به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری روز چهارشنبه در پیامی که به مناسبت دوازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری ارسال کرد گفت: دوازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری را اقدامی ارزنده برای کاربرد بینش و روش علمی در حل مسائل شهرها و کم کردن فاصله میان تحقیق و خلاقیت با سیاستگذاری و مدیریت به عموم برگزار کنندگان و شرکت کنندگان گرانقدر تبریک میگویم.
در این پیام آمده: از شهرداری تهران که در انتقال این تجربه به سطح ملی و اهتمام به اشتراک دانش و تجارب شهری به شهرها و نهادها و مراکز تحقیقاتی دیگر و توجه به اهمیت شبکهسازی و ارتباط و همکاری با جامعه دانشگاهی و نخبگان کشور پیشگام شده است، کمال تشکر را دارم، امیدوارم که تمامی وزارتخانهها و بخشهای ذیربط دولتی دانشگاهها و سازمانهای علمی، فرهنگی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری و مراکز نوآوری، استانداریها و شهرداریها نیز نهادهای منتخب و مدنی از جمله شوراهای اسلامی شهر، انجمنها و نشریات علمی، رسانهها و شبکه ها، بخش خصوصی و موسسات و شرکتهای نوآور از فراهم شدن این فرصت در فضای مجازی و برای کاهش مشکلات جامعه شهری در این دوران استفاده کند.
تاکید وزیر علوم بر استفاده از دستاوردهای علمی کشور
همچنین وزیر علوم نیز در پیامی به مناسبت دوازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری اعلام کرد: بخش مهمی از سربلندی نظام اسلامی ما در بخش مهمی درگرو تلاشهای پژوهشگرانه و علمی است. برگزاری جشنوارههایی مانند مجمع شهری تهران که با تلاش و همت شهرداری و مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران برگزارمی شود، یکی از تلاشهایی است که در هماهنگی و همراه کردن نتایج تحقیقات با روشها و تلاشهای مدیریتی انجام شده و اعتقاد دارم کار ارزشمندی خواهد بود.
در پیام منصور غلامی آمده: بدیهی است دانایی در هر جامعهای یکی از محوریترین شاخصههای توانمندسازی محسوب میشود، لذا در توانمند ساختن هر بخش از کشور، نیاز است تا حوزههای مدیریتی به سمت دانایی حرکت کنند.
مصرف دانش از همه مهمتر تولید دانش و فناوری به عنوان عوامل اصلی پشتیبانی کننده مدیریتهای صحیح و علمی شناخته میشوند. طبیعی است که در مجموعههای علمی کشور ظرفیتهای بالایی وجود دارد و آنچه که لازم است، همتی است که بتواند بین مراکز علم، دانش و پژوهش با مراکز اجرایی ارتباط نزدیک و هماهنگی را برقرار کند.
در این پیام تاکید شده است: دستاوردهای علمی درکنار تجربیات مدیریتی میتواند تاثیرات شگفتانگیزی را به دنبال داشته باشد. تجربیات جهانی که دراین رابطه در دنیا وجود دارد، قابل توجه بوده و قطعا میتواند با الگو برداریهای صحیح در کنار تجربیات داخلی مورد استفاده قرار گیرد.
اینکه در جشنوارههای این چنینی مانند آنچه در جشنواره مجمع شهری تهران اتفاق میافتد؛ نگاه دانشگاهیان و مراکز علمی را به سمت توجه به مسائل و مشکلات مدیریتی از جمله در حوزه مدیریت شهری جلب میکنیم، کار مهمی است و من خدمت تمام دست اندکارانی که این تلاش را در سالهای متمادی داشتهاند و همچنان در دوازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری در حال پیگیری میشود، تبریک میگویم.
نگاهی که به زمینههای کاری دراین جشنواره داشته ام، نشان میدهد توجه وسیع و گستردهای به مسائل مختلف شهری داشته است که جا دارد این تلاشها به سمت نهادینه شدن در جهت ارتباط بین دانشگاه ها، مراکز علمی با مراکز اجرایی از جمله شهرداریها و به ویژه مدلی که کلانشهر تهران -به عنوان یکی از شهرهای بزرگ جهان- هدایت و مورد استفاده قرار گیرد.
آرزو داریم در آینده بتوانیم در کنار این تلاشها شاهد مدیریتهای منطبق بر مسائل علمی و چاره اندیشیهای حاصل از توجه مراکز علمی به مسائل شهری باشیم.
مدلهای مختلفی در اداره شهرها و کلانشهرها در گذشته مورداستفاده قرار گرفته که به نظر میرسد تجربیاتی که از این روشهای مدیریتی به دست آمده میتواند به داشتن آیندهای هماهنگتر و قویتر در اداره شهرها کمک کند.
اعتقاد داریم جشنواره مجمع شهری تهران کار شایستهای است که در بیش از یک دهه اخیر استمرار یافته و همکاران دانشگاهی و مراکز علم و فناوری نیز حتما علاقهمند هستند تا در این حوزهها بیش از پیش حضوری تاثیرگذار داشته باشند. همچنین دانشجویان عزیز ما با ورود به مسائل اجرایی و انجام تحقیقات کاربردی برای آینده خود میتوانند زمینههای تلاش و تحقیق جدیدی را تعریف کنند و در اثرگذاری خود در جامعه حتما موثر باشند.
بنده تقدیر میکنم از تمامی عزیزانی که در مسیر برگزاری دوازدهمین جشنواره مجمع شهری تهران تلاش کرده و سختی هارا تحمل میکنند. همچنین از شهردار پایتخت و ریاست مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران تشکردارم و امیدوارم این مدل از برگزاری جشنواره آن هم در دوره شیوع بیماری کرونا، به مدلی تبدیل شود تا در آینده برای بهره برداری از تمام ظرفیتهای داخلی و خارجی که در این راستا هستند؛ مورد استفاده قرار گیرد.