به گزارش ایرنا، هلیلان آخرین شهرستان ایلام بود که نمونه کرونا در هفته نخست اردیبهشت ماه سال جاری در آن شناسایی شد و از آن تاریخ به بعد زنگ خطر ابتلا، بستری و فوتی کرونا در این شهرستان نیز به صدا درآمد.
طبق آمار های منتشر شده دانشگاه علوم پزشکی ایلام، در این شهرستان از زمان آغاز شیوع کرونا تاکنون ۴۸۵ ابتلا، ۲۳ بستری و سه فوتی ناشی از کرونا به ثبت رسیده است و ۴۷۷ نفر نیز بهبود یافته است.
هلیلان، کمترین آمار ابتلا به کرونا را در استان ایلام داراست
فرماندار هلیلان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با وجود اینکه هلیلان در بین سه استان ایلام، لرستان و کرمانشاه قرار دارد و احتمال افزایش مبتلایان در این شهرستان بسیار زیاد است، اما با تلاش مجموعه فرمانداری، مدیریت شبکه بهداشت و مشارکت مردم، وضعیت کرونا همچنان زرد و کمترین آمار ابتلا، بستری و فوتی کرونا در استان مربوط به این شهرستان است.
سعید شهبازی افزود: از اصناف، بازاریان و مردم سطح شهرستان خواستاریم که در اجرای طرح غربالگری محله به محله کرونا ( طرح شهید حاج قاسم سلیمانی ) نیز بیشترین همکاری را داشته باشند.
فرماندار هلیلان روند اعمال محدودیت های کرونا و اجرای طرح شهید سلیمانی در این شهرستان را مثبت و رضایت بخش ارزیابی کرد و افزود: بازدیدهای روزانه از اصناف، بازاریان و آرامستان های سطح شهرستان همچون گذشته توسط دستگاههای نظارتی بهداشت و درمان، فرمانداری و نیروی انتظامی همچنان در حال انجام است.
شهبازی تاکید کرد: ادارات نباید به ارباب رجوعی که فاقد ماسک است، خدمت ارایه و کارکنان ادارات نیز باید پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی را با دقت رعایت کنند.
فرماندار هلیلان با بیان اینکه مدیران سطح شهرستان نباید در دورکاری کارکنان سلیقهای عمل کنند، افزود: شرایط دورکاری به عنوان مصوبه استانی و کشوری ستاد کرونا در هلیلان نیز اجرا میشود.
به گفته شهبازی برای مقابله با کرونا و نظارت دقیق و منسجم بر محدودیت ها در هلیلان، گروهی متشکل از نماینده فرماندار، کارشناس مرکز بهداشت، نماینده اصناف و بخشدار مرکزی در شهرستان فعال شده است و این گروه در بازدیدهای دورهای خود از نانواییها و مراکز خرید سطح شهرستان ضمن نظارت بر رعایت پروتکلها در صورت تخلف برخورد قانونی و در صورت نیاز این مراکز را پلمب میکنند.
فرماندار هلیلان با بیان اینکه هرگونه گردهمایی و تجمعات در آرامستانها و مراسمات عزا همچنان ممنوع است، گفت: طی ماه های گذشته در نشست های متعددی که با بزرگان، معتمدین، شورا ها و دهیاران روستاهای شهرستان برگزار شده بر عدم برگزاری تجمعات در آرامستان ها تاکید شده است.
شهبازی در خصوص بازرسی از باشگاه های سطح شهرستان نیز اضافه کرد: هر هفته به صورت مستمر از باشگاه های خصوصی، دولتی و پمپ بنزین که احتمال تجمع در این مناطق و ابتلا به کرونا بالاست بازدید شده و تذکرات لازم داده می شود.
وی با ذکر این مطلب که ۵۱ درصد مبتلایان به کرونا مربوط به دورهمی های خانوادگی است، از مردم شهرستان خواست: برای حفظ سلامت خود و خانواده، دورهمی های خانوادگی شب یلدا امسال را برگزار نکنند.
میزان بروز کرونا در هلیلان پایین تر از میانگین استان است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه میزان بروز کرونا در هلیلان پایین تر از میانگین استان است، گفت: هلیلان با ثبت ۲۹ مبتلا در هر یک هزار نفر پایین ترین میزان ابتلا به کرونا استان را به خود اختصاص داده است.
دکتر جمیل صادقی فر افزود: میزان بروز کرونا به ازای هر یک هزار نفر در استان ایلام ۴۰ مبتلاست که امیدواریم با همکاری مردم در اجرای محدودیت ها و رعایت پروتکل های بهداشتی میانگین استانی نیز کاهش یابد.
وی در خصوص میزان فوت در هر ۱۰ هزار نفر شهرستان هلیلان اضافه کرد: میزان فوت در ۱۰ هزار نفر شهرستان نیز عدد ۲ و در مقایسه با متوسط استان که عدد ۱۱ بوده پایین تر است.
دکتر صادقی فر در تشریح وظایف تیم های حمایتی طرح شهید سلیمانی هلیلان گفت: وظیفه تیم های حمایتی تامین اقلام معیشتی، ضدعفونی و حفاظتی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خصوص تجهیز حوزه بهداشت و درمان شهرستان هلیلان نیز افزود: بخش دیالیز و اورژانس مرکز جامع سلامت شهر توحید با اعتبارات وزارتی و استانی و کمک های دانشگاه علوم پزشکی تجهیز می شود.
وی یادآور شد: بنیاد مستضعفان نیز برای ساخت سه خانه بهداشت در روستاهای شاران، دارپروشه و پیامن و ۲ پایگاه اورژانس در پیازآباد زردلان و شهر توحید در شهرستان هلیلان حدود ۲۵ میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده است.
صادقی فر به اقدامات صورت گرفته از زمان تصویب تشکیلات شبکه بهداشت و درمان در هلیلان اشاره کرد و افزود: ۲ مرکز جامع سلامت در شهر توحید و پیازآباد منطقه زردلان با اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال با تامین کادر پزشک خانواده شامل پزشک، ماما، مراقب سلامت در این شهرستان راه اندازی شده است.
وی اضافه کرد: مرکز فوریت های پزشکی پل سیمره هلیلان نیز با اعتباری بالغ بر ۲۸ میلیارد ریال که شامل سه میلیارد ریال برای ساخت ساختمان مرکز اورژانس، پنج میلیارد ریال برای تجهیزات پایگاه و ۲۰ میلیارد ریال نیز برای خرید آمبولانس پیشرفته تیپ سی با تمام امکانات و تجهیزات به بهره برداری رسید.
معاون دانشگاه علوم پزشکی استان تاکید کرد: هدف این دانشگاه تخصیص اعتبارات جهت تقویت حوزه سلامت و همچنین تسریع توسعه در بخش بهداشت و درمان هلیلان است.
وی با قدردانی از عملکرد مدیریت بهداشت و درمان هلیلان افزود: این مجموعه با ترکیبی از نیروهای با انگیزه و توانمند توانسته بهترین عملکرد را در حوزه درمان به ویژه مدیریت و کنترل کرونا در شهرستان داشته باشد.
غربالگری محلات طرحی هدفمند برای قطع زنجیره کرونا در هلیلان
مدیر شبکه بهداشت و درمان هلیلان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: غربالگری محله به محله طرحی جامع، کامل و هدفمند برای کاهش بستری و قطع زنجیره کرونا در شهرستان هلیلان است.
دکتر فاطمه کریمی افزود: مهم ترین هدف اجرای غربالگری محله به محله( طرح شهید حاج قاسم سلیمانی) بیماری یابی فعال و تسریع در شناسایی مبتلایان به کرونا در شهرستان است.
وی در خصوص تعداد تیم های طرح شهید سلیمانی در هلیلان نیز گفت: ۳۵ تیم حمایتی، ۱۸ تیم مراقبتی، ۵ تیم نظارتی و ۲ تیم مراقبت در منزل در طرح شهید سلیمانی با مشارکت سایر دستگاهها بصورت محله محور و خانواده محور و همچنین با شعار مدیریت و کنترل اپیدمی کرونا در حال فعالیت هستند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان هلیلان از غربالگری حضوری و تلفنی ۴۲ درصد خانوارها و ۴۳ درصد جمعیت شهرستان پس از گذشت ۲ هفته از اجرای طرح شهید سلیمانی خبر داد و افزود: ۸۱ بیمار جدید واگیر و غیر واگیر در این غربالگری ها شناسایی و اقدامات لازم برای درمان و مراقبت از آنان اتخاذ شد.
وی اضافه کرد: همچنین ۲۳ بیمار مشکوک به کرونا در این غربالگری ها نیز شناسایی و رپید تست کرونا توسط تیم مراقبت در منزل برای آنان انجام گرفت که از این تعداد پس از انجام تست ۲ فرد مبتلا به کرونا برای انجام مراقبت به خانه بهداشت معرفی شدند.
کریمی در خصوص خدمات حمایتی در حین غربالگری نیز یادآور شد: ۳۰ نفر در حین انجام غربالگری محلات در هلیلان برای دریافت بسته حمایتی به تیم های مربوطه معرفی شدند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان هلیلان تصریح کرد: تعداد ۴۰ بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی توسط تیم های نظارتی محلی و ۸ بازدید مشترک توسط تیم های نظارتی ستاد صورت گرفته است.
کریمی با بیان اینکه اولویت غربالگری محلات با گروه آسیب پذیر، ماداران باردار و افراد دارای بیماری زمینه ای است، افزود: این گروه به دلیل اینکه بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و درمان آنان نیز به طول می انجامد باید از سوی ناظرین بیشتر مورد مراقبت قرار گیرند.
دبیر قرارگاه طرح شهید سلیمانی هلیلان از مردم، اصناف، بازاریان شهرستان خواست که در اجرای طرح غربالگری محلات بیشرین همکاری را با نیروی های حمایتی، نظارتی و مراقبتی شهرستان داشته باشند.
وی با اشاره به هماهنگی و همکاری اعضای قرارگاه عملیاتی شهید سلیمانی افزود: تعامل و همکاری بسیار خوبی بین مجموعه فرمانداری، شبکه بهداشت و سایر ادارات برای کنترل، مدیریت و قطع زنجیره کرونا در شهرستان وجود دارد.
به گزارش ایرنا، پس از ارتقا هلیلان از بخش به شهرستان در بهمن ماه سال گذشته، شبکه بهداشت و درمان این شهرستان جزو نخستین دستگاههایی بود که تشکیلات آن شکل گرفت و مستقل شد.
هم اکنون پس از گذشت ۸ ماه از استقرار شبکه بهداشت در این شهرستان، ۲ مرکز جامع سلامت و یک پایگاه فوریت های اورژانس با تامین نیروی انسانی در هلیلان به بهره برداری رسیده است.
بیش از یک هزار و ۱۲۲ تیم مراقبت در منزل، مراقبت رهگیری، نظارتی و حمایتی با بیش از ۴ هزار و ۹۵ عضو در قالب طرح شهید سلیمانی ( غربالگری محله به محله کرونا ) در سراسر استان ایلام فعال هستند.