محمدسعید سیف روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره افزایش تعداد فرصتهای مطالعاتی داخل کشور اعضای هیأت علمی اظهار داشت: سال گذشته تعداد اعضای هیأت علمی که از فرصت های مطالعاتی داخل کشور استفاده کردند روی عدد ۵۰ بود اما این تعداد در سال جاری به ۱۱۴ نفر افزایش یافت.
وی با اعلام افزایش استقبال اعضای هیأت علمی از فرصت های مطالعاتی داخل کشور گفت: یکی از کانال های توسعه ارتباطات با جامعه، حضور اعضای هیأت علمی در قالب همین فرصت های مطالعاتی برای شناخت، آسیب شناسی و شروع همکاری ها است.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم با بیان اینکه فرصت های مطالعاتی در رشته های مهندسی، علوم انسانی، هنر، کشاورزی، علوم پایه و دیگر رشته های دانشگاهی در حال انجام است، تاکید کرد: دستگاه هایی مانند شهرداری ها، فرمانداری ها، بهزیستی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما در این فرصت های مطالعاتی به دنبال رشته هایی غیر از فنی مهندسی هستند و دانشگاه ها در این زمینه باید این دستگاه ها تعامل کنند.
سیف خاطرنشان کرد: به منظور تقویت و برقراری ارتباط منسجم دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با بخش های جامعه، صنعت و عملیاتی کردن یافته های اعضای هیأت علمی همچنین آشنایی با نیازهای واقعی این دو بخش، آیین نامه فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی در جامعه و صنعت تدوین و ابلاغ شد.
وی همچنین با اشاره به نحوه استفاده اعضای هیأت علمی از فرصت های مطالعاتی داخل کشور یادآور شد: اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور برای ثبت درخواستها، محورهای همکاری، همچنین اطلاع از نیازهای فرصت مطالعاتی شرکتها و دستگاههای اجرایی به سایت دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به آدرس الکترونیکی https://industry.msrt.ir/fa/page/۱۴۳۵ مراجعه کنند.
به گفته مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، فرصت های مطالعاتی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مراکز علمی در جامعه و صنعت، زمینه مناسبی برای ارتباط بهتر دانشگاه و صنعت، گسترش همکاری های پایدار علمی، پژوهشی، رفع مشکلات علمی و تخصصی واحدهای عملیاتی فراهم می کند.
وی درباره نحوه حضور اعضای هیأت علمی در این فرصت ها گفت: در فرصت مطالعاتی داخل کشور، عضو هیأت علمی در واحد عملیاتی دولتی یا غیردولتی (شامل بخشهای صنعتی، اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی، خدماتی و کشاورزی) حضور مییابد. واحد عملیاتی میتواند شامل وزارتخانه ها، دستگاه های اجرایی، تشکل های بخش خصوصی، بنگاه ها یا سازمان های فرهنگی و صنعتی، واحدهای پژوهش و توسعه، اقتصادی یا خدماتی دولتی یا غیردولتی باشد.
سیف با اشاره به مدت زمان حضور اعضای هیأت علمی در این طرح خاطرنشان کرد: بر اساس آیین نامه طرح فرصت های مطالعاتی، استادان با موافقت دانشگاه می توانند بین ۳ تا ۶ ماه به واحدهای اقتصادی و صنعتی مأمور شده و برای بهبود کیفی و عملیاتی واحدهای فوق همکاری کنند.
به گزارش ایرنا، فرصت های مطالعاتی اعضای هیأت علمی در جامعه و صنعت که برای نخستین بار در سال ۹۲ کلید خورد، روی عدد ۱۴ بود، این آمار در سال ۹۳ به هشت نفر، در سال ۹۴ به هفت نفر، در سال ۹۵ به هشت نفر، در سال ۹۶ به ۱۷ نفر، در سال ۹۷ به ۵۰ نفر و در سال ۹۸ به ۱۱۴ نفر افزایش یافت. آمار فرصت مطالعاتی سال ۹۹ در پایان سال اعلام می شود.
همچنین منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پیش از این اعلام کرده بود اعضای هیأت علمی استخدامی در دوره پیمانی از ابتدای سال ۹۸ به بعد باید ۶ ماه برای دریافت حقوق از دانشگاه در بخش صنعت، فرصت های مطالعاتی بگذرانند، سپس درخواست رسمی شدن ارائه دهند.