تهران- ایرنا- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران گفت: هیچ کدام از تعاریف در خصوص تقسیمات سیاسی برای یک استان در مورد تهران صدق نمی‌کند چون این محدوده وضعیت فراتر از این تعاریف دارد و نباید آن را در حد یک استان در نظر گرفت.

«مسعود شفیعی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اصل ماجرا این است که ما پهنه جغرافیایی با جذابیت بالا برای ورود داریم که این جذابیت فقط از نظر درآمدی و اقتصادی نیست و چه بسا از بسیاری از استان ها امکانات محدودتری دارد.

وی یادآورشد: در ظاهر اینجا پایتخت است و یک سری از امکانات که به عنوان مظاهر توسعه و پیشرفت است در آن دیده می شود و به خصوص در شهر تهران پررنگ تر از سایر نقاط کشور به نظر می آید اما شاخص ها و آمار نشان می دهد که واقعیت وضعیت متفاوتی است.

شفیعی اظهارداشت: در تهران با یک عدم تعادلی به صورت فزاینده مواجه هستیم و هر سال نزدیک به ۲۵۰ هزار نفر جمعیت به آن اضافه می شود و از همین رو به هر میزان که برای افزایش زیرساخت ها تلاش کنیم، هرگز پاسخگوی این سیل فزاینده و شتاب ورود جمعیت نیستیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران گفت: از سوی دیگر به طور مستمر هزینه‌های ناخواسته ای به این استان تحمیل می شود، همه دستگاههای ملی، زیر ساخت های کشوری که اهمیت خاص و حیاتی دارند در همین پهنه مستقر است که به خودی خود علاوه بر ایجاد آلایندگی ها، زمینه گسترش ورود افراد جدید را فراهم می کند.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر تعداد قابل توجهی از ادارات کل استان تهران با وجود تعریف وظایف در سطح این استان، خدمات را در سطح ملی ارائه می کنند.

شفیعی ادامه داد: بر اساس آمار به دست آمده، یک پنجم خدمات دولتی کشور در استان تهران ارائه می شود در حالی که ساختار و بدنه نیروی انسانی آن تفاوت چندانی با دیگر استان ها ندارد و حتی گاه تعداد کارمندان کمتر و ساختار ضعیف تری هم وجود دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: معتقدم باید برای بخش های مختلف تهران مانند دستگاه ملی بودجه در نظر بگیریم، چون جایی است که برای سراسر کشور خدمات رسانی می کند و باید بودجه آن را نیز ملی در نظر گرفت.

وی اضافه کرد: آنچنان وضعیت تهران در این پهنه جغرافیایی از هر نظر با تعاریف ارائه شده در خصوص استان در تقسیمات اداری تفاوت دارد که نمی توان نام استان بر آن گذاشت چرا که هر کدام از مفاهیم سیاسی و جغرافیایی در این محدوده بزرگتر از ارقام تعیین شده است.

شفیعی بیان کرد: عده ای برای ساماندهی این وضعیت پیشنهاد داده اند که که تهران به سه استان تقسیم شود، اما این موضوع امکان پذیر نیست و باید روند مهاجرت به این استان کنترل و مدیریت شود.

این مقام مسئول اعلام کرد: از سوی دیگر نمی توان گفت که علت مهاجرت اغلب افراد به این استان برای یافتن شغل یا به دلیل مسائلی اقتصادی است، چون که دولت اکنون در تمامی نقاط کشور امکانات قابل توجهی برای اشتغال فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: برای حل مشکل تهران باید پذیرفت که این استان تفاوت بسیاری با تعاریف موجود از یک استان دارد و تا زمانی که این تفاوت ها را نپذیرفته‌ایم، هر پیشنهادی برای حل مشکلات و مدیریت بهتر آن بدون اثر خواهد بود.