حجت الاسلام «علیمراد کیانی» روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، علم و دانش را یکی از پایه های اصلی و بلکه مغز و موتور پیشران شکل گیری یک تمدن دانست، افزود: حوزه و دانشگاه که مهد تولید علم هستند در شکل گیری تمدن جدید اسلامی نقشی ویژه دارند و اگر متحد بشوند می توانند مبانی علمی و تئوری آن تمدن را ترسیم کنند.
وی با اشاره به تاکید امام خمینی (ره) مبنی بر لزوم هوشیاری و تهذیب دو قشر حوزوی و دانشگاهی، اظهار داشت: اندیشه های الهی امام راحل ضامن دین و دنیای مردم است و همواره مخالف مقوله و تفکر جدای دین از سیاست بودند.
وی با بیان اینکه در جریان مبارزه برای پیروزی انقلاب اسلامی ایران، شخصیت های تاثیرگذاری بودند که دشمنان کینه توز آنها را شناسایی و در صدد ترور فیزیکی یا ترور شخصیتی آنها برآمدند، ادامه داد: شهید مفتح یکی از این شخصیت ها بود که به خوبی اندیشه های امام راحل را می فهمید و درصدد بود تا از طریق تعلیم و تربیت نسل جوان، حوزه و دانشگاه را با اندیشه های رهبر کبیر انقلاب آشنا کند.
حجت الاسلام کیانی گفت: شهید مفتح حلقه ارتباط بین حوزه و دانشگاه بود و لذا روز شهادت ایشان به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان همدان، ازجمله اقدامات مهم این روحانی انقلابی در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی را برگزاری باشکوه نماز عید فطر و راهپیمایی های پس از آن در سال ۱۳۵۷ در تهران برشمرد و افزود: این تجربه موفق زمینه ساز راهپیمایی های بزرگ بعدی در شهرهای مختلف ایران شد.
حجت الاسلام کیانی تاکید کرد: در سالهای مبارزات مردم انقلابی همدان، آیت الله مفتح در کنار همرزمان خود، آیت الله بهشتی و استاد مطهری جامعه روحانیت مبارز را تشکیل دادند تا زمینه را برای هدایت و فرماندهی نیروهای انقلاب فراهم کنند.
شهید آیت الله محمد مفتح ۲۷ آذر ۱۳۵۸ هنگام ورود به دانشگاه تهران از سوی گروهک تروریستی فرقان هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید، روز شهادت ایشان به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است.