اراک - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: ۱۵ میلیارد ریال اعتبار برای انجام طرح تحقیقاتی آلودگی هوای استان مرکزی مورد نیاز است و این مهم با توجه به صنعتی بودن استان بسیار ضروری است.

دکتر«محمد جمالیان» روز چهارشنبه در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان مرکزی افزود: این استان با وجود صنعتی بودن فاقد طرح تحقیقاتی در زمینه آلودگی است و تمام اظهار نظرها در این خصوص در حد فرضیه باقی مانده است.

وی اظهار داشت: انجام یک طرح تحقیقاتی کامل که به سئوالات مسئولان در خصوص آلایندگی استان پاسخ  دهد، موضوع مهمی است که چندسال به خاطر مباحث مالی مسکوت مانده بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی و بهداشتی دانشگاه اراک گفت: با وجود شیوع ویروس کرونا و محدودیت در منابع،محققان کار های پژوهشی را رها نکرده‌اند  و  دانشگاه علوم پزشکی اراک موفق به ارتقا جایگاه تحقیقاتی شده است.

دکتر جمالیان افزود: دانشگاه علوم پزشکی اراک در بین سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در سال ۲۰۱۹ به رتبه 26 تحقیقاتی دست یافت که این رتبه در سال ۲۰۲۰ به جایگاه ۲۰ رسیده و رشد مقالات علمی درحال افزایش است.

معاون تحقیقات و پژوهش دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: ۷۰ طرح تحقیقاتی در استان مرکزی در حوزه ویروس کرونا مصوب شده که تعدادی زیادی از این طرح‌ها به نتیجه رسیده و منتشر است.

دکتر«علیرضا کمالی» افزود: تولید تشخیص همزمان کیت کرونا و آنفولانزا، کیت تشخیصی زودهنگام کرونا و فناوری تولید الکل از جمله طرح‌های تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی اراک است.

وی اظهار داشت: توجه به طرح تحقیقاتی آلاینده‌های آب و هوایی در کنار طرح‌های تحقیقاتی کرونا در استان مصوب و به وزارت بهداشت ارسال شده است.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی نیز گفت: دیده‌بان جهانی در کارآفرینی گزارش داده که ایران از کشورهای روسیه و آلمان از نظر شاخص کارآفرینی بالاتر است.

«محمد رفیعی» افزود: کشور ما همچنان با توسعه پایدار فاصله دارد اما ایران در سال ۲۰۲۰ در بخش پژوهش بالاترین رشد را داشته و جزو پنج کشور جهان از نظر تغییرات کیفی مقالات علمی بوده است.

وی اظهار داشت: پارک علم و فناوری استان مرکزی در تامین مالی و فضای آزمایشگاهی در خدمت محققان استان است و در این خصوص تلاش شده تا به دور از بروکراسی اداری امور پژوهشی تسهیل شود

وی  گفت: در حوزه سلامت تحقیقات در اراک کم است اما در ساوه این موضوع متفاوت است و به مفاهیم تحقیقاتی سلامت بیشتر توجه شده است.

در این مراسم از ۲۴ محقق برتر استان در حوزه‌های مختلف دانشگاه علوم پزشکی استان تجلیل به عمل آمد.

هفته پژوهش سال ۱۳۹۹ با شعار «پژوهش و فناوری در خدمت جهش تولید» از تاریخ ۲۲ تا ۲۸ آذر ماه است.