تهران- ایرنا- استاد فیزیوتراپی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیش از ۵۰ درصد بیماران بعد از سکته مغزی دچار اختلالات متوسط تا شدید حرکتی می شوند.

صوفیا نقدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مشکلات حرکتی از مهم ترین عوارض سکته مغزی هستند و همین موضوع باعث شده که سکته مغزی در دنیا به عنوان علت اصلی ناتوانی افراد بالغ شناخته شود.

وی اظهار داشت: توانبخشی این بیماران باید خیلی سریع آغاز شود و نتایج یک تحقیق نشان داده است که شروع زودهنگام فیزیوتراپی، به اندازه کنترل فشار خون بیمار در مرحله حاد، در بهبود بیمار بعد از سکته مغزی اهمیت دارد و حتی می تواند تا ۳۵ درصد از سکته مغزی مجدد جلوگیری کند.  

این استاد دانشگاه ادامه داد: برای به حداقل رساندن عوارض حرکتی سکته مغزی لازم است که درمان فیزیوتراپی به ویژه راه اندازی این بیماران خیلی سریع آغاز شود، مهم ترین رکن فیزیوتراپی این بیماران انجام تمرینات حرکتی است که از  مرحله حاد بعد از سکته تا ماه ها بعد باید ادامه پیدا کند.

نقدی تاکید کرد: این تمرینات ابتدا زیر نظر و با کمک فیزیوتراپیست انجام می شود و به تدریج بیمار یاد می گیرد که توانایی های به دست آمده را در زندگی روزمره به کار بگیرد و بتواند امور مربوط به زندگی روزمره خود و حتی در موارد خفیف تر، فعالیت های اجتماعی و شغلی خود را از سر بگیرد.

وی با بیان این که دیابت و فشارخون بالا مهم ترین عوامل خطر برای ابتلا به سکته مغزی هستند، تصریح کرد: داشتن فعالیت بدنی مستمر می تواند در پیشگیری و درمان این عوامل و به دنبال آن پیشگیری از سکته مغزی موثر باشد.

استاد فیزیوتراپی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: بر اساس آمار انجمن سکته مغزی ایران با توجه به این که طبق گزارش سازمان جهانی سکته مغزی، سالانه از هر چهار نفر، یک نفر صرفه نظر از سن، جنس و نژاد، در معرض خطر ابتلا به سکته مغزی هستند و با فعالیت فیزیکی مستمر می توان ابتلا به دیابت و فشارخون  و به دنبال آن، خطر سکته مغزی را کاهش داد، پس از هم اکنون در هر سنی که هستیم باید سعی کنیم که انجام روزانه حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت ورزشی را در برنامه روزمره خود بگنجانیم.

وی افزود: در واقع فعال بودن و انجام تمرینات مستمر می تواند هم از ابتلا به سکته مغزی پیشگیری کند و هم در صورت بروز سکته مغزی می تواند به بهبودی بیشتر و کاهش خطر سکته مجدد به افراد کمک کند.

به گزارش ایرنا، در ایران حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد موارد ابتلا به سکته مغزی در سنین کمتر از ۵۵ سال به وقوع می‌پیوندد که مهم ترین عوامل خطر که سبب ابتلا به سکته مغزی می شود کم تحرکی، چاقی، استعمال دخانیات، ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و فشارخون است.

شناسایی به موقع هر یک از این عوامل خطر در پیشگیری از بروز سکته مغزی بسیار با اهمیت است و هزینه های کمی را نسبت به درمان این بیماری دارد.

بر اساس برخی مطالعات به طور متوسط سالانه ۱۵۰ هزار مورد ابتلا به سکته مغزی در کشور وجود دارد و در حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد موارد در افراد با میانگین سنی کمتر از پنجاه و پنج سال به وقوع می پیوندد.