی شد که به دلیل کرونا ۱۲ هزار مدرسه عملا تحت پوشش قرار گرفتند. امسال با استفاده از سامانه شاد، این امکان فراهم شد که ۴۰ هزار مدرسه زیر نظر طرح یاریگران قرار گیرند که نتیحه کار صفر شدن آهنگ رشد مصرف مواد مخدر در مدارس بود.  

مومنی با تاکید بر اینکه هدف از طرح یاریگران نجات دادن افراد گرفتار در چنگال اعتیاد و بازگشت آنان به جامعه است، خاطرنشان کرد: مانایی و بازگشت به جامعه در کنار سم زدایی از معتادان اولویت مبارزه با مواد مخدر است که با این رویکرد معتادانی که تا دیروز در مناطق متروکه می خوابیدند امروز در مراکز ترک، به تولید روزانه پنجاه هزار ماسک تولید می کنند.

وی توضیح داد: این افراد، معتادان معمولی نیستند بلکه معتادان متجاهری هستند که در این مراکز مشغول به کار شده و تولید کننده هستند که عواید این کار به جیب آنان می رود.

80 درصد معتادان به ادامه مصرف روی می آورند

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با ابراز تاسف از اینکه مانایی در ترک پایین است، تصریح کرد: بیش از 80 درصد معتادان دوباره به چرخه اعتیاد باز می گردند چرا که تکنیک های درمانی و چرخه حرفه آموزی کامل نیست.

وی با بیان اینکه تکنیک های درمانی در دنیا متنوع است اما در ایران صرفا از چند دارو مخدر استفاده می شود، ادامه داد: خوشبختانه در سال های اخیر با همکاری بسیار خوب معاونت های ستاد و علمی فناوری ریاست جمهوری، اردوگاه ها و ‌مراکزی راه اندازی شده است که تکنیک های درمانی و چرخه را کامل کرده است و داروی ترک اعتیاد منتظر مجوز است.

به بیان مومنی، با ورود شرکت های دانش بنیان و شتاب دهنده ها در امر مبارزه با مواد مخدر، علاوه بر اینکه خدمات موثرتر ارایه شد، سرعت عمل هم بالا  رفت و بخش های وسیعی تحت پوشش قرار گرفت؛ ضمن اینکه هزینه ها هم کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: در حوزه تولید داروهای جدید بویژه داروهای گیاهی و سنتی که عارضه کمتری دارند و کمک به پایداری ترک می کنند، باید تسریع عمل صورت گیرد.