به گزارش روز یکشنبه ایرنا کارشناسان چینی در گفت و گو با رسانه های این کشور می گویند: پس از سال ها تحریم اعمال شده توسط دولت دونالد ترامپ، اقتصاد ایران تحت فشار فراوانی قرار گرفته است و همین اقدامات باعث شده است تا تردیدها و سوء ظن های ایران به آمریکا شدت بگیرد.
«وانگ جین» محقق موسسه «چارهار» چین در تحلیلی برای "سی سی تی وی" تلویزیون مرکزی چین آورده است: تهران امیدوار است که با روی کار آمدن دولت جدید به ریاست جمهوری بایدن فرصت های جدیدی برای تغییر شرایط فعلی بوجود بیاید به طوری که هم وضعیت اقتصادی ایران بهبود یابد و هم از تنش ها در منطقه و البته در روابط دو کشور کاسته شود.
او می گوید: وقت آن رسیده است که آمریکا سیاست خود را نسبت به ایران از "فشار حداکثری" دونالد ترامپ به رویکرد عملی تر و واقع بینانه تر تغییر دهد پس از خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، واشنگتن شروع به اتخاذ روشی تهاجمی علیه ایران کرد.
این استاد دانشگاه شمال غرب چین تصریح کرد: هدف تحریم های شدید ترامپ این بود که ایران را مجبور به امتیاز دهی کند تا به مذاکره با واشنگتن بازگردد با این حال، پس از سال ها تحریم، ترامپ در رسیدن به این هدف ناکام ماند در حالی که فقط خصومت ایران نسبت به ترامپ را افزایش داد و مانع از ارتباط سازنده بین دو کشور شد.
«وانگ جین» دانشیار دانشگاه شمال غرب چین در ادامه اظهاراتش به تلویزیون چین گفته است: تهران امیدوار است واشنگتن در سیاست هایش تغییراتی دهد ایران توان مقابله با فشارهای ترامپ را دارد اما در مجموع به دنبال بی ثباتی و تنش نیست ایران طبیعتا خواستار ثبات داخلی و بین المللی است و می خواهد از منافع برجام بهره مند شود نظام بانکی ایرانی باید بتواند با دنیا مرتبط باشد و نفت این کشور نیز به فروش برسد.
او می افزاید: لازم است ایران و آمریکا مذاکرات را از سر بگیرند، اما پر کردن شکاف بین دو طرف کار آسانی نیست برطرف کردن چالش ها هنوز دشوار است و روند مذاکره بین آنها نیاز به صبر بیشتری دارد.
کارشناس چینی تاکید کرده است که بی اعتمادی بین ایران و ایالات متحده هنوز هم شدید است پس از سال ها تحریم، تصویر منفی از آمریکا در اذهان ملت ایران و دولتمردان این کشور نقش بسته است و پاک کردن این تصویر آسان نیست خصومت بین دو کشور برطرف نشده است و هر ارتباطی بین طرفین طبیعتا با حساسیت و احتیاط دنبال می شود.
او تصریح کرد: هر دو کشور در سطح منطقه و جهان شرکایی دارند که لازم است با آنها نیز مسایل را در میان بگذارند ولی آنچه بسیار اهمیت پیدا می کند اینکه برای گفت و گو بین آمریکا و ایران این شرکا و متحدان نیز باید به درک درست و منطقی برسند لازم است مذاکرات میان طرفین انجام شود این موضوع پس از سال ها آسان نخواهد بود و به شکیبایی طرفین نیاز دارد.
«لیانگ مین» کارشناس مسایل خاورمیانه هم در یاداشتی برای تلویزیون چین درباره تحولات منطقه پس از ترور شهید سردار قاسم سلیمانی، فرمانده ارشد سپاه قدس ایران نوشت: با فشارهای ترامپ و پس از این ترور، ایران محدودیت های برجام را کنار گذاشت و برنامه های تحقیقات هسته ای خود را بازیابی کرد پس از ترور «محسن فخری زاده» دانشمند بزرگ هسته ای جمهوری اسلامی نیز مجلس ایران تصمیم گرفت برای جلوگیری از فشار خارجی، سرعت فعالیت های هسته ای را تسریع کند.
روزنامه گلوبال تایمز از ارگان های حزب حاکم چین هم در مطلبی نوشت: بایدن رییس جمهوری آینده آمریکا باید به دنبال یافتن راه هایی برای ایجاد کانال های ارتباطی مستقیم با تهران باشد او باید به سیاست های موجود دولت آمریکا پایان دهد.
گزارش می افزاید: سیاست های غرب به سرکردگی آمریکا نه فقط در قبال ایران بلکه در کل منطقه خاورمیانه باعث ویرانی، تنش، خشونت و ترویج تروریسم شده است و تنها چیزی که از میراث این اقدامات به چشم نمی خورد دموکراسی غربی است که غربی ها و آمریکایی ها از آن دم می زنند.