مراد خادم روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: یک میلیون و ۷۴ هزار راس دام سبک استان سمنان مربوط به عشایر است که اکنون ۲۰۳ هزار راس پلاک کوبی شد.
وی ادامه داد: تعدادی از دامهای عشایر به عنوان دام روستایی پلاککوبی میشود که با احتساب این آمار ، شمار دامهای پلاککوبیشده عشایر استان سمنان بیش از تعداد گفته شده است.
وی بیان کرد: استان سمنان در زمینه پلاککوبی دامهای عشایری و روستایی عملکرد خوبی داشته و رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
خادم اضافه کرد: براساس آخرین آمار ۳۲ درصد دام روستایی و عشایری استان سمنان به منظور جلوگیری از قاچاق دام پلاککوبی شد.
وی ادامه داد: استقبال عشایر استان سمنان از پلاککوبی دام سبک مطلوب نیست، اما با کلاسهای توجیهی و آموزشی برگزارشده استقبال عشایر از اول آذر امسال بیشتر شده و پیش بینی میشود تا بیست و یکم اسفند ۹۸ که آخرین مهلت پلاککوبی است، میزان استقبال افزایش یابد.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان بیان کرد: کاهش سرقت دام سبک و تسریع در شناسایی صاحبان دامهای سبک در محمولههای قاچاق احتمالی احشام از جمله مزیتهای پلاک گذاری دام است.
وی اظهار داشت: ارائه خدمات به دامداران مانند ارائه تسهیلات و نهاده ها و تمدید پروانهها منوط به اجرای طرح پلاک گذاری دام است و انتظار میرود دامداران در اجرای این طرح همکاری داشته باشند.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان گفت: براساس دستورالعملهای ابلاغی از سوی وزارت جهاد کشاورزی دامهای فاقد پلاککوبی قاچاق محسوب میشود و براساس ابلاغ به پلیس، این دام به عنوان قاچاق توقیف و مالک جریمه خواهد شد.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، ۷۴ طایفه، یک درصد از جمعیت عشایری کشور و هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند.