به گزارش ایرنا از اعلام روز چهارشنبه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تهران، پرهام جانفشان در این مراسم که عصر روز گذشته به دلیل شیوع ویروس کووید۱۹ بدون حضور میهمان برگزار شد، گفت: منابععلمی مستند و بهروز سنگبنای احیا و صیانت از داشتههای فرهنگی و تاریخی و همچنین توسعهپایدارگردشگری است.
وی افزود: در گردآوری منابععلمی با حوزه میراثفرهنگی و گردشگری استان تهران جای خالی مشاهده میشد، به همینمنظور کتابخانه تخصصی تهران راه اندازی شد.
جانفشان بیان کرد: این دو بخش افتتاح شده در موزه رضاعباسی بخش قابل توجهی از نیاز به منابع تهران برای پژوهشگران و دانشجویان رشتههای پژوهشهنر، گردشگری، معماری و میراثفرهنگی را فراهم می کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تهران خاطرنشان کرد: قطعا منابع علمی و تخصصی با موضوع تهرانپژوهی و گردشگری محدود به این تعداد کتاب نخواهد بود و توسعه منابععلمی این بخش از کتابخانه و ایجاد یک کتابخانه مستقل خارج از فضای موزه برای دسترسی بیشتر علاقهمندان از اهدافی است که در سال ۱۴۰۰ بهدنبال آن خواهیم بود.
وی عنوان کرد: پس از رفع محدودیتها از سوی ستادملی مقابله با ویروسکرونا علاقهمندان با مراجعه به موزه رضاعباسی درساعات کاری موزه میتوانند از کتابهای این کتابخانه استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، حدود ۵۰ هزار شی تاریخی با ارزش در موزه رضا عباسی نگهداری می شود که حدود یک هزار مورد آن در معرض دید عموم قرار دارند.
این موزه آثار هنری دوره پیش از تاریخ تا قرن ۱۳ هجری را شامل می شود که در پنج تالار به نمایش گذاشته شده است.
مجموعههای به نمایش در آمده در این موزه بسیار متنوع است و آثاری از هزاره ششم پیش از میلاد تا اوایل قرن بیستم یعنی پایان دوره قاجار را در بر میگیرد.
آثار موجود در موزه رضا عباسی براساس ترتیب زمانی به نمایش در آمدهاند؛ بنابراین بازدیدکنندگان میتوانند سیر تکامل هنر، تمدن و فرهنگ را در ایران زمین دنبال کنند. این چینش در میان موزههای دیگر ایران منحصر به فرد است.
موزه رضا عباسی کاشانی سال ۱۳۵۶ در خیابان شریعتی - نرسیده به پل سید خندان تهران گشایش یافت و به یاد نقاش مشهور دوره صفوی اهل کاشان، رضا عباسی نامگذاری شد.