به گزارش ایرنا از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، عاطفه رشنوئی سه شنبه در مراسم رونمایی از این سالنامه اظهار داشت: کتاب حاضر حاصل تلاش بیوقفه کارشناسان و دستاندرکاران حفاظت از محوطه در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ است.
وی افزود: این کتاب، با هدف ارائه سوابق اجرایی و پژوهشی، مشتمل بر مطالعات باستانشناسی، حفاظت و مرمت، مستندنگاری، معرفی و آموزش، و گردشگری است.
رشنوئی با بیان اینکه تاسیس پایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه در سال ۱۳۷۸ خورشیدی بستر انواع پژوهشهای پیشگفته را به بهترین حالت فراهم کرد گفت: این پژوهشها با تکیه بر دانش روز و استفاده از ظرفیت گروههای تخصصی معتبر توانست پرسشهای کلانی را در باب شناخت، حفاظت و معرفی این محوطۀ جهانی پاسخ دهد.
مدیر پایگاه میراثجهانی چغارنبیل و هفتتپه با اشاره به اینکه پژوهش، یکی از اساسیترین نیازها برای نیل به پیشرفت و توسعه همهجانبه در میراثجهانی است افزود: نقش پژوهش در توسعه همهجانبه پایدار چنان برجسته و انکارناپذیر است که میتوان آن را بدون تردید نیروی محرک توسعه در همه جوانب دانست.
رشنوئی در پایان یادآور شد: فایل دیجیتال کتاب در سایت پایگاه به آدرس http://www.tchoghazanbil.com قابل دسترسی است.
چغازنبیل نیایشگاهی باستانی نزدیک شوش در استان خوزستان قرار گرفته و به عنوان اولین اثر تاریخی از ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
معماری منحصر به فرد این بنای تاریخی در کنار زیگوراتهای کشف شده برای باستانشناسان و علاقهمندان به تاریخ و میراث فرهنگی جهانی شناخته شده است.