به گزارش امروز (شنبه) ایرنا، «عباس خامه یار» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آستانه حلول سال نوی مسیحی، با کاردینال بشاره الراعی رهبر مارونیهای لبنان در محل اقامتگاه وی در "بکرکی" بیروت، دیدار کرد.
در این دیدار که بر اساس گزارش رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بیروت پنجشنبه گذشته انجام شده، خامه یار با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران در ایجاد رابطه حسنه با تمام طوایف و گرایشهای دینی و مذهبی جامعه لبنان، سالروز تولد حضرت مسیح(ع)، پیامبر صلح، محبت و دوستی را به وی و تمام مسیحیان تبریک گفت.
وی همچنین ضمن تسلیت به رهبر مارونیهای لبنان به مناسبت انفجار بندر بیروت و خسارتی که به بار آورد، گزارشی از ابراز همبستگی هموطنان ایرانی، پس از این حادثه به وی ارائه کرد و گفت: ایرانیها با روشن کردن شمع در برابر سفارت لبنان در تهران و پارکها و ابراز احساسات بیشائبه، نهایت همدردی خود را با مردم لبنان نشان دادند و شهرداری تهران نیز با نورپردازی تصویر پرچم لبنان بر روی برج آزادی و برج میلاد، یکپارچگی ملت و دولت ایران را در این حادثه نسبت به لبنانیها نشان داد.
خامه یار افزود: جمهوری اسلامی علاوه بر ارایه کمک های درمانی و ایجاد بیمارستانهای صحرایی در بندر بیروت، یکی از اقدامات فرهنگی و هنری ایران در همین راستا را اجرای قطعه موسیقی با عنوان" بیروت درد تو درد من است " توسط ارکستر سمفونی ملی ایران با رهبری هنرمند مسیحی - لبنانی " آندره الحاج" عنوان کرد که با استقبال گستردهای در دو کشور و رسانههای لبنانی روبرو شد و از سوی رئیس جمهوری این کشور نیز پیام تشکری به همین منظور ارسال شد.
خامه یار همچنین درباره کمکهای انسان دوستانه افراد نیکوکار در ایران به مردم لبنان، در سایه شیوع «ویروس کرونا» اشاره نمود و اضافه کرد: به رغم تمام تحریمهای ظالمانه و فشارهای اقتصادی، ما شاهد بسیج عمومی مردم در ایران جهت کمک به هموطنان خود بودیم و نیز کمک مؤمنان به همنوعان خود را در تمام نقاط دیگر جهان نیز شاهد بودیم. از سوی دیگر هیچ بیماری در ایران خارج از بیمارستان نمانده و به رغم تحریمهای ظالمانه غربی ها و بویژه آمریکائیها در خصوص خرید دارو، کشورمان توانست به سرعت با تولید برخی داروها، این نقص را مرتفع کند و حتی «کیتهای تشخیص زودهنگام کرونا» را نیز تولید نمود و توانست آنرا به برخی از کشورهای حتی غربی همچون آلمان صادر نماید.
رایزن فرهنگی ایران در بیروت سپس گزارشی از وضعیت مسیحیان ایران ارائه نموده و گفت: مسیحیان ساکن ایران با آزادی کامل تمام مناسبتهای دینی خود را در ایران برگزار میکنند و چند نماینده نیز در مجلس شورای اسلامی دارند. وجود ۳۰۰ کلیسا در ایران که قدمت برخی از آنها به یک هزار سال نیز میرسد، گواهی بر این امر است.
خامه یار در ادامه با تأکید بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از ترکیب دینی و مذهبی موجود در مشرق زمین گفت: ما از این تنوع و از این «موزاییک رنگارنگ» زیبای دینی و مذهبی حمایت میکنیم و با خون خود نیز پس از ورود تروریستها به موصل و سوریه نشان دادیم که همچنان بر حمایت از تمام گروههای دینی و مذهبی در منطقه در برابر تروریستها، پای بند هستیم.
رایزن فرهنگی ایران در لبنان از "مار پطرس بشاره الراعی" جهت سفر به ایران و بازدید از اماکن تاریخی و مقدس مسیحیان و دیدار با آنها دعوت کرد.
وی سپس با تقدیم چند نمونه از کارت پستالهای سال نوی جدید که مزین به تصویر کلیساهای مختلف ایران است، به شرح و توضیح در مورد آنها و وضعیت کلیساها و قدمت تاریخی آنها پرداخت و در ادامه دیوان شعر «عمر خیام» ترجمه شده به زبان انگلیسی، عربی و فرانسوی و نیز کتابهایی از تاریخ هنر ایران، تاریخ ادبیات فارسی و گزیدهای از تاریخ ایران را به وی اهدا نمود.
پس از آن، یکی از صنایع دستی هنرمندان اصفهانی به بشاره الراعی اهدا شد که مورد تحسین وی قرار گرفت و الراعی دستور نصب آن را در موزه کلیسا مارونی داد.
رهبر مارونیهای لبنان نیز دو جلد کتاب درباره اماکن مقدس مسیحیان لبنان به رایزن فرهنگی ایران اهدا نمود و سپس به شرح و توضیح تصاویر روی جلد کتاب پرداخت.
کاردینال الراعی در ادامه از رایزن فرهنگی ایران درباره نحوه کنترل همهگیری کرونا در ایران سئوال کرد که خامه یار در پاسخ ضمن ارائه گزارشی گفت: وضعیت آماری کشورمان نسبت به کشورهای اروپایی و حتی لبنان به مراتب بهتر قرار دارد، در حالی که کشورهای پیشرفته اوضاع وخیمتری نسبت به ما دارند، اما با این حال برخی از اندیشمندان و کادر درمانی ما متأسفانه، جان خود را در مبارزه با این بیماری و درمان هموطنانشان از دست دادهاند.
رهبر مارونیهای لبنان با دعای خیر برای سلامتی همه انسانها ابراز امیدواری کرد که به زودی واکسن این بیماری در دسترس عموم مردم قرار گیرد.