به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «کارلوس رون» معاون وزیر امور خارجه ونزوئلا در گفت و گو با خبرگزاری آناتولی ترکیه پیرامون رویکرد دولت آینده آمریکا در قبال این کشور آمریکای لاتین افزود: آمریکا در قالب دکترین مونرو نمیخواهد که هیچ یک از کشورهای آمریکای لاتین با کشورهایی همچون چین و روسیه همکاری داشته باشند.
وی همچنین گفت: دکترین مداخله جویانه مونرو، پاسخگوی نیازهای مردم ونزوئلا و یا مردم آمریکای لاتین نیست. اولویت سیاست های بایدن دولت نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا همیشه در جهت صیانت و حفاظت از منابع ملی مردم کشور بوده است.
دکترین مونرو (Monroe Doctorine) یک دکترین سیاسی آمریکایی است که در ۲ دسامبر ۱۸۲۳ میلادی توسط «جیمز مونرو» رئیسجمهور وقت آمریکا اعلام شد. این دکترین مخالف حضور قدرت های اروپایی در کشورهای تازه استقلال یافتهٔ قاره آمریکا بود.
مشاوران ترامپ تلاش می کنند با این دکترین، مداخله نظامی در ونزوئلا و به دنبال آن در کل آمریکای لاتین را توجیه پذیر جلوه دهند.
کارلوس رون با تاکید بر اینکه اقدامات دولت ونزوئلا نه به دلیل احساسات ضد آمریکایی بلکه در جهت برآورده کردن نیازهای مردم جامعه بوده است، گفت: دلیل روابط نزدیک و محکم ما با ترکیه و ایران یا چین این است که این روابط برای پیشرفت جامعه ونزوئلا سودمند هستند. اما آمریکاییها این را نمیفهمند.
وی در ادامه با اشاره به تاثیر مثبت روابط ونزوئلا با کشورهای هم پیمان در بحبوحه شیوع ویروس کرونا گفت: اگر ونزوئلا با برخی کشورها از جمله ترکیه، چین، روسیه، کوبا و ایران روابط مستحکمی در حوزه های مختلف از جمله تامین تجهیزات پزشکی نداشت، این کشور با بحران شدیدتری نسبت به همسایگان خود در منطقه مواجه میشد.
این مقام ونزوئلایی ضمن ابراز امیدواری از تجدید نظر بایدن در به کارگیری «سیاست غیر واقعی» ترامپ در قبال ونزوئلا گفت، لغو اتهامات علیه مادورو و همه تحریمهایی که ترامپ با اتهامات غیر واقعی و بدون شواهد مستند علیه ونزوئلا اعمال کرده است، باید از نخستین گام های بایدن به منظور از سرگیری از سرگیری روابط باشد.
معاون وزیر خارجه ونزوئلا در پایان هشدار داد، چنانچه کاخ سفید به سیاست متجاوزانه علیه ونزوئلا ادامه دهد، ما نیز سیاست دفاع را ادامه خواهیم داد.
ونزوئلا در دو سال اخیر سختترین شرایط سیاسی و اقتصادی چند دهه گذشته خود را تجربه کرده است. این کشور که از زمان حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید با شدیدترین فشارها و تحریمهای واشنگتن مواجه شده، در دو سال گذشته توانسته در برابر این فشارها مقاومت کند.
در ژانویه سال ۲۰۱۹ (دی ۱۳۹۷) "خوان گوایدو" رئیس مجمع ملی ونزوئلا با شروع دوباره دولت "نیکلاس مادورو"، صحت انتخابات ریاست جمهوری را زیرسوال برد و خود را به عنوان رئیسجمهوری موقت ونزوئلا معرفی کرد، از آن زمان تاکنون بحران سیاسی به بحران اقتصادی افزوده شده است.
با برگزاری انتخابات پارلمانی سرنوشت ساز ونزوئلا (یکشنبه/ ۱۶ آذر) پس از پنج سال هدایت مجلس ملی توسط حزب مخالفان، اکثریت کرسیهای این نهاد کلیدی به نمایندگان حزب «سوسیالیست متحد» تحت حمایت دولت این کشور اختصاص یافت.