همدان- ایرنا- رئیس حوزه هنری همدان با اشاره به انتشار ۲۲ جلد از کتب دانشنامه استان همدان، خواستار حمایت مسئولان به ویژه متولیان فرهنگی برای خریداری آثار تولید شده و رونق چرخه اقتصاد بخش فرهنگ و هنر استان شد.

«سید محمدباقر حسینی» روز پنجشنبه در دیدار با رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان همدان، اظهار داشت: فروش عمومی کتابهای منتشر شده را در دستور کار قرار داده ایم اما انتظار ما از دستگاه های فرهنگی حمایت مالی از این فعالیت ها و خرید محصولات است.

او اضافه کرد: کتابهای منتشر شده ویترینی است، اما برای فروش عمومی این آثار با جلد شومیز و ارزانتر تولید می‌شود تا دوستداران کتاب توان خرید محصولات را داشته باشند.

رئیس حوزه هنری استان همدان گفت: دانشنامه مخاطب عام دارد و به دنبال این نیست که صرفا نیاز پژوهشی عمیق جامعه را برآورده کند، زیرا پژوهشگر حرفه‌ای از هر راهی نیاز خود را برآورده می‌کند اما شهروند عادی به دلایل مختلف برای رسیدن به اهداف خود نیازمند منابع آسان و در دسترس است.

حسینی به افزایش کتابهای دانشنامه از ۱۱۰ به ۳۰۰ جلد کتاب خبر داد و گفت: همدان دارای ظرفیت های بسیاری است و استقبال اساتید و پیشکسوتان عرصه فرهنگ و تاریخ این دیار انگیزه و اشتیاق ما را برای غنی و قوی تر کردن مجموعه دانشنامه چند برابر کرده است.

به گفته وی، تاکنون کار تالیف و پژوهش ۸۰ جلد از دانشنامه به اتمام رسیده، به طوری که برخی در مرحله اصلاح، ویراستاری و صحافی هستند و تعدادی هم در ترافیک چاپ و نشر انتظار می‌کشند. 

رئیس حوزه هنری استان همدان خاطرنشان کرد: اگر چه شیوع کرونا بسیاری از برنامه های حوزه هنری را کمرنگ کرده، اما کار چاپ و نشر دانشنامه با همت والای نویسندگان و محققان در حال انجام است به طوری که به تازگی کتاب «تاریخ مطبوعات استان همدان» به عنوان بیست و دومین اثر مکتوب روانه بازار شد. 

او افزود: علاوه بر آثار مکتوب، پنج آلبوم موسیقی لری، ترکی، کردی و همدانی و سه فیلم مستند در مجموعه دانشنامه تولید شده که آثار فاخری در زمینه داشته های فرهنگی این دیار محسوب می شوند. 

حسینی یادآور شد: تا پایان سال با چاپ کتابهایی مانند جلد سوم «اصطلاحات و واژه های همدانی»، «تاریخ مساجد همدان»، جلد دوم «خانه های قدیمی همدان»، «سفال همدان»، «کاروانسراهای همدان»، «هیات های مذهبی» و «فرهنگ مردم همدان و آثار تاریخی» آثار مکتوب دانشنامه را به ۳۰ جلد می‌رسانیم.

وی با بیان اینکه حوزه هنری در بخش ادبیات پایداری به اسطوره های دفاع مقدس و ایثارگران جبهه و جنگ استان توجه ویژه دارد، گفت: کتاب «حدیث حاضرغایب» روایت دلاوری های سردار شهید حسین همدانی، «هما» ناگفته های همسر شهید محسن امیدی و «دوماشال» خاطرات رزمنده ای به نام ماشالله نمونه هایی از جمله این آثار هستند.

رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان همدان نیز در این نشست، دانشنامه را بستری برای کمک به اقتصاد فرهنگ دانست و گفت: پیشگام شدن حوزه هنری برای تهیه و تدوین این کار علمی و پزوهشی بسیار ارزنده است. 

«محسن فتاحی» افزود: همدان به پشتوانه قدمت در ادوار و اعصار مختلف تاریخی ذخیره گاه فرهنگی کشور محسوب می‌شود و نیازمند تولیدات پژوهشی است. 

او با بیان اینکه عده‌ای از پژوهشگران به دلیل نبود بسترهای پژوهشی به این مقوله وارد نشده‌اند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این بستر به کمک حوزه هنری فراهم شده تا محققان پژوهش خود را در زمینه های مختلف تاریخ، فرهنگ و تمدن همدان انجام دهند.

فتاحی با بیان اینکه دانشنامه یک اتفاق بزرگ و کار فاخر فرهنگی برای این دیار است که می تواند تاریخ، تمدن و فرهنگ همدان را به خوبی به نمایش بگذارد، گفت: خبرگزاری جمهوری اسلامی با اشتیاق آمادگی لازم برای معرفی آثار تولید شده در قالب های مختلف را به مخاطبان دارد.