دکتر کوروش افشینپور، چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: موج سوم شیوع این بیماری که رکورد قربانیان ناشی از آن در کشور نیز زده شد هنوز به طور کامل مهار نشده و خستگی و فشار این موج هنوز در تن کادر درمانی باقی است.
وی، ضمن قدردانی از همراهی و همکاری مردم برای عبور از موج سوم شیوع این بیماری ادامه داد: اگر مردم قصد دارند شب یلدا را به عنوان یک سنت و آیین پاس بدارند، امسال را بر خلاف سالهای قبل به جمع کوچک خانوادگی اکتفا کنند و از برگزاری دورهمی و شب نشینی خانوادگی و فامیلی گسترده جدا پرهیز کنند.
او تصریح کرد: تاکید ما بر لزوم خودداری از برگزاری دورهمی برای این است که پای سلامت و جان تک تک هموطنانمان و کادر درمان ما در میان است و هرگونه سهلانگاری و بی توجهی نسبت به توصیهها میتواند ما را به شرایط وخیم یکی ۲ هفته اخیر بازگرداند.
عضو شورای نظام پزشکی استان فارس گفت: قطعا هیچ یک از مردم ما حاضر نخواهند بود برای یک شب در کنار هم بودن باعث و بانی رقم خوردن اتفاقاتی تلخ، ناگوار و جبران ناپذیر شوند.
افشینپور ادامه داد: بنا به اعلام وزارت بهداشت، ۵۱ درصد موارد ابتلا به ویروس کرونا ناشی از درون خانوادگی و ناشی از برپایی همین دورهمیها و میهمانیهای خانوادگی است که عدد بسیار بالایی است و بنابراین باید در این ایام به ویژه مناسبتهایی مانند شب یلدا، دور دورهمیها را یک خط قرمز بکشیم.
به گزارش ایرنا، کاهش موارد بستری و فوتیها به علت ابتلا به کووید ۱۹ در هفتههای اخیر در کشور اتفاق افتاده و یکی از نگرانیهای پیش رو در زمینه افزایش موارد ابتلا و بستری در روزهای آینده، برگزاری دورهمیها و شب نشینی برای شب یلدا است.
مسئولان نظام سلامت در هفتههای اخیر بارها هشدار دادهاند که دورهمیهای خانوادگی به خصوص در شب یلدا میتواند منجر به افزایش روند ابتلا و بستری به علت کووید ۱۹ در کشور شود.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: دورهمیهای کوچک یلدا جان بزرگان فامیل را تهدید میکند. تدارک دورهمی شب یلدا تدارک مراسم فوت عزیزان است. بنابراین با توجه به خطر انتقال کرونا دورهمی های شب یلدا را تعطیل کنید.
در همین زمینه احتمال اجرای محدودیت تردد از ساعت ۲۱ به ساعت ۱۸ در روز سیام آذرماه جاری مطرح شده که نیازمند تصویب در ستاد ملی مقابله با کرونا است.
تارنمای خبری امریکایی «هیل» (TheHill) نیز گزارش داد: بنابر تازه ترین تحقیقات صورت گرفته، اماکن سربسته که در آن افراد در یک فضای مشترک به سر می برند، کانون نشر کووید ۱۹ است.
بنا بر اعلام روز سه شنبه ۲۵ آذرماه سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با فوت ۲۲۳ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا، شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به ۵۲ هزار و ۶۷۰ نفر رسید.
بر این اساس، در ۲۴ ساعت قبل از ظهر سه شنبه (۲۵ آذر ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هفت هزار و ۷۰۴بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۲۹۹ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۲۳ هزار و ۴۷۴ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: تا ظهر سهشنبه، ۸۳۳ هزار و ۲۷۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۷۰۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و ۶ میلیون و ۷۹۷ هزار و ۴۶۹ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری افزود: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۸۸ شهرستان نارنجی و ۱۴۸ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
به گفته وی، شهرستان های زرین دشت در استان فارس، بافت در استان کرمان، گمیشان در استان گلستان، آستارا، بندرانزلی، رودسر و تالش در استان گیلان و آمل، بهشهر، رامسر، گلوگاه و نکا در استان مازندران در وضعیت قرمز قرار دارند.
بنا بر اعلام روز سهشنبه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، یک هزار و ۱۷ بیمار مبتلا به کرونا و یا مشکوک و دارای علامت بیماری کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان فارس بستری هستند که از این تعداد، ۲۷۷ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش های مراقبتهای ویژه ، خدمات درمانی دریافت میکنند.
به گفته عبدالرسول همتی، از ابتدای شیوع کرونا تا روز سهشنبه ۲۵ آذرماه، بیش از ۵۲۷ هزار تست تشخیصی کرونا در استان فارس گرفته شده است که بر اساس آخرین بررسیها، ابتلای ۱۵۶ هزار و ۶۳۶ نفر به قطعیت رسیده است.
همچنین بر این اساس، تا روز سهشنبه دو هزار و ۸۴۴ نفر از مردم استان فارس در اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند.