محسن بهشتی روز پنجشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: طرح اقدام ملی مسکن از طرحهای اولویتدار دولت و سهم استان قم در این طرح ساخت حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ مسکن است.
شهرک پردیسان در منطقه هشتم شهرداری قم و در جنوب غربی این شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال ۱۳۷۷ توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال ۱۳۹۰ به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.
وی اضافه کرد: به دلیل کمبود اراضی دولتی در استان قم و امکان بارگذاری بیشتر در شهر جدید امیرکبیر، به متقاضیان قمی اجازه ثبتنام در این شهر جدید داده شد.
وی ادامه داد: حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ متقاضی مسکن قمی در شهر جدید امیرکبیر ثبتنام کردند که بدون هماهنگی با مسوولان استانی بود.
شهر جدید امیرکبیر که بهعنوان نخستین شهر جدید ویلایی در کشور شناخته شده است در کیلومتر ۷۰ محور بزرگراهی قم - اراک قرار دارد که واحدها بهصورت ویلایی یک طبقه با متراژ ۳۰۰ متر زمین و ۱۰۰ متر بنا احداث خواهد شد.
بهشتی بیان کرد: استاندار قم مراتب اعتراض را بهصورت مکتوب به وزیر راه و شهرسازی ارسال و اعلام کردند این آمادگی در استان قم وجود دارد تا برای جبران کسری زمین دولتی، الحاق زمین در مراجع قانونی استان صورت گیرد.
وی افزود: با توجه به اسناد بالادستی و طرح تفصیلی شهر، زمینی را برای برنامههای توسعه مسکن در آینده و جابهجایی متقاضیانی که در شهر جدید امیرکبیر ثبتنام کرده بودند، مشخص نمودیم.
وی تصریح کرد: ثبتنام شهروندان قمی در ۸۰ کیلومتری این شهر کار کارشناسی و زیبنده و زیبنده مردم این استان نبود.
معاون استاندار قم با اشاره به بررسی مباحث کارشناسی، بیان کرد: زمینی به مساحت ۵۶۰ هکتار در کارگروه امور زیربنایی مصوب شد و پس از تصویب در شورای برنامهریزی استان، برای تصویب به شورای عالی شهرسازی ارسال خواهد شد.
وی افزود: با این اقدام زمین مورد نیاز برای طرح اقدام ملی مسکن بهطور کامل برای همه متقاضیان استان تامین و دغدغه همشهریان برطرف خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: زمین تامین شده در منطقه پردیسان واقع است و ظرفیت احداث مسکن در آن بیش از تعداد متقاضیان مسکن ملی است و امیدواریم این زمین نیازهای مسکن در چند سال آینده را نیز پاسخگو باشد.
بهشتی درعینحال گفت: تامین مسکن برای افرادی که مایل به سکونت در شهر جدید امیرکبیر هستند نیز طبق برنامه قبلی پیش خواهد رفت.
وی بیان کرد: برای ساخت مسکن ملی، زمین دولتی نیاز است که این امکان در حال حاضر فقط در شهرک پردیسان که محور توسعه شهر قم در اسناد بالادستی است، مهیاست.
وی بیان کرد: متقاضیانی که در ثبتنام طرح اقدام ملی مسکن، شهر جدید امیرکبیر را انتخاب کردند، با مشکلاتی مواجه شدند که از این بابت عذرخواهی میکنیم؛ اگر این مساله با استان هماهنگ میشد، نمیپذیرفتیم و در شهر قم زمینی تامین میکردیم.
بافت فرسوده و شهرهای کوچک ظرفیتهای بخش مسکن قم
بهشتی گفت: تقویت شهرهای کوچک استان از سیاستهای بخش مسکن استان است و پنج شهر کهک، قنوات، دستجرد، سلفچگان و جعفریه ظرفیت جمعیتپذیری بالایی دارد که میتوانیم توسعه دهیم.
وی با اشاره به وجود ۱۵۰۰ هکتار بافت فرسوده شهری در قم، افزود: با توجه به اینکه بافت فرسوده قابل احیا، نوسازی، بازسازی و بهسازی است و از سوی دیگر امکاناتی از جمله آب، برق، گاز، مخابرات، شبکه راهها و خدمات شهری در این مناطق وجود دارد، تسهیلات و مساعدتهایی به مالکان در بافت فرسوده داده میشود.