«حمید ملانوری» روز چهارشنبه در آیین افتتاح مرکز بیرجند شناسی که به نام پروفسور «محمدحسن گنجی» پدر علم جغرافیای نوین ایران نامگذاری شد، افزود: این استان با فرهنگ غنی و مفاخر و علمای فراوان دارای استعدادهای زیادی است و استانی محروم نیست بلکه نیازمند معرفی است.
وی گفت: میتوان با تلاش بیشتر خراسان جنوبی را معرفی کرد چون این استان از همه نظر ثروتمند است.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: وجود مفاخر و نخبگان سرشناس از مهمترین ظرفیتهای استان است که باید به نسل جوان معرفی شوند.
وی گفت: آنچه در این زمینه اهمیت دارد این است که بتوانیم بین نسل امروز و جامعه نخبگان پیوند واحد ایجاد کنیم که بین علم و عمل پیوند قوی به وجود آید زیرا علم بدون نیروهای فنی و اجرایی در کتابخانهها خواهد ماند و نیروهایی که در حوزه اجرا هستند اگر در حوزه تخصصی نباشند به بیراهه خواهند رفت.
ملانوری گفت: معرفی، نیاز واقعی استان است چون استان ما مهد پرورش علما، نخبگان، اندیشمندان و مشاهیر بزرگی است که در طول حیات خود منشأ حرکتهای بزرگ علمی و توسعهای در زمینههای مختلف بودند.
وی افزود: خراسان جنوبی پدران علم زیادی دارد و باید از این ظرفیت و پیشینه و استعدادهای موجود در جهت توسعه استفاده کرد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: این استان در زمینه نیروی انسانی افرادی را پرورش داده که اهل تفکر و نظر هستند و اگر قرار است توسعهای اتفاق بیفتد باید این همراهی اتفاق بیفتد به خصوص نسل جوان که نیازمند این همراهی هستند.
وی افزود: اگر قرار باشد نسل جوان در دانشگاهها دانش آموخته شوند و کشور را مدیریت کنند قطعا به لحاظ فکری و اجرایی به الگوهای خوبی نیاز دارند و بهترین مکان برای معرفی چنین الگوهایی، همین مراکز و بنیادها هستند.
ملانوری به تعدد جامعه دانشگاهی و علمی استان و تکثر ظرفیتهای گردشگری، کشاورزی، معدنی و علمی اشاره کرد و گفت: نمیشود ما این ثروتها را بشمریم و بگوییم خراسان جنوبی به لحاظ خدمات، زیرساختها و رفاهیات، استانی محروم است.
وی اظهار داشت: اگر قرار است حفره بین داشتهها و محرومیت استان از بین برود باید بین دانشگاهها و زیرساختهای توسعه، ارتباط قوی رقم بخورد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: مراکزی مانند مرکز بیرجند شناسی باید محور این پیوندها بین دانشگاهها و زیرساختهای توسعه استان باشند و دانشگاهها، مراکز علمی و تحقیقاتی، رسانهها، تریبونها و همه باید در خدمت توسعه قرار بگیرند.
وی اضافه کرد: در چنین حالتی است که میتوانیم امیدوار باشیم توسعه پایدار و همه جانبه رقم میخورد و نسل آینده نیز امیدوار، با جرأت و جسارت، اعتماد به نفس بالا و قدرت ریسک زیاد، فرمان توسعه استان را به دست میگیرد.
ملانوری از بانیان و حامیان راهاندازی مرکز بیرجند شناسی تشکر کرد و گفت: این مرکز برای ادامه حیات خود، نیاز به مجموعه مشورتی متشکل از اساتید دانشگاهها، نخبگان و صاحبنظران استان دارد که این مجموعه علمی باید با استفاده از تجربیات مناطق دیگر به تقویت مرکز بیرجند شناسی کمک کند و نتیجه آن معرفی هرچه بیشتر استان باشد.
به گزارش ایرنا مرکز بیرجند شناسی در مجاورت ارگ بهارستان و در بافت تاریخی شهر بیرجند قرار دارد و با تلاش شهرداری و شورای شهر بیرجند راهاندازی شد.
ساختمان درشکه خانه در بیرجند که فاقد بهرهبرداری بود، با تلاش شهرداری بیرجند بازسازی شد و با عنوان مرکز بیرجند شناسی و موزه شهر به بهرهبرداری رسید.
همچنین در این آیین از «اطلس شهر» با تلاش شهرداری بیرجند و کتاب «شوکت شرق» نوشته محمد امین ناصح رونمایی شد.