کرمانشاه- ایرنا- مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه با تاکید بر لزوم افزایش تاب‌آوری جامعه گفت: هر پروژه عمرانی که انجام می‌گیرد به طور قطع باید پیوست پدافند غیرعامل داشته باشد که منجر به افزایش تاب‌آوری جامعه ‌شود.

به گزارش ایرنا؛ دکتر فرزین معتمدی شامگاه سه شنبه در جلسه کارگروه امداد و نجات پدافند غیرعامل جمعیت هلال احمر افزود: کلمه پدافند به معنای دفاع است که به ۲ قسمت دفاع به صورت عامل و غیرعامل تقسیم شده است.  

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کرمانشاه افزود: پدافند عامل وظیفه نیروهای مسلح در زمان خاص و با استفاده از ابزار و امکانات می‌باشد ولی دفاع غیرعامل وظیفه عموم مردم است و قشر خاص و زمان خاص نمی‌شناسد.  

معتمدی، قابلیت شناسایی توانمندی کشور در زمان مناسب را از دیگر اهداف پدافند غیرعامل برشمرد و گفت: پدافند به معنای دفاع و آفند به معنای حمله است به طوریکه دفاع را در زمان مناسب انجام می‌دهیم تا در زمان پدافند دچار مشکل نشویم و اگر آفندی شکل یافت در زمان مناسب شناسایی شود.  

وی به حداقل رساندن آسیب‌پذیری‌ها بخصوص در حوزه کالبد شهری را از دیگر اهداف پدافند غیرعامل عنوان کرد و گفت: سه مراکز مهم، خیلی مهم و حساس از جمله مراکز قابل توجهی هستند که حتما در پدافند غیرعامل مورد اهمیت قرار می‌گیرد.  
معتمدی تصریح کرد: هر چقدر هزینه‌کرد برای پدافند غیرعامل انجام گیرد می‌توان در روزهای بحرانی اقدامات، هزینه و نیروی انسانی را مصون ساخت.  

وی افزود: اقدامات پدافند غیرعامل با شیوه‌های مختلف انجام می‌گیرد و این اقدامات منجر به کاهش آسیب به زیرساخت‌های شهری می‌شود و منجر می‌شود تا امنیت کشور حفظ شود و روحیه مردم و سرمایه‌های کشور محفوظ بماند.  
معتمدی با بیان اینکه در هر استان شورای هماهنگی پدافند غیرعامل به ریاست استاندار وجود دارد که هر کدام هم قرارگاه خود را دارد، گفت: تهدیدات پرتوی، سایبری و محیط زیست از جمله این موضوعات مورد بررسی در قرارگاه‌ها است.  

وی ادامه داد: هلال احمر همیشه در قرارگاه‌های پدافند غیرعامل نقش بزرگ و پُررنگی دارد و در کارگروه امداد و نجات در حال تعامل و برنامه‌ریزی است.  

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کرمانشاه ابراز کرد: شناسایی موقعیت‌های حساس، طراحی و پیش‌بینی چگونگی چرخه خدمات در شرایط آفندی از وظایف کارگروه امداد و نجات می‌باشد.  

وی افزود: برای اثرگذاری حداکثری نیروها، یکسری تمرینات و رزمایش‌های آزمایشی انجام می‌گیرد.  

معتمدی به لزوم هماهنگی بین سازمان‌های نظامی و غیرنظامی برای توانمندسازی تیم‌های امدادی تاکید کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین وظایف پدافند غیرعامل به صورت عام، آمایش سرزمین می‌باشد که به تبع آن «قرارگیری هر چیزی سر جای خود» محقق می‌شود.  

 او در پایان به وظیفه محوری جمعیت هلال احمر در پدافند غیرعامل اشاره کرد و گفت: در طول سال برنامه‌های مختلف از جمله آموزش‌های همگانی و تخصصی، تنظیم سناریو برای تهدیدات مختلف (طرح عملیات شعب)، امکان‌سنجی، شناسایی محل‌های پتانسیل ایجاد حادثه با مشارکت سایر سازمان‌ها، طراحی مانورها برای رویارویی با شرایط اضطراری انجام می‌گیرد.