اصفهان- ایرنا- رییس دانشگاه اصفهان گفت: ۱۵ دانشگاه و مرکز علمی خارجی و ۱۹ دانشگاه و موسسه علمی داخلی در سومین همایش بین‌المللی مولوی‌پژوهی که توسط این دانشگاه و به صورت مجازی برگزار شد، شرکت کردند.

به گزارش ایرنا، سومین همایش بین‌المللی"مولوی پژوهی" بیست و ششم آبان امسال در دانشگاه اصفهان آغاز شد و تا امروز سه‌شنبه بیست و ششم آذر بصورت مجازی و با برگزاری نشست‌های تخصصی و هفتگی ادامه یافت.

هوشنگ طالبی روز چهارشنبه در آیین اختتامیه سومین همایش بین‌المللی مولوی‌پژوهی که بصورت مجازی برگزار شد، افزود: استادان و کارشناسان ۹ کشور از آسیای میانه، دور و شرق مانند چین، کره جنوبی، هند، بنگلادش، پاکستان و ترکیه در این همایش شرکت کردند که گویای اثرگذاری آن در ایجاد ارتباط بین‌المللی است.

وی با بیان اینکه ۶ نشست بین‌المللی و ۹ نشست داخلی در این همایش درباره نوآوری‌های علمی و مولوی‌پژوهی در ابعاد کاربردی برگزار شد، تاکید کرد: استقبال بسیار خوبی از این همایش شد بطوریکه حدود یکهزار و ۷۰۰ نفر در آن شرکت و ۶۲ استاد و کارشناس سخنرانی کردند.

طالبی با اشاره به اینکه این همایش اثرگذاری‌های زیادی از جمله پایه‌گذاری در زمینه مولوی‌پژوهی داشت، اظهار داشت: نگهداشتن این سرمایه از اهمیت بسیاری برخوردارست و با حمایت و کمک دانشگاه‌ها تقویت خواهد شد.

وی همچنین با بیان اینکه ۵۰ درصد رشته‌ها و فعالیت‌های دانشگاه اصفهان در بخش علوم انسانی است و رشته ادبیات و زبان فارسی قدمت ۶۰ ساله در این دانشگاه دارد، خاطرنشان کرد: دانشگاه اصفهان در چند سال اخیر ۲ سیاست اصلی یعنی توسعه همکاری های بین‌المللی و بین‌المللی سازی ذخیره‌های علوم انسانی را دنبال کرده که یکی از بهترین اقدام‌ها در این زمینه برگزاری همایش بین‌المللی مولوی‌پژوهی است.

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در این مراسم با بیان اینکه مولوی‌پژوهی گنجی است که همه باید قدر آن را بدانیم، تاکید کرد: پیام مولانا پس از هشت قرن هنوز جذاب و شنیدنی است و در این ۸۰۰ سال صدای سخن او یک لحظه هم خاموش نمانده است.

غلامعلی حدادعادل با بیان اینکه دنیای امروز بیش از هر زمان دیگری محتاج شنیدن صدای مولاناست زیرا پیام او این است که باید باطن جهان را شناخت، افزود: مثنوی معنوی مولانا در مقایسه با شاهنامه فردوسی باید عشق نامه خوانده شود.

وی اظهار داشت: مولوی به انسان سرگشته امروز می‌گوید که با ذکر خدا، قلب‌ها آرام می‌گیرد و نباید رابطه انسان با خدا را قطع کرد زیرا محروم کردن انسان از خداپرستی منجر به بت پرستی خواهد شد.

حدادعادل تصریح کرد: مولانا تاکید دارد که آزادی حقیقی با سرکوب دشمنان بیرونی حاصل نمی‌شود بلکه دشمن اصلی در درون ماست.

سفیر افغانستان در ایران نیز در این آیین به نمایندگی از مردم و حکومت افغاستان از دانشگاه اصفهان برای برگزاری این همایش قدردانی کرد و گفت: مولانا محبوب همه دنیاست و افغانستان زادگاه این دانشمند بزرگ یعنی بلخ را در خود دارد که دولت افغانستان تصمیم به بازسازی آن گرفته است.

عبدالغفور لیوال افزود: مولانا دارای ۲ ظهور است که یکی در عصر خودش و دیگر تاثیرگذاری در علوم جدید مانند روان‌شناسی، مکتب‌های مدرن، عرفان و بشر شناسی است بطوریکه امروزه تعبیرها و تفسیرهای تازه‌ای از آثار و سخنان مولانا صورت می‌گیرد و افکار او بر تحول علوم و نظریه‌های معاصر تاثیر گذاشته است.

وی با بیان اینکه لازم است با برگزاری چنین همایش‌هایی، فصل تازه‌ای از مولوی‌پژوهی آغاز شود تا در پرتو نظریه‌های فلسفی دنیای امروز، مولانا و افکار او را بهتر شناخت، اظهار داشت: سفارت افغانستان در ایران در برگزاری چنین برنامه‌های فرهنگی و پژوهشی در حد توان خود مشارکت و همکاری خواهد داشت.

سفیر تاجیکستان در ایران نیز در این رویداد با اشاره به اینکه یک شهرستان در تاجیکستان به نام مولاناست، گفت: تاجیک‌ها مانند سایر هم‌زبانان خود عشق وافری به این نابغه شعر و عرفان دارند و مثنوی‌خوانی در این کشور رواج یافته است.

نظام‌الدین زاهدی با بیان اینکه روند بازیابی هویت ملی در دوران جدید در کشور تاجیکستان آغاز شده است، افزود: در دوران سلطه شوروی بر این خطه، ادبیات عرفانی ممنوع بود.

وی با تاکید بر اینکه جهان امروز نیازمند بازشناخت افکار مولانا است زیرا پاسخگوی امروز و فردای ما می‌باشد، اظهار داشت: انسانی که مولانا ستایشگر آن باشد می‌تواند ما را از مشکلات خارج کند که چنین انسانی خودشناس و از کینه به دور است.

جلال‌الدین محمد بلخی معروف به مولانا، مولوی و رومی از مشهورترین شاعران ایرانی پارسی‌گوی در قرن هفتم هجری قمری است که از آثار او می‌توان به مثنوی، دیوان غزلیات یا کلیات شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره کرد.

به گزارش ایرنا، سومین همایش بین‌المللی " مولوی پژوهی " بیست و ششم آبان امسال در دانشگاه اصفهان آغاز شد و امروز پس از یک ماه با معرفی برترین مقاله ها به کار خود پایان داد.

دانشگاه اصفهان بعنوان دانشگاه جامع و مادر استان اصفهان دارای حدود ۱۵ هزار دانشجو و ۶۶۰ عضو هیات علمی و یکی از دانشگاه های برتر کشور است.
این دانشگاه با حدود ۴۰۰ دانشجوی خارجی بعنوان یکی از دانشگاه های منتخب ایران در طرح تبدیل به یکی از پنج دانشگاه برتر کشور در تراز بین المللی انتخاب شده است.