اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: اعمال محدودیت‌های سخت برای روزهای منتهی به یلدا در این استان با هدف پیشگیری از اوج مجدد بیماری کرونا است و امید است در اجرایی این تکالیف همراهی مردم به بهترین شکل رقم بخورد.

سید «علی آقازاده» روز پنجشنبه در نشست ستاد مدیریت و مقابله با بیماری کرونا استان مرکزی در اراک، افزود: تجارب ماه‌های قبل نشان داده که دورهمی و تجمع انسانی به‌ویژه در محیط‌های سربسته یکی از راه‌های انتقال ویروس کرونا است و مردم باید آگاه باشند که برای چند ساعت دورهمی یلدا باعث نشوند زبانه‌های کرونا دوباره شعله‌ور شود.

وی بیان کرد: اکثر خانواده‌ها موضوع کرونا را جدی گرفته و موارد را رعایت می‌کنند و  همه تلاش‌ به کار گرفته شده تا عده اندک سهل‌انگار نیز با اعمال  محدودیت‌ها و سختگیری‌ها باعث نشوند دیگران در خطر بیماری قرار بگیرند.

استاندار مرکزی ادامه داد: بر اساس تصمیم ستاد مدیریت کرونا این استان منع تردد شبانه از ساعت ۲۱ شب تا چهار بامداد در روزهای پنجشنبه و جمعه (۲۸ و ۲۹ آذرماه) در همه شهرهای استان مرکزی اعمال می‌شود اما این محدودیت و تکلیف برای تردد در روزهای شنبه و یکشنبه هفته آتی (۳۰ آذر و اول دی ماه) از ساعت ۲۰ شب تا چهار بامداد در همه شهرها اعمال می‌شود و پلیس راهنمایی و رانندگی موظف است با مشاهده هر تخلف اعمال قانون کند.

آقازاده اظهار داشت: فعالیت اصناف در همه گروه‌های شغلی به جز مراکز درمانی، داروخانه‌ها و بهداشت و درمان در روزهای شنبه و یکشنبه در همه شهرهای استان مرکزی از ساعت ۱۹ عصر تعطیل است و با متخلفان در این راستا نیز برخورد قاطع صورت می‌گیرد.

وی عنوان کرد: اعمل محدودیت‌های ۲ هفته‌ای آذرماه امسال باعث شده که اکنون شمار مبتلایان ، موارد ابتلا، بستری، خدمات سرپایی و فوت در هفته چهارم آذرماه  ۸۰ درصدی کمتر شود اما هنوز شرایط شکننده است و انتظار است که مردم با رعایت دستورات بهداشتی در یلدا و همراهی با تکالیف وضع شده ستاد کرونا کمک کنند تا موقعیت تثبیت شده همچنان باقی بماند و دوباره استان در وضعیت بحران قرار نگیرد.

استاندار مرکزی افزود: اجرای طرح قرارگاه شهید سلیمانی یکی از اقدامات موفق در راستای بهبود وضعیت کرونا در استان مرکزی است.

آقازاده عنوان کرد: هفته آتی و در روزهای اعمال محدودیت های شدید یلدا، تیم پرسپولیس برای قهرمانی رقابت‌های آسیایی بازی دارد که امید می‌رود در صورت قهرمانی،  مردم در خانه‌ها بمانند و از تجمع در خیابان‌ها خودداری کنند و تدابیر لازم نیز در این خصوص در استان مرکزی اندیشیده شده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: برابر اعلام ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا، قنادی‌ها در گروه شغلی یک قرار گرفته و آرایشگاه‌های زنانه و آموزشگاه‌های آزاد موسیقی هم در گروه شغلی ۲ قرار گرفته‌اند اما پروتکل‌های سختی برای فعالیت آرایشگاه‌های زنانه در نظر گرفته شده که از سوی صنف مربوطه اطلاع رسانی می‌شود.

«بهروز اکرمی» افزود: تنها راه مقابله با ویروس کرونا، رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی تک تک افراد جامعه است و تجربه همکاری ۲ هفته گذشته اثرات خود را امروز به خوبی نشان داده است و این بیماری در استان کنترل شده است.

وی بیان کرد: انتظار است مردم مصوبات ستاد مدیریت کرونا را در شب یلدا به خوبی رعایت کنند و بدانند که هر تصمیمی گرفته می‌شود تنها برای حفظ جان و سلامت مردم است.

معاون هماهنگ کننده سپاه روح‌الله استان مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: در راستای اجرای طرح قرارگاه شهید سلیمانی، یک‌هزار و ۱۵۶ تیم سازماندهی شده که ۶۴۰ تیم عملیاتی شده است.

سرهنگ پاسدار «محمد گودرزی» افزود: : ۱۰۰ تیم در راستای این طرح به صورت پرستاری در مراکز درمانی، ۱۰۵ تیم همیار بیمار، ۶۵ تیم در امر کفن و دفن از سوی بسیج طلاب و ۲۴۶ تیم خدماتی در بیمارستان‌ها فعالیت دارند.

وی بیان کرد: اجرای این طرح، هم افزایی بیم مسئولان استانی و شهرستانی، حذف موازی کاری و فعالیت گسترده مردم در مهار این بیماری به خوبی به منصه ظهور رسانده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: ۶۴۳ تست تشخیصی در راستای اجرای طرح قرارگاه شهید سلیمانی در استان مرکزی انجام شده که  ۵۶۰ مورد در شهرستان‌های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک، ۵۹ مورد مربوط به دانشکده علوم پزشکی ساوه و ۲۴ مورد مربوط به دانشکده خمین است.

دکتر سید «محمد جمالیان» افزود: از مجموع این تست‌های تشخیصی  ۱۰۰ مورد مثبت شناسایی شده است.

وی بیان کرد: تجربه چند ماه قبل در خصوص ویروس کرونا نشان می‌دهد که هرچه رعایت از سوی مردم مورد توجه قرار گیرد آمار ابتلا، بستری و فوت ناشی از این ویروس کاهش پیدا می‌کند و هرجا رعایت پروتکل های بهداشتی مورد بی توجهی قرار گرفته آمارها افزایش یافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: نباید با  سهل انگاری در شب یلدا فرصت دوباره به شیوع کرونا داد و انتظار است همه مردم این شب را در منازل خود و به صورت تک خانوادگی برگزار کنند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: موارد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی در هفته چهارم آذرماه نسبت به هفته چهارم آبان‌ماه ۷۷ درصد کاهش داشته است.
دکتر «علی علیمحمدی» افزود: این کاهش در شهرستان آشتیان ۹۴ درصد، اراک ۸۴ درصد، تفرش ۷۸ درصد، خنداب ۷۷ درصد، دلیجان ۵۵ درصد، شازند ۲۹ درصد، فراهان ۷۰ درصد، کمیجان ۴۹ درصد ، محلات ۸۴ درصد، زرندیه ۶۳ درصد، ساوه ۷۹ درصد و خمین ۳۱ درصد بوده است.
وی بیان کرد: شهرستان آشتیان از هفته چهارم آبان‌ماه تاکنون بیشترین کاهش موارد ابتلا را داشته و از ۳۱ مورد به ۲ مورد رسیده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: شمارد موارد بستری آشتیان در این مدت ۱۰۰ درصد، اراک ۸۴ درصد، تفرش ۱۰۰ درصد، خنداب ۱۰۰ درصد، دلیجان ۶۰ درصد، شازند ۵۰ درصد، فراهان ۱۰۰ درصد، کمیجان ۵۷ درصد، محلات ۵۰ درصد، زرندیه ۷۸ درصد، ساوه ۸۷ درصد و خمین ۴۱ درصد کاهش داشته و در مجموع استان مرکزی در موارد ابتلا ۸۱ درصد کاهش داشته است.
دکتر علیمحمدی عنوان کرد: موارد فوت  ناشی از ویروس کرونا در استان مرکزی در هفته چهارم آذرماه امسال نسبت به هفته چهارم آبان‌ماه با کاهش ۷۱ درصدی همراه بوده است.
وی عنوان کرد: موارد فوت بر اثر ابتلا به این ویروس در این مدت در آشتیان ۷۵ درصد، در اراک ۶۱ درصد، در تفرش ۱۰۰ درصد، در خنداب ۶۷ درصد، در دلیجان ۸۶ درصد، در شازند ۱۰۰ درصد، در فراهان ۱۰۰ درصد، در کمیجان ۵۷ درصد، در زرندیه ۱۰۰ درصد، در ساوه ۵۷ درصد و در خمین ۸۶ درصد بوده است.

استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است و نخستین مورد مثبت ویروس کرونا در این استان، اول اسفندماه پارسال پس از قم به ثبت رسیده است.

بر اساس اعلام «سیما سادات لاری» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از ظهر دیروز (سه‌شنبه) تا ظهر امروز (چهارشنبه) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هفت هزار و ۶۰۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده است که از این تعداد یک‌هزار و ۱۵۷ نفر در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند.

مجموع آمار مبتلایان قطعی در ایران از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون به یک میلیون و ۱۳۱ هزار و ۷۷ نفر رسیده است.

در ۲۴ گذشته، ۲۱۳ تن از مبتلایان به ویروس کرونا نیز جان خود را از دست داده‌اند که آمار جان باختگان این بیماری در ایران تاکنون به ۵۲ هزار و ۸۸۳ نفر رسیده است.