« کیوان گردان» سه شنبه شب در برنامه تلویزیونی شبکه خبر افزود: با این اقدام انتظار داریم در زمینه کاهش قیمت لوازم خانگی در کشور تا پایان سال جاری گام های اساسی بر داریم.
وی با بیان اینکه عرضه اختصاصی ورق های فولادی به تولیدکنندگان لوازم خانگی در کشور از همین هفته آغاز می شود، گفت: در این راستا تمام مسیرهای منتهی به فروش ورق های فولادی در بازار سیاه را بستیم.
مدیرکل دفتر صنایع برق ،فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در این شیوه جدید عرضه اختصاصی ورق های فولادی به تولیدکنندگان لوازم خانگی همانند خودروسازان ادامه خواهد داشت و تمام تولیدکنندگانی که پروانه بهره برداری دارند، می توانند با استفاده از این فرصت ورق های فولادی مورد نیاز خود را خریداری کنند.
گردان با بیان اینکه عرضه اختصاصی ورق های فولادی به کاهش قیمت ورق نیز کمک خواهد کرد، گفت: پیش از این تولیدکنندگان نمی توانستند کمتر از 100 تن در بورس فولاد خریداری کنند، اما در شیوه نامه جدید تولیدکنندگان لوازم خانگی می توانند با حجم کمتری از بورس، ورق های فولادی خریداری کنند.
* آغاز فروش ورق های فولادی ارزانقیمت به تولیدکنندگان لوازم خانگی
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران گفت: شیوه نامه فروش فولاد به تولیدکنندگان لوازم خانگی در بورس نیازمند آیین نامه است و انتظار داریم با توزیع فولاد ارزانقیمت به روش صحیح، زمینه کاهش قیمت لوازم خانگی در بازار فراهم شود.
«حمیدرضا غزنوی» افزود: با این شیوه فروش ورق های فولادی به تولید کنندگان لوازم خانگی به قیمت مناسب آغاز خواهد شد و این در کاهش قیمت محصولات لوازم خانگی موثر خواهد بود.
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران اظهار امیدواری کرد: با کاهش قیمت ورق های فولادی قیمت لوازم خانگی در بازار از یک تا سه ماه آینده، برای مصرف کنندگان در بازار کاهش یابد.
به گزارش ایرنا، پیشتر مهدی صادقی نیارکی معاون امورصنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه ابلاغ شیوهنامه ساماندهی بازار فولاد توسط ستاد اقتصادی دولت، تاکید بر عدالت در توزیع مواد اولیه و بهبود وضعیت تولید در زنجیره تولیدات صنعتی از جمله صنایع فلزی، خاطرنشان کرد: وزارت صنعت به دنبال شفافیت در عملکرد بنگاهها و کاهش هزینه مبادله تولید است و این سیاست در راستای عرضه عادلانه ورقهای فولادی با قیمت منطقی به متقاضیان است.
وی، اجرای این سیاست در راستای رفع مشکلات واحدهای صنعتی و جلوگیری از تعطیلی صنایع مولد اعلام کرد و گفت : باید بستر به صورت عادلانه برای فعالیت واحدهای صنعتی مولد فراهم شود و امکان حضور واحدهای غیر شفاف در فضای صنعتی به حداقل برسد.
وی تاکید کرد : واحدهای صنعتی که مواد اولیه ارزان دریافت میکنند، باید محصولات تولیدی خود را به قیمت منطقی در اختیار مصرف کننده نهایی قرار دهند.
صادقی نیارکی در بخش دیگری از سخنانش به بازنگری در سهمیه واحدهای صنعتی در حوزه ورقهای فولادی اشاره و خاطرنشان کرد: با شناسایی واحدهای صنعتی فعال، توزیع مواد اولیه به مصرفکننده واقعی با سرعت بیشتری انجام و دست واسطههای غیرمولد نیز از این بازار کوتاه خواهد شد.
جمهوری اسلامی اکنون دهمین فولاد ساز جهان محسوب می شود و کارشناسان پیشبینی می کنند تا پایان امسال میزان تولید فولاد در ایران به ۳۰ میلیون تن افزایش یابد و انتظار میرود در افق ۱۴۰۴ هم تولید فولاد در ایران به ۵۵ میلیون تن برسد.