حمید اسکندری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این تعدیل نیرو از بررسی وضعیت اشتغال در ۳۲ هتل، ۲ هتل آپارتمان، ۲۴ مهمانپذیر و ۲۱ اقامتگاه بومگردی استان انجام شده و بخاطر شیوع کرونا هر دو ماه یکبار انجام میشود.
اسکندری با بیان اینکه فرایند ثبت نام برای دریافت تسهیلات در حوزه گردشگری استان همچنان ادامه دارد، افزود: طبق مصوبه مربوطه راهنمایان گردشگری میتوانند ۳۶ میلیون تومان، دفاتر خدمات گردشگری ۱۵۰ میلیون تومان و هتلها نیز بر اساس ستاره میتوانند ۱۵۰ میلیون تا ۹۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه این تسهیلات با نرخ کارمزد ۱۲ درصد است یادآور شد: محدودیتی از نظر منابع برای پرداخت وجود ندارد لذا همه فعالین این حوزه میتوانند برای دریافت تسهیلات مورد نظر ثبت نام کنند.
اسکندری اضافه کرد: با توجه به شیوع کرونا و کاهش مسافر در اماکن اقامتی، فعالین حوزه گردشگری کجدار و مریز در حال فعالیت هستند البته مکان جدیدی تعطیل نشده و آنها امیدوارند در ۲ ماه آینده وضعیت تغییر کند و بتوانند به فعالیت عادی خود باز گردند.
معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: این اداره کل در نظر دارد برنامههای تبلیغاتی برای معرفی جاذبههای متنوع این استان در فضای مجازی و یا از طریق اپلیکیشنها اجرا کند.
وی با اشاره به اینکه معاونت گردشگری وزارتخانه هم قول داده استانهای غربی بویژه کردستان را در زمینه اعتبارات خاص ببیند، تاکید کرد: برنامهریزی جدید بر این مبناست که به جای چاپ کاغذی بدنبال بهرهگیری بیشتر از فضای مجازی و سایتها باشیم و این آمادگی ایجاد شود که بعد از بیماری کووید ۱۹ بتوانیم به جذب گردشگر بپردازیم.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۱۹ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی است که ۸۲۸ مورد از این تعداد شامل ۷۶۳ اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، ۴۲ مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.
امسال مشاغل مرتبط با اقامت مسافر و مهمان (هتل، مسافرخانه، مهمانپذیر) در این استان بدلیل شیوع ویروس کرونا، ۷۰ میلیارد تومان ضرر کردند.