به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، «شاه محمود قریشی» امروز برای انجام سفر دو روزه رسمی به امارات وارد دبی شد.
مطابق آنچه که وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد، قریشی قرار است با مقامات امارات دومین کشور بزرگ خاورمیانه که پذیرای اتباع پاکستانی میباشد، درباره همکاریهای دوجانبه، مسائل منطقه و بین المللی رایزنی کند.
وزیر امور خارجه پاکستان در حاشیه این سفر با اتباع پاکستانی مقیم امارات دیدار و با رسانههای بین المللی نیز گفت وگو خواهد کرد.
این بازدید زمانی انجام میشود که ابوظبی از رویکرد دولت «عمرانخان» در تحکیم روابط با همسایگان از جمله جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط با قطر همزمان با تحریم آن توسط چهار کشور عربی، همسویی با ترکیه و مالزی در بحث تحولات منطقهای ناخرسند به نظر میرسد.
پس از مخالفت صریح دولت وقت پاکستان با درخواست حاکمان سعودی و اماراتی برای پیوستن به جنگ یمن، اسلامآباد و ابوظبی از سال ۲۰۱۵ به بعد سردترین دوران در روابط دوجانبه را تجربه کردند و با روی کار دولت عمرانخان نخست وزیر پاکستان در تابستان ۲۰۱۸ این کشور تلاش کرد تا یخ روابط دو کشور را آب کند.
ماجرای توقف صدور روادید امارات برای اتباع پاکستانی به بهانه جلوگیری از شیوع کرونا نیز بر بازدید قریشی از ابوظبی سنگینی میکند. موضوعی که تا الان دلیل اصلی آن مشخص نشده البته هفتههای اخیر جوانب امنیتی نیز یکی از دلایل توقف صدور روادید امارات عنوان شد.
در عین حال ناظران سیاسی در پاکستان معتقدند که مواضع سرسخت دولت عمرانخان علیه طرح سازش با رژیم صهیونیستی و اشتیاق متحدان عرب پاکستان برای برقراری دوستی با تل آویو باعث شده تا اسلامآباد متحمل فشار و یا واکنش تلافی جویانه از سوی این کشورها باشد.
عمرانخان اواسط آبانماه گذشته طی مصاحبه با شبکه پاکستانی "جیانان" درخصوص رویکرد اسلامآباد در رابطه با برقراری روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی بار دیگر بر مواضع قوی پاکستان علیه این توطئه و حمایت از آزادی سرزمین فلسطین تاکید کرد.
نخست وزیر پاکستان در پاسخ به این پرسش که آیا اسلامآباد تحت فشار کشورهای غیرمسلمان و یا برخی کشورهای مسلمان عرب (اشاره به حاکمان عربی سازشگر با تلآویو و برخی دیگر که روابط نزدیک با پاکستان دارند) قرار دارد؟، این موضوع را انکار نکرد و به صورت تلویحی گفت بعضی از حرفها قابل بیان نیست و باید از آن گذشت، ما با برخی از این کشورها روابط خوبی داریم و نمیخواهیم باعث ناراحتی آنان شویم.
وی افزود: زمانی که پاکستان روی پای خود بایستد و مستقل شود، آن وقت میتوان به این پرسش (که چه کشورهایی پاکستان را برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی تحت فشار قرار میدهند) پاسخ داد.