«مهدیار جودکی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این اراضی با اجرای ۱۶ کیلومتر طرح جداسازی اراضی ملی از مستثنیات در شهر خنجین شهرستان فراهان از دست متصرفان خارج و به دولت بازگشته است.
وی ادامه داد: اجرای طرح جداسازی اراضی ملی از مستثنیات با هدف آگاهی مردم از اراضی ملی شهرستان فراهان، حفاظت از اراضی ملی، احیای خاک و رفع تصرف اراضی انجام شدهاست.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فراهان اجرای طرح آبخیزداری در شهر خنجین را از دیگر اقدامات این اداره در سال جاری عنوان کرد و گفت: یک هزار و ۶۰۰ متر مکعب گابیون بندی با اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال در این شهر اجرا شدهاست.
جودکی افزود: اجرای این طرحها با هدف جلوگیری از فرسایش آبی، تغذیه قنوات و سفرههای زیر زمینی، جلوگیری از سیلاب و حرکت رسوبات از بالادست حوزههای آبخیز در شهرستان فراهان انجام شدهاست.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیشتر آبراهه های استان مرکزی به تالاب میقان ختم می شود اجرای طرح آبخیزداری و بیولوژیک در اراضی آبخیز استان نقش مهمی در جلوگیری از ورود رسوبات از بالا دست به تالاب و حرکت ریزگرد در این منطقه دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فراهان از اجرای ۱۰۰ هکتار طرح بیولوژیک (کپه کاری) در روستای آرزومند این شهرستان خبرداد و گفت: این طرح با هدف تقویت پوشش گیاهی منطقه، ذخیره نزولات آسمانی، تغذیه سفره های زیر زمینی و کاهش فرسایش بادی و آبی انجام شدهاست.
جودکی خاطرنشان کرد: ۵۰ هکتار طرح بیومکانیک (چاله فلسی) برای تقویت پوشش گیاهی شهرستان فراهان امسال انجام شدهاست.
وی افزود: طرحهای آبخیزداری و بیومکانیک در راستای تحقق شعار جهش تولید و طرح ۹ در ۹۹ در شهرستان فراهان انجام شدهاست.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهند.
شهرستان فراهان به مرکزیت شهر فرمهین در ۵۰ کیلومتری شمال مرکز استان مرکزی- شهر اراک- واقع شده است.