به گزارش ایرنا از اداره کل پزشکی قانونی استان تهران، مهدی فروزش روز شنبه افزود: در هشت ماهه امسال ۶۶ هزار و ۲۹۰ نفر به دلیل آسیب های ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان تهران مراجعه کرده اند که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸ که ۷۱ هزار و ۷۴۶ نفر اعلام شده بود ۸ درصد کاهش یافته است.
وی گفت: از تمام مراجعان به دلیل آسیب های ناشی از نزاع در هشت ماهه امسال ۴۲ هزار و ۸۷۶ نفر مرد و ۲۳ هزار و ۴۱۴ نفرزن بودند.
توصیه پزشکی قانونی به مراجعان نزاع
پزشکی قانونی به مراجعه کنندگان نزاع به مراکز پزشکی قانونی توصیه کرده است: ظاهر خون آلود تاثیری در صدور نظریه کارشناسی توسط پزشکی قانونی ندارد، آنچه مبنای صدور نظریه کارشناسی در خصوص جراحات است، نوع جراحت و عمق آن است بنابراین، معاینه دقیقتر ضایعات، نیازمند تمیز بودن موضع و بررسی دقیق آن توسط کارشناسان پزشکی قانونی است.
در ادامه این توصیهها آمده است: دیگر چیزی به نام طول درمان در پزشکی قانونی تعیین نمیشود و این هم یکی دیگر از باورهای نادرست به یادگار مانده از گذشته است.
برای صدور نظریه کارشناسی درخصوص صدمات ناشی از نزاع توسط سازمان پزشکی قانونی ارائه معرفی نامه از مراجع قضایی و یا کلانتری الزامی است.
پزشکی قانونی همچنین تاکید کرده است: در مواردی برای بررسی دقیقتر جراحات و یا عوارض صدمات نیازمند اخذ مشاوره، تصویربرداری و یا سایر اقدامات پاراکلینیک هستیم و این امر برای حفظ حقوق مراجعه کنندگان و اظهار نظر دقیق در خصوص صدمات است، بنابراین صبر و شکیبایی بیشتر مراجعان را میطلبد.
در صورت وجود جراحات و صدمات عمده و تهدید کننده، فرد میتواند پس از انجام اقدامات درمانی به پزشکی قانونی مراجعه کند و سوابق اقدامات انجام شده از سوی پزشکی قانونی از مرجع درمان کننده اخذ خواهد شد تا حقی از فردی ضایع نشود.