حمید ضیایی پرور روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، با اشاره به موضوع شیوع کرونا در کشور، گفت: با توجه به شروع این بیماری، از ابتدای شروع، مسئله اصلی برای قطع زنجیره شیوع این ویروس منحوس، فاصلهگذاری اجتماعی است.
وی ادامه داد: شخصا از اسفند ۹۸ مجالس دورهمی خانوادگی و هفتگی دیدار دوستان و اقوام در تهران را نداشته و هیچ کدام از اینها را در واقع انجام ندادم و در حد خود سعی کردم با قطع ارتباطات حضوری و فیزیکی و انتقال این ارتباطات و صله رحم به فضای مجازی در قطع این زنجیره نقشی ایفا کنم.
این مدرس دانشگاه اظهار داشت: در ایامی به سر میبریم که توجه به رعایت شیوهنامههای بهداشتی ضروری است. بنابراین "یلدای امسال زمان دورهمی نیست سال دور از همی و نه به دورهمی است".
امسال یلدای حضوری نخواهیم داشت بلکه یلدای مجازی را جایگزین آن خواهیم کرد. همه ساله ما مردم را به دوری از گوشی موبایل و تبلت و... در دورهمی هایی چون شب یلدا توصیه می کردیم تا بیشتر درکنار خانواده ها صله رحم را بجای آورند، امسال برعکس توصیه می کنیم که ابزارهای ارتباطی در مرکز توجه خانواده ها برای ارتباط گیری باید باشد.
ضیایی پرور ادامه داد: باید ضمن جایگزین کردن وسایل ارتباطی به جای ارتباط حضوری و فیزیکی نسبت به خانواده ها انعطاف نشان بدهیم.
معاون سابق مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه ارتباطات مجازی نباید به قطع کلی ارتباطات خانوادگی منجر شود، تاکید کرد: باید یلدای امسال نیز مردم به مانند رعایت آیینهای مذهبی تاسوعا و عاشورا و دیگر مراسم مذهبی به فضای مجازی منتقل شوند.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه مردم فهیم و با بصیرت ایران اسلامی در نوروز سال گذشته با نه به عیددیدنی ها، دورهمی ها، تعطیلی راهیان نور، نه به سفر، چهارشنبه سوری و بسیاری اعیاد ملی و مذهبی و مناسک دینی حتی برگزارنکردن مراسم ترحیم و عروسی خوش درخشیدند و این بار نیز به طور قطع یقین با نه به دورهمی یلدایی هر ایرانی نقش بسزایی را در قطع زنجیره شیوع کرونا ایفا خواهند کرد.
استاد دانشگاه و پژوهشگر رسانه و فضای مجازی تاکید کرد: همه باید دست به دست هم بدهیم تا با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و نه به دورهمی های فامیلی و خانوادگی زمانی بر این ویروس فائق بیاییم.
شب یلدا در یک نگاه
به گزارش ایرنا، شب یَلدا یا شب چلّه یکی از کهنترین جشنهای ایرانی است.در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیمکرهٔ شمالی، که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته میشود. نام دیگر این شب «چِلّه» است، زیرا برگزاری این جشن، یک آیین ایرانیاست.
یلدا به زمان بین غروب آفتاب ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در یکم دی (نخستین روز زمستان) گفته میشود. خانوادههای ایرانی در شب یلدا، معمولاً شامی فاخر و همچنین انواع میوهها و رایجتر از همه هندوانه و انار را مهیا و دور هم سرو میکنند. پس از سرو تنقلات، شاهنامهخوانی، قصهگویی بزرگان خانواده برای دیگر اعضای فامیل و همچنین فالگیری با دیوان حافظ رایج است.
اما امسال به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا همگان بر نه به برگزاری و برپایی دورهمی های شب یلدا تاکید و توصیه کردند.