حبیب مسیحی تازیانی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود:پلنگ یاد شده سه شنبه هفته گذشته در تله گرفتار شد که سرانجام روز جمعه ۲۸آذر با همکاری متخصصان محیط زیست استان های فارس و هرمزگان از تله آزاد و پس از بیهش سازی برای درمان به بندرعباس منتقل شد.
وی ادامه داد: بر اساس بررسی های اولیه، چند پنجه دست این پلنگ دچارشکستگی شده و معاینه های تکمیلی و تشخیصی همچنان ادامه دارد.
مسیحی تازیانی یادآور شد:هنوز نمی توان درباره زمان بازگشت این پلنگ به طبیعت اظهار نظر کرد و تصمیم گیری در این باره بر عهده متخصصان کشوری است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان تصریح کرد: برای پیشگیری از چنین اتفاق هایی باید چندین کار به صورت مجموعه در دستور کار قرار گیرد که شامل آموزش روستاییان و حمایت مالی و امکاناتی از آنان می شود.
به گفته این مسئول زیست محیطی، دامداران روستایی شرقی استان در سندرک و بشاگرد به طور معمول دام های خود را برای چرا در کوهستان های منطقه آزاد می گذارند که با توجه به مجاورت زیستگاه پلنگ ایرانی با سکونتگاه های روستایی ، دام های اهلی ، آسان ترین و نزدیکترین شکار غذایی برای این گونه است.
مسیحی تازیانی استانداردسازی و ایمنسازی آغل ها، تغییر شیوه تغذیه دام های اهلی و پرداخت درست وبه موقع و کافی خسارت به روستاییانی که دام هایشان در حمله پلنگ از بین می رود ، چگونگی رویایی روستاییان با این گونه در معرض خطر انقراض را تغییر خواهد داد و حتی می تواند به نگهبانی و محیط بانی خودجوش آنان از محیط زیست و حیات وحش منجر شود.