"دانیال لزار" روز جمعه در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا افزود: هیچ شواهد جدی برای این اتهام به روسیه هنوز ارائه نشده که ثابت کند سازمان امنیت روسیه پشت سر آن بوده است.
وی ادامه داد: چندماه پیش شرکت نرمافزاری «سولار ویندز» که برای نهادهای دولت خدمات رایانهای ارائه میدهد، درباره یک حفره امنیتی هشدار داده بود. البته برخی شواهد درباره دست داشتن روسها در این حملات سایبری هست اما به هیچ عنوان، این شواهد متقن نیست.
این روزنامه نگار مستقل آمریکایی اضافه کرد: دیدم که روزنامه نیویورک تایمز مدعی شده که دولت روسیه در پس این حملات سایبری بوده است. دیگر رسانهها همچون روزنامه وال استریت ژورنال، احتیاط بیشتری در پوشش این خبر نشان دادهاند.
لزار با یادآوری اینکه روزنامهها و رسانههای آمریکا سالهاست که روزنامهنگاری و گزارشگری بر اساس شواهد را زیر پا میگذارند، خاطرنشان کرد: نیویورک تایمز تبدیل به سخنگوی جناح غالب در حزب دموکرات شده است که رویکرد بسیار تهاجمی علیه روسیه دارد. تیترهای روز چهارشنبه آن پر از حملات تند علیه مسکو بود.
وی تاکید کرد حتی با این فرض که روسیه برای این کار به دنبال به دست آوردن اسرار دولتی بوده است، آمریکا هم باید به خاطر داشته باشد که همین کارها را کرده است. به هر صورت من نمی گویم که دست داشتن مسکو در حملات سایبری منتفی است، اما باید شواهد روشن به دست آید و سپس چنین اتهاماتی را مطرح کرد. دقیقا کاری که نیویورک تایمز نکرده است.
در روزهای گذشته، وزارتخانههای خزانهداری، خارجه، تجارت، امنیت داخلی، دفاع و موسسه ملی سلامت آمریکا هدف حملات سایبری قرار گرفته است. همچنین روز پنجشنبه گزارشهایی از حمله سایبری به زرادخانه اتمی آمریکا خبر داد.
این مساله باعث واکنش جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا شد که گفت امنیت سایبری در اولویت برنامه دولت او خواهد بود.
بایدن تصریح کرد: دولت من امنیت سایبری را در اولویت اصلی هر سطح از دولت قرار خواهد داد - مبارزه با این رخنه از همان زمان روی کار آمدن ما، اولویت اصلی خواهد بود. ما امنیت سایبری را به عنوان یک ضرورت در سطح دولت بالا خواهیم برد.
وی با تاکید بر تقویت مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاری در زیرساختها و افزایش افرادی که برای دفاع در برابر حملات سایبری مخرب نیاز است، گفت: یک دفاع خوب کافی نیست؛ ما در وهله اول باید دشمنان خود را از انجام حملات سایبری چشمگیر بازداریم.
رئیس جمهوری منتخب آمریکا افزود: ما این کار را انجام خواهیم داد از جمله تحمیل هزینههای قابل توجه با هماهنگی با متحدان و شرکای خود به افرادی که مسئول چنین حملات مخرب هستند.
بایدن ادامه داد: دشمنان ما باید بدانند که من به عنوان رئیس جمهوری در برابر حملات سایبری به ملت خود بیکار نخواهم ماند.
تنش با روسیه
این تحلیلگر مسایل سیاسی در آمریکا درباره چشمانداز روابط بایدن با پوتین هم گفت: دموکراتها به دنبال افزایش فشار به مسکو هستند. من فکر میکنم که تیم بایدن زیر فشار است که موضع تهاجمی علیه روسیه بگیرد. آنها میگویند که ترامپ علیه پوتین کار چندانی نکرد.
لزار با رد این ادعا افزود: این حرف البته بی اساس است، او علیه روسیه تحریم برقرار کرد و از پیمانهایی با مسکو خارج شد. با وجود رد و بدل شدن برخی سخنان دوستانه، روابط دو کشور در دوران ترامپ حتی بدتر شد.
وی ادامه داد: به نظر میرسد در دوران بایدن، تحریمها علیه روسیه بیشتر میشود، کمک به اوکراین افزایش مییابد یا تحقیقات درباره جنایت جنگی جداییطلبان در شرق اوکراین به راه افتاد. از این رو، این احتمال وجود دارد که در سوریه تنشها با مسکو افزایش یابد.
این روزنامهنگار آمریکایی اضافه کرد: در این میان، گفتوگوها درباره پیمان تازه "استارت" از سر گرفته خواهد شد و باید دید وضع میان دو کشور چگونه رقم خواهد خورد.
ایرنا پرسید با توجه به حضور پر رنگ روسیه در اروپا و آسیای غربی، سیاست بایدن در برابر روسیه چه تاثیری بر متحدان اروپایی آمریکا به ویژه فرانسه و آلمان خواهد داشت؟
لزار پاسخ داد: اروپاییها در این مرحله بیشتر نگران سیاست ترکیه و رئیس جمهوری آن کشور هستند که افسارگسیخته عمل میکند. او اکنون با همه همسایگانش از یونان، فرانسه و ایتالیا تا ارمنستان و البته سوریه و عراق درگیری و تنش دارد.
وی با بیان اینکه با بدتر شدن وضع اقتصادی، سیاست خارجی ترکیه تهاجمیتر شده است، اظهار کرد: از نظر ناتو و روسیه نیز، رئیس جمهوری ترکیه فردی دردسر ساز است.
این کارشناس سیاسی در آمریکا تاکید کرد: بایدن و تیم وی تلاش بسیاری به کار خواهند برد تا اتحادیه اروپا را با سیاست ضد روسی خود همراه کنند اما باید منتظر باشیم و ببینیم آیا موفق خواهند شد یا خیر. چرا که اروپاییها بیشتر نگران سیاستهای ترکیه هستند تا روسیه.
لزار اظهار کرد: حتی اتحادیه اروپا امیدوار است که پوتین به اردوغان فشار وارد کند تا از شدت سیاست تهاجمی خود بکاهد. من فکر میکنم اتحادیه اروپا تمایل چندانی به سیاست افزایش فشار علیه روسیه نداشته باشد.