شیراز-ایرنا-مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس گفت: در دولت تدبیر و امید، ٢ هزار و ۳۰۰ شرکت تعاونی با ۵۳ هزار و ٦٣٧عضو، ۶۵۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال برای ۳۶ هزار و ٨٧٨ نفر، ظرف سال‌های ۹۲ تاکنون در این استان تشکیل شده است.

سهراب مختاری، سه‌شنبه در شورای عالی توسعه تعاون استان فارس در شیراز افزود: از ابتدای تشکیل تعاونی در این استان تا پایان سال ۹۲ فارس مقام هفتم کشور را با ایجاد سه هزار و ۱۳۶ تعاونی در کشور به خود اختصاص داده بود که این جایگاه با توجه به تلاش دستگاه‌های متولی و روحیه مشارکت‌پذیری مردم این استان، اکنون به رتبه چهارم کشور رسیده است.

وی، با بیان اینکه بیشترین تعاونی‌های فارس در حوزه خدمات، کشاورزی و مسکن است، اظهار داشت: ۳۰ درصد تعاونی‌های فارس خدماتی، ۲۳ درصد کشاورزی و ۱۹ درصد در حوزه صنعتی فعال است.

مختاری ادامه داد: شهرستان‌های شیراز، ممسنی، کازرون، جهرم، سپیدان، فسا، نی‌ریز، و مرودشت در بین ۳۶ شهرستان فارس بیشترین تعداد تعاونی‌ها را در خود جای داده‌اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس اضافه کرد: در حوزه تعاونی‌های مسکن، این استان هم اینک با ۳۹۱ تعاونی و ۱۳۷ هزار و ۳۲۳ عضو، جایگاه ششم کشور را به خود اختصاص داده است.

این مقام مسوول با تاکید بر رفع مشکلات تعاونی‌های فارس گفت: از حدود ۲۸ هزار واحد مسکن مهر در این استان تنها یک هزار و ۷۴۹ واحد در بخش مسکن مهر و ۱۲۴ واحد در بخش مسکن خودمالکی تحویل متقاضیان نشده که باید برای تکمیل این واحدها هتمام جدی صورت گیرد.

مختاری، همچنین سهم تعاون را در حوزه توسعه روستاهای فارس بارز عنوان کرد و افزود: در این حوزه، فارس از سال ۹۵ در بین سایر استان‌های کشور بیشترین عملکرد را داشته و تسهیلات مورد نیاز ۵۱ طرح به ارزش ۳۹۰ میلیارد ریال به تعاونی‌های روستایی پرداخت شده است.

وی گفت: فارس در تعداد تعاونی‌های توسعه عمران کشور نیز بهترین وضعیت را دارد و تنها استانی است که در کلانشهر خود دارای شرکت توسعه عمران است.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس، علاوه بر شیراز، شهرستان‌های داراب، لامرد، مُهر، فیروزآباد، قیروکارزین، بوانات، نی‌ریز، زرین‌دشت، فسا، فراشبند، لارستان و زرقان هم تعاونی‌های توسعه و عمران خود را تشکیل داده‌اند.

مختاری اظهار داشت: فارس، رتبه سوم کشور را در تشکیل تعاونی‌های بانوان و دانش بنیان به خود اختصاص داده و ۲ میلیارد و ۶۸۰ میلیون ریال نیز در سال ۹۹ به تعاونی‌های نوبنیاد کمک مالی شده است.

وی ادامه داد: بر اساس آمارهای موجود، ١٠ هزار و ٦٦٨ میلیار ریال در سال ٩٨ و ۹ هزار و ٣٣ میلیارد ریال در سال ٩٩ توسط بانک توسعه تعاون فارس تسهیلات به تعاونی‌های این استان پرداخت شده است اما با این وجود

این درخواست از سوی تعاونگران فارس وجود دارد که موانع و مشکلات مالی تعاونی‌های متقاضی تسهیلات رفع شود.

در ادامه این نشست، با درخواست مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس برای تخصیص بیش از یک هزار میلیارد تومان تسهیلات برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام تعاونی‌های فارس موافقت شد.

سهم ۲۵ درصدی تعاون از اقتصاد اجرایی شود

دبیر اتاق تعاون استان فارس نیز در این نشست بیان کرد: این استان در پنج سال گذشته به طور متوالی رتبه اول کشور را در زمینه تشکیل تعاونی‌ها کسب کرده است.

مجتبی محلاتی افزود: ۷۰ درصد محصولات تولیدی استان فارس در بخش‌های مختلف اعم از کشاورزی، صنعت، صنایع دستی و ... متعلق به تعاونی‌هاست.

وی ادامه داد: این درخواست وجود دارد که سهم ۲۵ درصدی تعاون از اقتصاد کشور که در قانون نیز بر آن تاکید شده محقق و این قانون اجرایی شود و تمام دستگاه‌های اجرایی باید این سهم را براساس سند چشم انداز کشور جدا کنند.