شیراز-ایرنا- در نشست کارگروه تخصصی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با طرح الحاق فرودگاه بین‌المللی شهدای لامرد به محدوده سایت منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان، موافقت شد.

نشست کارگروه تخصصی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، سه‌شنبه با حضور نمایندگان دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و وزارتخانه‌های کشور، میراث فرهنگی، نفت، صنعت، معدن و تجارت، امور خارجه، اقتصاد و دارایی و راه و شهرسازی برگزار شد و اعضای حاضر پس از بحث و بررسی در این زمینه، موافقت خود را با طرح الحاق محدوده فرودگاه به سایت منطقه ویژه اقتصادی لامرد اعلام کردند.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد در این نشست، با تبیین اهداف مترتب بر این طرح و مزیت‌های آن گفت: در ارائه این طرح الحافی مسایلی از جمله، توجه به قابلیت‌های فراوان تجاری- صنعتی این منطقه، استفاده بهینه از ظرفیت اراضی محدوده الحاقی، کاهش هزینه اجرای زیرساخت‌ها، رعایت مفاد اسناد بالادستی از جمله سند پدافند غیرعامل کشور مدنظر قرار گرفته و برای تسهیل در اجرای این طرح تمام مجوزها اعم از موافقت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، شورای برنامه‌ریزی استان فارس، محیط زیست و منابع طبیعی دریافت شده است.

فریدون فدایی دولت، همچنین پیشینه مبادلات تجاری با کشورهای حوزه خلیج فارس و برخورداری از زیر ساخت‌ها را از مزیت‌های شهرستان لامرد برشمرد و اظهار داشت: افزایش سبد خدمات به سرمایه‌گذاران در راستای توسعه سرمایه‌گذاری و تسری قوانین مرتبط با معافیت‌های گمرکی به فرودگاه لامرد از دیگر مزیت‌های این طرح است که منجر به رفع دغدغه‌های بازرگانان و تسریع در روند صادرات به کانون‌های هدف در آن سوی آب‌ها می‌شود.

وی، اضافه کرد: منطقه ویژه اقتصادی لامرد به دلیل دسترسی به ذخایر عظیم گازی، منابع معدنی و کانی‌های غیرفلزی و همچنین طرح آمایش سرزمین و موقعیت پدافند غیرعامل، قابلیت توسعه لجستیکی و ترانزیتی و همچنین برخورداری از دیگر ظرفیت‌ها از جمله امکان اجرای طرح‌های صنعتی انرژی‌بر، صنایع مادر و صادرات محور، می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در شکوفایی اقتصاد کشور ایفا کند.

پروژه اتصال منطقه ویژه اقتصادی لامرد به شبکه سراسری راه آهن و آغاز عملیات اجرایی طرح انتقال آب از خلیج فارس به منطقه ویژه اقتصادی لامرد، ساخت آزادراه لامرد به پارسیان برای تسریع در تامین مواد اولیه و صادرات محصولات، تصویب اجرای تقاطع غیرهمسطح در ورودی منطقه ویژه اقتصادی لامرد با مشارکت وزارت راه و شهرسازی از دیگر طرح‌های توسعه‌ای مرتبط با این قطب اقتصادی است.

به گفته مسوولان، در منطقه ویژه اقتصادی شهرستان لامرد، امکان تولید سالانه آلومینیوم با ظرفیت حدود یک میلیون تن، سیمان با ظرفیت ۱۰میلیون تن، منیزیم با ظرفیت ۶۰هزار تن، نیروگاه سیکل ترکیبی، نیروگاه خورشیدی، پتروشیمی با ظرفیت سالانه پنج میلیون تن، پالایشگاه میعانات گازی، زنجیره تولید بوتان، تولید پروپیلین از پروپان، صنایع پشتیبان و صنایع پایین دست فولاد، فراهم است.
منطقه ویژه اقتصادی، محدوده جغرافیایی مشخصی در مبادی ورودی یا در داخل کشور است که با هدف جذب سرمایه های خارجی و داخلی و همچنین ایجاد عرصه فعالیت های تولیدی و تجاری برای افزایش صادرات کالا و ارایه بهینه خدمات برای حضور فعال در بازارهای منطقه ای و بین المللی ایجاد می شود.
از جمله مزایای منطقه ویژه اقتصادی، صدور مجوز ساخت و پایان کار سرمایه گذاری و تولیدی به صورت رایگان، تبعیت از قانون کار مناطق آزاد تجاری و صنعتی، ورود ماشین آلات خط تولید و ابزار و اثاثیه بدون عوارض گمرکی، فعالیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده و پرداخت عوارض گمرکی مازاد بر ارزش افزوده قطعات خارجی در تولیدات، خرده فروشی کالا برای اتباع خارجی و تخفیف مالیاتی ویژه است.

شهرستان لامرد در فاصله ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.