شیرا-ایرنا- معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر هیچگونه محدودیتی در درمان اعتیاد و اشتغال برای معتادان بهبود یافته وجود ندارد.

فاطمه رضوان‌مدنی، پنجشنبه در حاشیه بازدید از مرکز جامع درمانی و بازتوانی معتادان در استان فارس با بیان اینکه طرح‌های مختلف درمان اعتیاد و بازتوانی معتادان در ۲۰ سال گذشته شکست خورده است، اظهار داشت: سازمان بهزیستی با بررسی راهکارهای ۲ دهه اخیر و روش‌های مختلف درمانی، در نهایت به این نتیجه رسید که چون دلیل اعتیاد افراد با هم متفاوت است، درمان‌ها نیز با یکدیگر تفاوت دارد و باید تحت پوشش مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد باشد.

وی، توجه به شخصیت فرد را عنصری مهم در درمان از طریق مراکز جامع درمان و بازتوانی برشمرد و افزود: این نوع درمان، پرهیزمدار است و در قالب انجام آن، فرد معتاد نخست، ۱۵ روز سم‌زدایی می‌شود و پس از آن، سه‌ماه و نیم در مجموعه اقامت خواهد داشت تا جنبه‌های مختلف درمان او از ابعاد روانشناسی، جامعه‌شناسی، مددکاری، آموزش و اشتغال تکمیل شود.

رضوان مدنی، با بیان اینکه فرد درمانگر با عنوان "مدیرِ مورد" در این سیستم شناخته می‌شود، گفت: مدیر مورد، فرد معتاد را تا آخرین مرحله درمان یعنی در مدت چهار ماه همراهی می‌کند و در کنار درمان، اشتغال و حرفه‌آموزی وی نیز مدنظر قرار می‌گیرد.

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: افراد پس از جلسه‌های آموزشی اشتغال و حرفه‌آموزی، تا یک سال با "مدیر مورد" در تماس هستند و به وضعیت آنها همراه با مداخله خانواده رسیدگی می‌شود.

وی، با اشاره به اینکه حمایت‌های مالی برای اشتغال‌ این افراد در نظر گرفته شده است، افزود: وام‌ ۵۰ میلیون تومانی با بهره چهار درصد به افرادی تعلق می‌گیرد که خود اشتغال فردی ایجاد کنند، همچنین برای پرداخت حق بیمه خویش‌فرمایی به آنها کمک‌هایی خواهد شد، افزون براین کارفرمایانی که از افراد بهبودیافته از اعتیاد در کارگاه خود بهره گیرند واجد شرایط دریافت وام می‌شوند و به آنها در زمینه پرداخت حق بیمه نیز کمک خواهد شد.

رضوان مدنی، همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به پیشنهاد سازمان بهزیستی برای بیمه شدن خدمات مشاوره‌ای به‌ویژه برای معتادان در بودجه ۱۴۰۰ اشاره و بیان کرد: از آنجا که خدمات مشاوره‌ای ضروری و در عین حال، پر هزینه و لازم است، درحال رایزنی هستیم که افراد زیر پوشش بیمه‌های مختلف بتوانند از این خدمات بهره‌مند شوند.

در حاشیه این نشست از فصل‌نامه تخصصی داخلی اداره کل بهزیستی استان فارس رونمایی شد.

مرکز جامع درمانی و بازتوانی معتادان برای نخستین بار در سال ۹۸ در استان اصفهان و کرمانشاه به صورت آزمایشی دایر شد. پس از بررسی و مطالعه مقرر شد این طرح در سال ۹۹ در همه استان‌ها اجرایی شود. براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در دی ماه امسال ۲۰ مرکز جامع درمان و بازتوانی معتادان در کشور راه‌اندازی می‌شود تا درمان اعتیاد به شکلی جدی و کامل صورت گیرد.